| Message |
|
|
Ciudat... :o Hrana vie le dai? Ma gindesc ca poate de acolo...
Sa vedem si alte pareri. 
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:huh,probleme...din nou...am observat azi,pe geamult din fata al acvariului,cam la 2-5 cm de suprafata niste viermisori albimici de 1-2mm lungime si subtiri cat un fir de par.Am 2 melci pomacea destul de mititei...sa fie cumva pui de melci?
Ai vrea tu!  Stii cum arat puii de pomaceea? In nici un caz ca viermisorii.
Dark4ce wrote:sau m-am pricopsit cu vreun parazit mai mare sau ceva?
Ai bagat ceva nou in bazin de curind?
|
 |
|
|
furnici wrote:scuza-ma ca te intreb, dar ai cumva mainile inghetate?
Stiu ca e off topic, dar zau ca nu ma pot abtine!  Tu ai ceva cu drilea?  De ce te tot ie de el? Daca omu' nu are timp, poate chiar nu se pricepe, dar vrea sa cumpere, care-i problema? :o
Nu toata lumea le are cu mesteritul. 
|
 |
|
|
Uite si ceva despre larve de libelule. 
|
 |
|
|
soare wrote:am doar un acvariu.... si erau primi pesti bagati...  ..deci cam tot acvariul meu e o carantina
Acvariul de carantina este bine sa nu aiba substrat si plante. Asa poti observa pestii mai usor. Si in plus, in cazul in care sunt bolnavi sau au paraziti, nu e nevoie sa arunci plantele, iar bazinul este mai usor de dezinfectat. E bine sa mai ai in casa un acvariu in plus, nu se stie niciodata cind ai nevoie de el. 
|
 |
|
|
Ar fi trebuit sa-i tii in carantina. Asta e sfinta. 
|
 |
|
|
soare wrote:da... se pare ca scalari au avut ceva de cand i`am luat..pentru ca in acvariul respectiv de unde i`am luat...(un petshop intre piatza salajan si trapezului) mai erau scalari morti...
Sa nu mai faci greseala asta. Unde vezi pesti morti sau letargici, nu cumpara.
|
 |
|
|
Ferice de tine ca ai loc unde sa-l pui! 
|
 |
|
|
Iepurica wrote: Avem un acvariu 60x30x30 si sunt 13 pesti in el: 5 corydoras, o platy, doi xipho, 5 gurami (cu cea izolata). Sunt prea multi? Par a fi ok toti, daca nu iau in considerare alergatura ocazionala intre masculi de gurami .... .
Sunt cam multi pentru 50l. Citeste despre Volumul acvariului si numarul pestilor. Iti va fi de folos! 
|
 |
|
|
Ce volum are noul acvariu? :-) Presupun ca e ceva serios, la cite specii de pesti ai enumerat acolo... 
|
 |
|
|
Pentru mai multa siguranta, citeste si Ciclul azotului. 
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:sticluta cu lichid si un recipient si ceva o hartie pentru comparat, nu mai stiu producatoru' 250 000 lei
ceva sugestii...
Cam atit costa si in Bucuresti. Inainte de a-l cumpara, verifica data expirarii. Instructiunile de folosire trebuie sa fie scrise pe cutie.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Esti sigur ca vrei sa mai pui scalari in acvariul in care au murit cei 4?
Pai cred ca de asta a cumparat solutie pentru dezinfectarea bazinului. Stia el ce stia... 
|
 |
|
|
Pai tu le cumperi si dupa aia intrebi?  Mai bine faceai invers...
De ce iti trebuie solutie pentru dezinfectarea bazinului? :o
Chimicalele si medicamentele e bine sa le folosesti in caz de boala, ceea ce nu iti doresc. Altfel strici echilibrul acvariului. La fel si cu solutiile pentru plante - au si ele rostul lor...
|
 |
|
|
Cory wrote:sa fie si ei mai voluntari, mai implicati in hobby-ul asta!!!
Hobby-ul asta e al tau, nu al lor!  Nu cred ca s-au "invitat" ei singuri in casa ta.  Da' pina una, alta, e bine ca esti inarmat cu rabdare, de care chiar ai nevoie! :-)
|
 |
|
|
Multa bafta!  Stai cu burta pe carte, ca nu-i de gluma!
koala wrote:.
PS : salutari lu' nen'tu Moculescu  ...
Parca era alcineva cu Mr. Moculescu...Sorinel cumva??!?
PS Bogdanel, Sorinel...ne incurcam in atitea diminutive!  Mai baieti, nu va faceti si voi odata mari? 
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:
Le-a trecut... "cum?" nu stiu...
acum nu mai am probleme si chiar au dat niste lastari noi. probabil ca era vorba de frunzele mai batrane sau mai sensibile sau... cine stie?!
Un soc de pH, temperatura, acomodare?...Cred ca totusi ar trebui sa faci macar un test de pH.
|
 |
|
|
soare wrote:
ti se pare ca am cerut alceva?...da la acvariu ma refeream....am un acvariu de 100l 60L40l50h
De aceea ti-am zis sa postezi la Cereri. Si nu mai fi asa nervos, ca nu da bine!
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:chiar dadea cineva p-aici un acvariu de 50L.. LINK
Tu ai citit tot postul respectiv? Daca nu, mai citeste-l odata! Daca da, nu mai induce oamenii in eroare.
|
 |
|
|
soare wrote:ajut pe orice care se ofera sa scape de un acvariu intre 30 si 50 l... e mare pacat sa stea in casele unora goale...si sa se aseze praful pe el.. cand pot face eu un adevarat ecosistem si sa ofer un camin pentru niste pestishori si plantutze.
Sa intelegem de aici ca de fapt vrei un acvariu...corect?  Daca e asa, de ce nu ai postat la Cereri? :o
PS acvariu de 50l moca...mai rar... 
|
 |
|
|