[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Cum adica nu pot? Ca uite, tocmai ce mi-am spus parerea.

Serios vorbind:
- anthias e o specie dificila si mofturoasa... au gurile mici si nu mananca orice... sunt sensibili, se imbolnavesc primii si mor inaintea tuturor celorlalti.
- chromis e o specie ciudata si neinteleasa... aparent, sunt pesti rezistenti la orice... da' mor in mod suspect. Se duc, asa, unul cate unul.

Plm, eu nu as putea sa recomand nimanui sa-si ia pesti d-astia.

dan.pavelescu wrote:vreau si eu niste melci care sa crape algele de pe pietre, ce-mi recomandati?
image

Plm, io cred ca te stresezi prea tare... da-l in plm, ca o sa mearga singur (daca nu-i sufli in cur toata ziua).
Daca zice frunu' sa dai temperatura la 24.6, fata de 24.2 (cat ai acum), crezi ca guvizii aia o sa fie dati pe spate de placere? Iti spun eu, ii doare la bascheti.

- la baboi, orice temperatura intre 24-28 grade e p-acolo... conteaza ca treaba sa fie stabila, ca pestii oricum nu vor sta cu ochii pe termometru.
- la lumina, chiar nu conteaza ce faci... ca doar n-ai corali, care sa fie afectati. Cand vezi ca algele o iau chiar razna, bagi niste melci harnicuti si niste zile de intuneric.
Mai nene, felicitari pentru faptul ca ai lasat acvariul sa se cicleze... e o invazie de colegi care "azi iau acvariu, maine pun apa si pesti, poimaine intreaba de ce mor orataniile".
Nu te stresa cu apa aia... daca vrei xifo, o sa vezi ca le merge perfect in apa dura.
Mai vorbim, dupa ce se cicleaza bazinul.
Cre' ca fac icter, daca mai vad corabia aia acolo... da-o 'reaku, fa-o sa cada in spatele pietrelor.
dan_florin wrote:
bulan77 wrote:Un grup de anthias sa faca plimbari prin tot acvariu si asta e

Cu cromisi, as mai adauga eu.

Cele mai bune recomandari, ever.
Mor pe rand, cate unul, zilnic... numara pestii, numara zilele si vezi cand te duci iar la cumparaturi.
Ce culoare are covorul?
E normal sa fie asa... se inverzeste pe masura ce creste.
Sa-ti traiasca micuta comoara!

PS: Nu renunta la acvariu... goleste-l de acareturile marine si pune-le bine. Pune inauntru 2 pesti de apa dulce si-atat. Mancare putina si nimic altceva...
Prevad ca iese misto!
Se pregateste de admitere la "farmacie", sau ce?
Plm, habar n-am, sa intrebe si el pe la colegii chimisti.
dan.pavelescu wrote:Nu-l fute ma, ca-i manca doar carcasa. Ti-a naparlit crevetele, o sa-l vezi in curand viu si nevatamat.
Dupa ce naparleste sta ascuns o perioada, ca se simte vulnerabil. (da ma, asa naparleste, ramane un exoschelet intreg, cu antene, cu putza, cu tot)

+1 pentru parerea de mai sus.
- Dupa naparlire, crevetele are o perioada in care "e moale" si e "femela"... atunci se calaresc si se impuiaza.
- De felul lor, sunt hermafroditi (au ambele sexe) si conteaza doar "care, pe care il prinde la inghesuiala".
- Dupa o perioada de 4-6 ore (in care sta "la fereala"), crevetele isi solidifica exoscheletul si apare "la iveala".

Observatie: Sa nu iti iei mai mult de 2 (doi) creveti din astia! Pentru ca se aleg pereche si ii mananca pe ceilalti.
pe 10 octombrie, Alexandru92 wrote:...Detin un rio juwel 125l la care momentan am doar partea de ilumina...

Referitor la recomandarea de a citi despre ciclare, Alexandru92 wrote:Am citit alea .

Pe 11 octombrie vedem o poza cu pesti in bazin... case closed!
Salutare si bun venit!

Cateva sfaturi de inceput:
- NU te grabi!... citeste forumul, cauta sa intelegi, intreaba.
- NU cumpara nimic inca... vanzatorii de la petshop NU sunt acvaristi si ei vor cauta sa te faca sa achizitionezi diverse chestii/lucruri/pesti/etc. Nu pune baza pe spusele lor!
- Ciclarea bazinului este lucrul care face ca acvariul sa aiba succes/sa fie un esec... avem sectiune de articole pe forum, cauta sa citesti si sa intelegi "ciclul azotului". Daca ti-e ceva neclar, intreaba.
- Citeste topicurile colegilor si cauta sa-ti faci o idee personala despre CE si CUM vrei sa fie bazinul tau... daca stii deja ce vrei, e mai usor sa discutam "la concret".
- Am inteles acum... e un sistem asa cum avea Lucian (luc7777) la vechiul sau bazin. Doar ca el avea o gaura mai jos, prevazuta cu sita (pe post de full siphon) si o gaura mai sus, prevazuta cu cot (pe post de open siphon).
- Circularea apei peste un DSB/refugiu se face mai usor daca instalezi o ramificatie in sump... cu robinet de reglaj. Practic, peste refugiu lasi sa curga doar cata apa cat vrei tu... restul de debit se scurge normal, in partea cu skimmerul.
Plm, io te-nvat de bine... ca astia o sa ajunga sa te puna la munca, asculta-ma pe mine.
E o gasca de maniaci aici, pe forum. S-au infratit cu munca si racoleaza adepti.
adrianyva wrote:Alge nori nu am de unde sa ii cumpar!
Du-te pe la vreun supermarket (gen Mega-Image) si cauta alge pentru sushi... alea sunt algele Nori.
In ceea ce priveste starea lui, daca toate analizele de apa sunt bune, atunci se prea poate ca el sa fie otravit cu cianuri (in momentul in care a fost prins) iar ficatul lui sa nu mai faca fata toxinelor... se mai intampla si n-ai de unde sa stii CUM a fost prins pestele pe care l-ai cumparat.
Nu prea inteleg cum functioneaza overflowul, da' iti urez si eu Succes!
Pavelescule, pierzi timpul si muncesti degeaba.
Orice bazin are o derulare normala a evenimentelor care se petrec acolo... tu ai un acvariu proaspat, in care ai bagat pesti si dai cu lumina in el. E normal sa apara si alge si cyano si diatomee si plm.
Chinuiala cu rowaphosu' o sa-ti iasa pe nas... ala nu functioneaza DECAT fluidizat! Tiganiile cu ciorapeii nu merg decat daca esti Kevin Kostner si joci in filmu' ala cu lupii.
Un sistem BA bine facut este silentios... tot ce se aude, e caderea apei peste dintii overlowului si murmurul pompei care urca apa inapoi in display.
Orice alt zgomot este dat de o eroare in proiectare/executie.
Josm, in sump, NU trebuie sa existe bule de aer care coboara odata cu apa.

- teava de full siphon este plina cu apa 100%... NU trebuie sa se auda niciun fel de zgomot pe ea!
- pe teava de open siphon trebuie DOAR sa se prelinga niste apa... la modul ca un fir subtire de apa se scurge pe peretii interiori ai tevii. Reglata asa, teava aia este 100% muta.
- daca teava de open siphon este galagioasa si scoate bule (jos, in sump), atunci inseamna ca prin ea curge un debit prea mare.

Ganditi-va la scurgerea de la chiuveta: Daca lasi robinetul deschis foarte putin, atunci apa se scurge incetisor prin grilaju' ala si nu se aude mare lucru... daca deschizi robinetul prea mult, atunci toata apa din chiuveta se scurge la canalizare cu galgaiala si clipoceala.

===========

Revenind la discutie, sistemul de mai sus nu poate fi silentios decat daca debitul de apa scurs pe teava aia (teava de scurgere actuala) este atat de mic incat apaDOAR sa se prelinga pe peretii interiori ai conductei.
O gradina foarte frumoasa mi se-arata in fata ochilor... felicitari gradinarului care are grija de toate florile alea.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: