[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
lucay
Unripe member

IP:

Salutari tuturor, ma numesc Nicolae si sunt din Bacau. Recent m-a "virusat" un amic si am inceput cu un acvariu de 26 de litrii, cateva plante, decor, pesti - cam aglomerat ce sa zic. Urmaresc forumul vostru si astazi am achizitionat un acvariu de 80 de litrii (80x35x35).
Momentan este gol dar am de gand sa il plantez/populez - ma documentez despre substrat in prima faza
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit , documenteaza-te despre filtrare inainte , este cea mai importanta , cauta-ti un filtru extern bun .
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit!

Cateva sfaturi de inceput:
- NU te grabi!... citeste forumul, cauta sa intelegi, intreaba.
- NU cumpara nimic inca... vanzatorii de la petshop NU sunt acvaristi si ei vor cauta sa te faca sa achizitionezi diverse chestii/lucruri/pesti/etc. Nu pune baza pe spusele lor!
- Ciclarea bazinului este lucrul care face ca acvariul sa aiba succes/sa fie un esec... avem sectiune de articole pe forum, cauta sa citesti si sa intelegi "ciclul azotului". Daca ti-e ceva neclar, intreaba.
- Citeste topicurile colegilor si cauta sa-ti faci o idee personala despre CE si CUM vrei sa fie bazinul tau... daca stii deja ce vrei, e mai usor sa discutam "la concret".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
lucay
Unripe member

IP:

Salut b?ie?i, mul?umesc frumos de sfaturi. In principiu vreau un acvariu plantat, am inceput cu substrat JBL Aquabasis 2.5 kg si Manado - 5 kg. Toutul bine si frumos, pana am turnat apa... Am urmarit filmulete, folosit farfurie, turnat usor, etc... E tulbure rau apa si am pescuit cu minciocul o gramada de pietricele de manado care pluteau . Astept pana maine sa vad cum evolueaz?... Apa am pus aprox 1/5 - 1/4 din capacitate pentru a planta câteva achizitii noi cat si pentru a le muta pe cele vechi din acvariul mic (26l).

Pentru acest vas am un filtru aquasonic ef02, capacitate de filtrare520 l/h, recomandat pana la volume de 85 l. Mie unul imi pare bine lucrat, elementul filtrant e generos...

Nu ma gr?besc, an citit/stiu cate ceva despre ciclare si am avut rezultate bune si cu primul acvariu.

Inca nu sunt hot?rât ce sa fac cu pestii din vasul vechi - am 4 xypho, 4 neoni, 6 zebre din care 2 rosii si vreo 3 "mustaciosi" pe fund. Multi, stiu... Am de gând sa mai donez din ei...

Forum Index » Despre noi
Go to: