[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Cu placere. Din poze, un ochi experimentat isi poate da seama ca parvula nu e tocmai pe roze. Acvariul e plantat easy, doar gazonul din stanga(parvula), care nu s-a facut tocmai gazon (ramane de vazut cum va merge Lilaeopsis brasiliensis, dreapta ), o duce mai greu. A crescut in inaltime, dar nu s-a extins mai deloc si s-a si ingalbenit putin. Am renuntat la CO2(pana strang bani pt. un sistem calumea) si fertilizanti (nu prea se poate una fara alta, eh? ) si restu de plante o duc bine, le tund la fiecare schimb de apa, in special Cabomba si Vallisneria, iar moss-ul creste in felul lui, sunt multumit pentru ca a acoperit aproape de tot "lemnaria" si arata bine, ba chiar s-a "corcit" cu niste Riccia si in unele locuri arata interesant si salbatic. Vietatiile sau mai bine zis colegii mei de camera acvatici o duc bine mersi, cu ei nu am nici un fel de probleme. Ce ma enerveaza e ca pe varfurile de la cabomba si-a facut domiciliul o alga filamentoasa(sper ca bine zic) pe care am reusit sa o astampar prin tunderi repetate, dar nu de tot. Am citit pe undeva ca un posibil remediu ar fi sa "o tratez" cu apa distilata, pareri?

Pe cat de mic pe atat de frumos. M-a izbit direct in freza diversitatea de culori. Te astepti parca ca dupa orice coltisor sa apara cate o vietate ciudata, dar frumos colorata. Mai pe scurt, e superb!!
La fel fac si cele de guppy. Se izoleaza pe cat posibil de restul, dar asta nu inseamna ca scapa de masculi, care sunt mereu dornici.
Si la mine le merge bine la creveti si le aplic acelasi tratament ca si alber, ii tin cu neoni. Acvariul meu are 200 de litri si e destul de plantat. Crevetii se inmultesc ca nebunii, dar am vazut si pui papati in direct....
Parvula:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13646.page
Lilaeopsis brasiliensis
http://aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/224-lilaeopsis-brasiliensis
Mersi, in stanga este parvula, iar in dreapta Lilaeopsis brasiliensis.
Cateva poze mai recente:

http://s280.photobucket.com/albums/kk185/pushkatu/Acvariu%2015-18%20SEPTEMBRIE%202011/?albumview=slideshow
In mod normal cam odata pe luna ar trebui sa faca pui. E posibil ca ceilalti pui care ia avut sa fi fost mancati. Poti izola femela care are burta cea mai mare si sa o ti in fatatoare pana apar puii. Cand aveam guppy, ii puteam vedea prin burta puii, dar erau de "soi" mare femelele ce le aveam.
Bine ai venit pe forum, ape limpezi si sanatate!
Acvariul nu are cum sa fie ciclat, doar nu ti l-a dat cu tot cu apa in el nu? E important sa intelegi ce inseamna ciclarea ca sa putem vorbi toti aceeasi limba. Citeste link-urile utile din stanga sus. Poze poti incarca pe un site online, gen: http://imageshack.us/ Nisipul trebuie sa arate cat mai natural, pentru ca acvariu ar trebui sa reprezinte un colt din natura pe cat posibil, intelegi acum de ce?
Bine ai venit!
Mda...partea cu crevetii mici nu-mi prea comvine. Oricum sunt o specie interesanta, poate pe viitor.
Vezi sa nu-i vezi cu burta sparta. Lasa-i mai lejer cu mancarea, mai ales la inceput cand inca se obisnuiesc cu mediul. Ei mei se bat ca porcii cand le dau de mancare, n-au maniere nici cat negru sub unghie, se inghesuie unii in altii sa ajunga primii. Sunt zile cand nu ii hranesc deloc, dar de obicei primesc cam 2 mese pe zi.
Daca mai papa cate un pui de RCS, nui mare paguba, mai ales daca nu vad eu. Pesti mici, hmm...pai am neoni, oare sa le placa carnita colorata? Oricum mai rai ca betta nu pot fi. Am facut o prostie sa vad daca se intelege cu crevetii. A "halit" un crevete mascul adult dintr-o inghititura.
De acord. O sa ma interesez si eu de 2-3 perechi. Se recomanda 1 pereche la 50 de litri. Sper doar sa numi pape ceilalti creveti, in special pe RSC, ca restu ce ii mai am sunt mai mari.
Se pare ca sunt si destul de usor de inmultit. Inca un motiv in plus sa te(ma) chiftuiesti cu cateva exemplare.
Foarte frumos, unul din acvariile preferate ale mele. Pozele vorbesc de la sine.
Bine ai venit Crustian!

Daca ai fi " urmat instructiunile pe pe forum" nu ai fi avut TOTI acei pesti intr-un acvariu de 30 de litri. Ca sa iti dau un exemplu, un singur caras are nevoie de aproximativ 50 de litri de apa, tu ai 3 carasi acolo + alti pesti de talie mare, gourami, ...PLUS zebre si altii pe care nici nu ii poti identifica momentan. Te inteleg ca ai vrut sa faci un gest frumos pt cea mica, dar asa cum ne-ai descris tu situatia acum, o sa cam devina o pacoste acvariul pentru tine. Nu stiu cat de dispus esti sa inveti (cere timp si poate si oarecare investitii, depinde de ce ai luat pana acum ca aparatura), dar daca lasi lucrurile asa cum sunt sigur vor mai aparea probleme.

Ofera detalii cat mai multe cu privire la acvariu, apatura, pesti(pune poze daca poti) chiar si despre hrana. Tot conteaza. Eu zic sa citesti macar link-urile utile din stanga paginii sus ca sa iti faci o idee.
Umple acvariul pana sus si mai pune plante cu cerinte putine, gen: anubias, elodea, vallisneria, cabomba, pistia daca vrei plante de suprafata, cladophora, moss-uri(suint multe feluri). Betta nu are ce cauta in acelasi acvariu cu pesti gen guppy, e un peste ce se tine singur pentru ca este agresiv. Al tau probabil nu s-a manifestat inca fie ca e prea mic, fie pentru ca inca nu s-a obisnuit cu noul sau camin. Citeste link-urile utile din stanga paginii sus si invata ce inseamna ciclarea unui acvariu si pasii pe care ii ai de urmat ca sa nu apara probleme. Mult succes si bine ai venit!
Pai probabil or fi fost aia 2-3 mm de care e vorba. E vorba de milimetri....sunt deci.. chiar mici bobitele. Ai desfacut tot sacul? E posibil ca pe margini sa se adune ce ramane de la bobitele faramitate(transport, manipulare etc.) si sa fi indus in eroare.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: