[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
ReBella wrote:Wow dar ai pus plante nu gluma....parca e depozitul meu de plante Desi ...cred ca m-ai intrecut Cand vor mai creste va fi o adevarata jungla acolo...insa cu siguranta nu vor creste toate asa cum trebuie. Asta patesc si eu...is prea multe, prea diferite si prea...ingramadite

Vorbind de jungla ia priveste la mine.La fiecare fatare de moly sau de platy m-a aleg cu ceva pui care scapa in jungla ,noroc ca am prieteni unde sa-i donez.
claudiu82 wrote:Salut. da am facut ciclarea, acum cred ca este de la niste gupy pe care i-am cumparat saptamana trecuta si din 4 mai am doar 1 , e posibil sa fi luat si o boala . Ciclarea am facut-o luna trecuta . Oricum doresc sa merg maine si sa mai iau 6 femele macar deoarece am ramas doar cu 6 masculi .

Lamureste-te de ce mor pesti ,fa analize la apa si dupa rezultate cand sti ce probleme ai in acvariu si le rezolvi atunci cumperi iar pesti.
Vezi ca pesti nou cumparati sau cei suspectati de boala se tin intai in acvariul de carantina.
La Hornbach se gasesc si acvarii simple fara echipamente.
MoDy wrote:Multumesc cu pietrisul mam lamurit!
Dra nu se poate sa fac inca ceva...
Sa zicem ca deja am un filtru! Dar este pentru 200 de litri!
Se poate sa mai pun inca un filtru? dar home made in coltul opul acvariului?
Adica dintr-o pompa de masina..Parbiriz!
O baterie de masina sau alt acumulator!
Un furtul si un burete se poate?
Ok daca este bine!
Multumesc si o zi buna!

Nu inteleg ,cum vrei sa faci un filtru dintr-o pompa de spalat parbrizul?Nu se poate pentru ca daca ai studia un pic ai vedea ca pompa are debitul foarte mic in comparatie cu o pompa de la un filtru.Pompa de parbriz are motorul conceput sa functioneze un timp limitat,pompa de la filtru functioneaza 24 de ore din 24 .
providra18 wrote:
HumanFace wrote:Si eu folosesc un aquael, ca filtrare mecanica.
Si mai folosesc un filtru cu alge, e chiar bun!

Mai am un filtru, de la un acvariu juwel. De fapt e o cutie destul de marisoara, neagra, unde vine incalzitorul, mai multi bureti si pompa. Nu stiu ce sa fac...E prea mare totusi...Si nici nu stiu cat e de bun acel filtru.

Filtrul de la acvariile Juwel este destul de bun foloseste-l cu incredere,tragand apa pe la partea superioara este foarte bun ca sa elimine si eventuala pelicula de la suprafata.
Filtru Eheim 2224 extern pentru filtrare biologica plin cu substrat pro si 2212 pentru filtrare mecanica.
providra18 wrote:De curand am cumparat un capac SH 600x300 folosit 6 luni, pe un acvariu juwel. Capacul are un singur neon.
1)Pot sa-i mai pun o instalatie pentru 1 neon, sa fie 2 sau E lumina suficienta pentru acvariul meu de 60L?
2)As vrea sa schimb tubul deoarece mi se pare putin afumat la un capat.Ce tuburi imi recomandati?

Foloseste cu incredere functia search.Uite ce am gasit eu la o simpla cautare http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7840.page#67363
brawn wrote:@mihai_ghe: tu intelegi ce spui?

S-ar putea sa fiu un pic cam necoerent dar vroiam sa spun ca in cazul co2 scade mult tensiunea superficiala la suprafata de contact cu apa din furtun,ca acest lucru permite apei ca in miscarea de ascendenta spre suprafata sa atinga o viteza mai mare .Miscarea ascendenta a apei ajutata de forta de inertie a coloanei ce se ridica si ajutata si de depresiunea creiata pot faca ca apa sa scurga din acvariul atunci cand se sparge un furtun.

"depresiunea este ca si inexistenta datorita diametrului mic al furtunului, mai ales ca inainte de a sari furtunul, acolo exista o presiune, deci furtunul este sub presiune ..."

Da presiune exista si atunci cand co2 este eliberat primele molecule de co2 care vor iesi sant cele din capatul liber ,restul incepe sa sa destinda si sa inpinga spre esire destul gazului din tub .In miscarea gazului spre esire datorita lungimi tubului la capatul de contact cu apa se formeaza depresiunea.
alber wrote:Poti fi putin mai explicit? Io parca as intelege ceva (cu toate ca nu bag mana in foc ) dar ar fi bune cateva explicatii mai detaliate si mai putin tehnice

Din ce stiu eu despre fluide in circuitul de la regulator pana la evacuarea in acvariu exista o presiune data de inaltimea coloanei de apa.La momentul cand sare furtunul presiunea din el se evacueaza afara si in acel moment in tub se creaza o depresiune generata de miscarea gazului ce se destinde.Tot in acel moment apa patrunde in furtun si incepe miscarea ascendenta ajutata de faptul ca inaintea ei in furtun exista o dertesiune.In miscarea ascendenta apa poate depasi nivelul din acvariu ajutata si de forta de inertie acumulata in miscatea spre suprafata si de efectul de capilaritate si de tensiunile superficiale care sant altele mai mici pentru ca in furtun exista co2 si nu aer cum este la suprafata acvariului(cu cat tensiunea superficiala este mai mica cu atit poate creste viteza de deplasare a unui fluid).
scificuss wrote:Capilaritatea si forta tensiunilor superficiale la suprafata de contact dintre apa si furtun.

Si depresiunea ca se creaza la momentul de sprinderi furtunului.
HumanFace wrote:Nu o sa mai iau acea lampa pentru ca este pentru acvarii nano, si nu va lumina suprafata dorita de mine. Insa am luat un neon:
T5, 8W, si o sa mai iau unul la fel.
Nelamurirea mea este: Oare nu streseaza pestii, daca lumina vine din lateral?

Ce intelegi prin lateral?.Pe care laterala a acvariului vrei sa pui tubu de neon,si la ce inaltime fata de baza.Teoretic daca pui tubul pe o laterala cam obligi pestii sa stea cu spatele la acea laterala.Tie ti-ar placea sa ai montate becurile in camera pe pereti larerali la inaltimea ochilor?.
geo13 wrote:Este 50 lei un robinet cu supapa de siguranta nou, pe care il poti pune la butelia de stingator cu CO2.

Sant de acord cu tine dar 170 lei stingatorul +50 lei robinetul=220 lei cu totu.La Bacau la centrele de co2 nu vor sa incarce stingatoare .La centru de unde am cumparat stingatorul nu vor sa-l incarce daca este modificat.Asa ca singura solutie a fost o butelie de co2 de 2l cu 300 lei de pe forum.Am povestit asta ca cine se gandeste la stingator ca si inlocuitor de butelie sa stie ce poate sa pateasca(nu obligatoru dar eu asta am patit)
LUPmic wrote:Eu unul folosesc un stingator(cu CO2 nu praf, spuma sau mai stiu eu ce).
Este practic o butelie pentru CO2 doar ca nu are robinet, dar are reductorul
Daca vrei poze da-mi un pm.

Stingator am avut si eu la inceput (cumparat de nou cu 170 lei de 2 litri),dar cand am incercat sa blochez pe deschis parghia de la robinet am avut neplacerea sa constat ca scapa co2.Merg cu el inapoi la furnizor dar punctul de vedere al furnizorului este clar:scapa co2 cand nu este apasata parghiea-nu deci e bine.
Scaparea de co2 atunci cand parghia este actionata din punctul lui de vedere nu este importanta pentru ca stingatorul este conceput ca in 30 secunde de la actionare sa elibereze tot continutul de co2.Asa ca am dat bani degeaba(am vrut sa schimb robinetul cu parghie dar costa cam mult).
Suparat am donat stingatorul unui sofer de tir si am cumparat o butelie de 2l cu 300 lei,de atunci nu mai am probleme.
providra18 wrote:M-am decis sa-mi fac o bomba din drojdie,insa nu am inteles prea bine acele treceri, din sticla cu drojdie,prin seringa,cu valva anti-retur, prin alta sticla cu apa. Imi puteti explica?

Cauta pe youtube sa vezi ce gasesti.
Daca nu stii sau nu poti ,am cautat eu pentru tine (http://www.youtube.com/results?search_query=co2+diy&aq=8)
providra18 wrote:
LUPmic wrote:Salutare si bine ai venit!!!
Studiati si chimie p-acolo pe la "inginerie alimentara "?
Daca da, sa te tii de ea "ca e niste baieti care ca-ta chimisti"

Da...Totul e bazat pe chimie...E greu dar frumos in acelasi timp. Multumesc de urare.

Atasamentul promis.
Porcu wrote:M-a mincat pielea si pe mine sa testez Easy Carbo impotriva algelor pentru c-am citit c-ar fi bun ......... n-am observat ca le-ar da la glezne.

La acvariul din poza atasata la inceput am fertilizat cu dennerle din dotare(acvariul a fost cumparat la set) si mosul crestea frumos,acum cand fertilizez si cu easy carbo mosul creste dar au inceput sa apara si algele de care nu mai reusesc sa scap.Lumina este aceeasi de la inceputul setupului(osram 840/11w),easy carbon dezez dupa prospect ,sincer nu stiu ce sa mai spun.Atasez si o poza cu algele poate primesc si un sfat(algele sant subtiri filamentoase si cresc in mos si substrat,chiar se prind si de cochilia melcilor din substrat).Am facut si teste de apa:
PO4 - 0,2
NO3 - 20
NO2 - 0
pH 7,2
adrian t wrote:va rog sa va spuneti parerea despre acest produs:in ce masura poate inlocui o instalatie de co2 clasica ,daca a folosit cineva asa ceva si cu ce rezultate.
va multumesc

Eu am folosit easy carbo de la Easy Life la un acvariu de 600x300x450 bine plantat si la un nano de 10l cu pui de moly (mediu plantat) si rezultatele nu au fost pe masura renumelui firmei(Easy Life).Plantele cresteau dar nu foarte spectaculos,asa ca am trecut apoi la bomba cu co2 si mai recent la butelie cu co2.
Pot spune cu mana pe inima ca este o diferenta enorma in evolutia plantelor,acu o data la 10-12 zile tund plantele si din acvariu scot cam un fund de lighean de plante.
Cu co2 din butelie am reusit sa stapanesc si algele (inainte ma invadau).
La nano folosesc si acuma easy carbo dar am si alge .
HumanFace wrote:Multumesc. Am vazut intr-un petshop un fel de lampa care se prinde de marginea acvariului si are un bec economic, si lumineaza destul de bine.
A mai folosit cineva asa ceva?
Multumesc.

Depinde de puterea becului de temperatura de culoare, intensitatea lunimoasa si de firma care a facut becul economic.Personal am folosit Philips si ma fost multumit.
HumanFace wrote:Cum as putea construi un sistem de iluminare, astfel incat sa ies cat mai ieftin?
Multumesc!

Daca ai capac la acvariu dupa mine cel mai repede si eftin esi folosind tuburi T5 de la Osram(marbo trade ),drosere universale chinezesti sau de la Lohuis si dulii T5 cu fixare pe capatul tubului de la nevertebrate(sper sa nu considerati reclama).Tuburile se fixeaza foarte usor in capac cu ajutorul clemei de metal cu care este dotata dulia,iar din experienta mea droserele universale aprind destul de bine tuburile T5(chiar daca scurteaza viata tuburilor oricum cam dupa 6 luni trebuiesc inlocuite).
Bani dati degeaba,mai citeste.

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: