[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
De acord cu ce spui tu nevergreen dar eu cand am recomandat 865 am tinut cont si de cantitatea de lumeni/litru si de aceea am considerat ca cel mai accesibil si convenabil tub este Osram 865.
nevergreen wrote:
Horatius wrote:4 tuburi, dar in ce configuratie: 2 - 965, 2 - 865 e bine?

intre 965 si 865 singura diferenta este indicele de redare a culorii. de ce ai vrea sa combini cele doua daca ai acces la 965?
(parerea mea)

Diferenta de pret si de intensitate luminoasa.Atasez si caracteristicele celor 2 tipuri de tuburi(Osram)
Scuzati greseala dar la primul atasament am gresit.
petzka wrote:Nu vreu linie pura...

Pai guppytei ii e mai rau in 2 litri sau urmarita de endleri? Bine nu io fi nicicum, dar macar sa ii fie cat mai putin rau...

Lasa femela in acvariu,daca ai acvariul bine plantat o sa ai si pui ,se vor ascunde in plante si majoritatea vor creste mari.Daca vrei ca puii sa supravetuiasca toti atunci in maternitate separi femela doar cand vine sorocul sa nasca si apoi o scoti si cresti puii singuri pana se fac destul de mari ca sa se fereasca singuri de restul pestilor din acvariu.
minnardy wrote:Eheim ... 2224 sau 2226.

Confirm cele spuse de minnardy,am si eu un filtru Eheim 2224 cu burete pe sorbul de la intrare care merge de 6 luni fara sa scada debitul si fara sa se colmateze.La 10 zile spal buretele si sant foarte multumit de calitatea apei tinand cont ca am acvariul cam suprapopulat cu pesti.
Teoretic da e bine ,eu la 600x300x450 am 3x24w T5 865 si sant multumit cum cresc plantele(plante obisnuite).
Este general recunoscut ca unele din cele mai bune si ieftine tuburi de acvaristica sant Osram 865 sau 965,daca poti incearca sa mergi pe T5.
Mai citeste ,raspunsul la intrebari se afla in forum.
CO2 este necesar plantelor ,sau plantelor mai pretentioase.
Bomba cu CO2 sau butelie?-mai citeste.
Daca incepi sa stapanesti acvaristica se poate si un acvariu frumos plantat fara CO2 ,dar trebuie sa citesti mult.Eu sant de parere sa incepi cu CO2 din "bomba cu drojdie".
cristi386 wrote:iti recomand ca si colegul de mai sus sa muti pesti intr-un alt loc(borcan cv) scoti toata apa cureti f bine pietrele tot ce ai prin el apoi pui apa o ciclezi si asa e bn

Conform celor spuse de tine(http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11232.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11259.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11165.page)
esti inca la inceput asa ca incearca sa dai raspunsuri cat mai complecte ,si cat mai documentate.Esti acvarist de 4 ani dar abia acum ai aflat ca ai nevoie de filtru?
Acum tinand cont de cele spuse de colegul gengiskhan in acest topic(http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11332.page)ciclarea dureaza si nu cred ca pesti vor supravetui intr-un borcan timp de o luna.Parerea mea este sa donezi pesti apoi sa te hotarasti ce fel de acvariu si pesti vrei sa ai ,si sa incepi un setup nou in functie de ce ai hotarat.
Termini de facut ciclarea si apoi populezi acvariul conform dorintelor tale (dorinte bine documentate).
KaveYST wrote:Recent mi-am cumparat un oto si as-i dori sa aflu mai multe lucruri despre el..o descriere daca se poate....

La o prima cautare pe Google .
Otocinclus affinis
Family: Loricariidae
Origin: Southeastern Brazil
Adult Size: 1.5 inches (4 cm)
Social: Peaceful, do not combine with large aggressive fish
Lifespan: 5 years
Tank Level: Mid to Bottom dweller
Minimum Tank Size: 5 gallon
Diet: Herbivore, provide algae
Breeding: Egglayer
Care: Moderate
pH: 5.0 - 7.5
Hardness: 2-15 dGH
Temperature: 68-79 F (20-26 C)

Vezi ca userul V.Sorin te-a trimis exact la subiect citeste ce scrie la adresa indicata de acesta.
klayus wrote:aceste philips-uri 865 teoretic sunt echivalentu neoanelor, dar dau rezultat??? daca sunt ok, imi voi lua d-astea.

mersi mult de raspunsuri.

Dau rezultate,am avut la un acvariu de 600x300x450 o lampa Resun de 2x15 w modificata(scoase tuburile de 15w si montate 4 de 23w).Sper ca pozele sunt edificatoare.O zi buna.
LUPmic wrote:Nu, nu poti folosi pompa de aer pe post de pompa de apa!!!
Mai bine te duci la magazin si cumperi un filtru.

Poti folosi pompa de aer ca element de antrenare a coloanei de apa la un filtru cu burete(aer-lift).Nemti folosesc frecvent acest tip de filtru.
cristi386 wrote:Am aflat ca am nevoie de un filtru.Asi dori sa-l costruiesc eu,oricare ar fi intern sau extern .Spuneti-mi ce materiale imi trebuiesc .Asi putea folosi ca pomba pompa pee care o folosesc ca pompa de aercu piatra de aer :math

Cauta pe cineva mai in varsta care se pricepe sa incerce sa te ajute.Ti-am atasat poze cu un filtru intern cu pompa de apa si burete,si unu intern pe principiul aer-lift(burete bolborositor).Daca nu intelegi mai intreaba .
La Bacau se gasesc la Praktiker si la Baumax si Dedeman la preturi acceptabile(in jur de 30 lei)
Atasez si niste poze ca sa intelegi despre ce becuri vorbesc.
petzka wrote:Si care ar fi aia? Sa mai iau un termometru?

Am bagat plante noi: http://petzka.wordpress.com/2010/04/29/acvariu-ziua-5/

Sunt suficiente pentru cilclarea a 54 de litri?

Care este temperatura maxima pe care o indica termometrul?Daca este peste 40 de grade te poti compara cu un termometru uman(medical) care este mult mai precis(are diviziuni de 0,1 grade ).
Pune-le inpreuna in acelas vas si ridica temperatura pana la 39 grade pe termometru medical,apoi citeste temperatura de pe termometrul tau dar vezi ca privirea ta sa fie perpendiculara pe termometru.Asa afli diferenta .
petzka wrote:Desi am studiat, desi am cantarit, desi am calculat, pana la urma am luat un acvariu: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11211.page
De luat, l-am luat! De aranjat pe un fel de neopren, l-am aranjat! De pus la ciclat, l-am pus!...

...Incep intrebarile (si am sa le reiau pe cele din postul de prezentare ca sa le centralizez aici - asa mi s-a sugerat -, dar, cu siguranta, vor mai urma)

1. Plantele se introduc la inceput, la setarea acvariului, sau odata cu primii pesti?
2. Daca vreau plante doar pentru a creste pesti si mentinerea unor parametri in acvariu si nu pentru a face o cultura de plante, este suficient neonul de 15 W la 54 l?
3. In 24 h mi s-a "colorat" fara sa existe pesti sau plante: http://petzka.wordpress.com/2010/04/26/acvariu-ziua-2/ . Mi s-a spus ca e de la buturuga/mopan!? (mi s-a sugerat: "Trebuie scoasa din bazin si fiarta in apa cu multa sare, apoi tinuta in apa rece citeva zile.). Asa sa fie?
4. Desi incalzitorul era setat la 25 grade si termometrul pozitionat in coltul opus al acvariului, termometrul arata 27 grade si si incalzitorul.... incalzea... Mi-am exprimat nedumerirea referitor la cat de mult poate sa incalzeasca neonul, si inca mi-o mentin: nu cred ca un neon de 15 w poate sa ridice temperatura a 54 l nici macar cu un grad in 12 h (totusi am uitat sa specific ca neonul nu a fost "aprins" mai mult de 1:30 h in acest rastimp).

Sincer, tocmai de asta am ezitat atat inainte de a-mi lua un acvariu (daca nu zicea nevasta ca e un semn, nu i-mi luam). Credeam ca am citit TOT si ca sunt in stare sa fac un acvariu de amator cu 10-12 vivipari, dar se pare ca sunt muult prea optimist.

La cele mai multe tipuri de incalzitoare reglarea temperaturi se face cu ajutorul unui bimetal (doua fasii de metal cu coeficienti de dilatare diferiti suprapuse una peste alta) prin tensionarea mecanica cu un surub si cu ajutorul unui magnet care permite transformarea miscari incete de deformare in miscare brusca de deschidere a contactului.Datorita acestui mod de reglaj in timp pot aparea diferente intre ce este setat si realitate.De obicei aceste diferente pot fi corectate printr-o comparare cu un termometru asa cum au spus si colegii mai inainte.Aceste modificari de reglaj de obicei sant constante in timp si nu prea influenteaza daca stii cat este diferenta si tii cont la reglare.S-ar putea ca si termometrul sa aiba o toleranta la masura.Astfe daca incalzitorul are decalaj de 1 grad in plus ,si termometrul are si el 1 grad tot in plus atunci 25 de grade de pe incalzitor sant 27 grade citite pe termometru.
providra18 wrote:M-am gandit sa scriu tot aici si sper sa nu fiu off topic... Am vazut acuma un lucru curios in acvariu, mai exact la un mascul xipho. Ii creste coada aia in forma de spada. E de bine? Ce inseamna asta?

Foloseste cu incredere functia de cautare,pe forum sau pe net.
Da e normal, sa asa cum spui tu trebuie sa aiba coada
Un articol concis si la obiect,clarifica multe semne de intrebare in realizarea unui acvariu marin ,felicitari userului.
Timi wrote:Te salut, pana la urma de cat ai lungimea acvariului 60 sau 65cm? in alt post ai scris 65cm. Te-ai gandit la 2xt5 865+830 ? daca nu intra cele doua vezi JUWEL sau JBL t5 Modele: 438 mm / 24W - 550 mm / 24W - 590 mm / 28W.

Da dar cu pretul de rigoare:
-Juwel t5 24w 61 lei
-JBL t5 24w -64 lei
-Osram t5 24w 16,90 lei
Dupa mine as alege t5 Osram 865/24w -549 mm si as mesteri ceva la capac.
Depinde ce vrei,Eheim este filtru intern,JBL extern.
Daca ai loc sub acvariu cel mai bun este un filtru extern cu un burete pe intrare.
Eu la 60x30x45 am un Eheim intern( 2212) pentru filtrare mecanica si Eheim extern(2224) pentru filtrare biologica si sant foarte multumit.
Citeste aici 13000 ore,probabil ca dupa atatea ore nu mai are spectrul dar cred ca durata de viata depaseste 4 luni
http://www.osram.com/osram_com/Professionals/General_Lighting/Fluorescent_lamps/Products/T8/Special_lamps_T8/FLUORA_T8/index.html

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: