Arata foarte bine, poti pune pozele la rezolutie mare pe http://img.plici.ro iar dupa aia poti posta aici codul BB.
Nvm, vad ca ti-am mai propus chestia cu plici degeaba
Salut, am deschis acest thread pentru a discuta pe marginea "secretului" de a tine acesti creveti in acvariile noastre de apa sarata
Povestea mai pe scurt:
Cu oricine am discutat nu a putut tine crevetii in viata mai mult de 2 luni. La mine au rezistat 2 saptamani, cei pe care i-am dus la batvelescu in borcan s-au stins si ei ... CU EXCEPTIA UNUIA !
Unul cu modelul mai aprins, cu mai mult albastru/galben pe clesti si de statura mai mica fata de restul (poate o fi pui ..?) seamana foarte bine cu cel din poza aceasta
Ceilalti, mai spelbi si mai mari, cu un colorit mai fad s-au dus toti catre ape mai bune...
Care e secretul acestui crevete ? De ce a trait el si altii nu? Stiu ca are cel putin 3 luni de cand e la Dan in acvariu si din cate stiu a venit insotit de inca 2 (a luat 3 creveti).
O sa pun si o imagine cu diatomele care aproape au acaparat 1 geam si jumatate, si un filmulet.
Hranesc un sfert de cub congelat: jumate de sfert de mysis dimineata si juma de sfert artemie seara.
Intreb aici ca poate se gasesc raspunsuri: rhodactis ap. astea papa pesti? Care sunt sansele sa prinda si sa manance un clown? sau alt peste mai lent? Imi fac cu ochiu alea pe piatra la 70lei.
Pai vorbeam vorbe despre piatra moarta/vie si mi-am dat si eu cu parerea, cu ce am gresit? Si da, nici eu nu cred ca piatra uscata ajunge la performanta de a face denitrificare in mai putin de 6 luni, insa nitrificare face destul de repede, de aceea folosim alti denitrificanti, chiar si cu piatra vie in sistem.
Nu ma iau de nimeni, nu cert pe nimeni, dau din taste de la telefon plm, sper eu educativ pentru altii.
Cred ca tine de mai multi factori, porozitate, flow, incarcatura microbiana. Din punct de vedere estetic piatra este "vie" cand se umple de coralina si vietuitoare ce se vad cu ochiul liber, din punct de vedere practic este vie cand ajunge sa faca si denitrificare.
Este si piatra vie de la mama ei care are rol doar estetic, care face mai prost denitrificarea ca o piatra moarta lasata la murat sau deloc - imi vin in cap branch-urile si plate-urile foarte dense. De asemenea sunt si materiale filtrante precum matrix-ul care, in conditii ideale de flow, conform producatorului ajung sa faca si denitrificare eficient.
Si acolo ai Lamp-ECG combinations unde gasesti tuburile ce se potrivesc.
Deci al doilea ar fi bun, primul nu zice clar ca suporta T5HO24W asa ca nu l-as lua.
Elven sau ocean sa ne spuna cum e treaba cu pagurii de marea neagra, daca sunt ca astia http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25442.page adica mici si pot sa convietuiasca cu hermit crab-ul meu as dori si eu unul.
Nu stiu cum se comporta daca ii pui pe toti la un loc, adica s-ar putea sa se pradeze intre ei pentru cochilii, de rezistat ar trebui sa reziste la transport.
Nu mi-a placut selfie-ul.
darthradu wrote:
Temperatura: 27.3 Salinitate: 1025-1026 (dupa ce am completat cu apa de osmoza ce se evaporase)
Calciu: 400 - 410
Magneziu: 1290 - 1320
pH: 8 - 8.1
Alk: 7 - 8 dKH
Teste noi dupa 2 saptamani de schimburi saptamanale a cate 5% cu sarea noua: