[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: quaz
Forum Index » Profile for quaz » Messages posted by quaz
Message
Apucasem inainte de paste sa comand si am luat Sera.
BTW, i-am sunat si i-am tras zdravan de urechi, si la sediu si la magazinul de pe M. Bravu pe cei de la Maxi-pet, desi nu era vina lor... De ce ? La testul NO3, am citit intai prospectul original in engleza. In timp ce faceam testul, mi-am aruncat ochii pe fituica cu traducerea in romana. Surpriza !!! In loc de 10ml apa in romana scria 20ml apa, la timp de amestecare in loc de 15 sec in romana scria 15 min !!!!
Inteleg, nu-i problema daca te agiti ca prostul un sfert de ora cu flaconul , dar sa scrii dublu cantitatea de apa....
Cei de la Maxi-pet si-au cerut scz ca nu e vina lor ci a importatorului si-i cred. Nu baga ei fituica in romana in ambalaj.
Deci, obligatoriu, limba engleza e musai de stiut !!!
Ai avut dreptate, sper sa nu am si decese... Sa vedem maine la treaba reactorul. Am schimbat deja 200 l de apa si se vede la teste.
Ma si apuc sa pregatesc sarea. Reactorul cu bio-pelet pleaca azi catre mine.
Este posibil sa am un astfel de nivel ridicat si din cauza faptului ca am skimmer-ul oprit ( tratamentul cu Herbtana...) ?
Si iata ca au venit si testele noi . Rezultatul ? Soc !!
NO2 - 0
NO3 - 100 mg/l cel putin !!!
Clar, masuri urgente. Sper ca reactorul sa-mi vina saptamana asta. Alte sfaturi, ce as mai putea face ?
Hepatusul este vioi, mananca orice, parca un pic eroziunea de pe frunte si burta se retrage.
Si cand te gandesti ca pe pachet scrie ca nu contine nitrati si amoniac...
Update : Hepatus-ul si-e recapatat culorile negru si albastru intense, eroziunile de pe frunte si burta continua sa fie vizibile. A inceput sa iasa din cand in cand dintre pietre, este un pic interesat de mancare dar nu prea pune gura pe nimic.
Hristos a inviat !!
Sarbatori fericite tuturor !
dar mai am de asteptat sa vad hepatus-ul bine ...
Iata rezultatul singurului test NO2 de care dispun in acest moment.
image
image
Pina la urma, trag concluzia ca orice sare e buna atata timp cat am fish only. Ok.
Testele, pe care le-am comandat le-am postat mai sus in topic.
Prima schimbare de apa am facut-o, saptamana viitoare o sa mai fac iar schimb de 100l cu red sea.
Matrix am in sump, in ultimul compartiment, 2 l in saculet, dar nu am debit de "picatura"... Eu estimez debitul meu de circulatie a apei la cca 400 l pe ora.
Continui cu Herbtana si am de gand sa administrez niste Atvitol. Este ok atvitol in timpul curei cu Herbtana ?
@Koala : Pe shop.acvariu.ro acu m-am uitat si nu au nimic pe stoc. De la dna Florentina iau Red sea cu 15 lei pe kg, nu mi se pare mult. Chiar e mai ieftina Kent incat sa merite ? Testele de NO3 si NO4 o sa-mi ajunga marti, cu Pastele nu fac curierii livrari sambata in orasul meu. Un reactor cu bio-pelet crezi ca ar fi bun pe viitor ? Deja am vb cu un prieten sa-mi pregateasca unul dupa Paste.
Acu deja am facut schimbul de 100 l apa cu sarea pe care o aveam. Sapt viitoare o sa iau red sea de la dna Florentina.
Ce-mi recomanzi ? Poate nu a plecat comanda cu testele si bag si niste sare. Oricum nu stiu daca mi vine maine sau marti.
Din pacate in oraselul meu nu gasesc asa ceva...
Departe de mine intentia de a ma contrazice cu oamenii cu experienta de pe acest forum ( cum naiba sa fac asta cind vad miile de posturi puse de oameni dedicati si pasionati pe acest forum )! Tocmai ca am deschis topic-ul inseamna ca imi asum statutul de incepator si de aceea bag la cap tot ceea ce ma sfatuiti.
Bazinul este pornit de cca 2 ani.
Asaaa, deci :
1. Voi continua tratamentul cu Herbtana
2. Voi face un schimb de apa masiv astazi ( am o punga de sare de le tetra de 4 kg care imi ajunge sa prepar 100 l apa )
3. Astept cu nerabdare testele ce le-am comandat pentru a avea o imagine mai buna a calitatii apei
4. Voi citi si ma voi documenta despre ciclul azotului
5. Ma abtin de la alte intrebari pina cind nu voi fi documentat temeinic la pct 4

Update:
In ziua a 3-a de tratament, hepatusul nu mai are punctele inchise pe piele, culoarea albastra si neagra sint ok dar are in continuare eroziunea pe frunte si pe burta. Nu mananca, iese dintre pietre cind dau mancare dar nu pune gura pe nimic. Restul pestilor OK.

Multumesc tuturor !

Bogdan

Oricum , am in plan anul asta sa ma extind la marin fish only de 1000 l si sa renunt la discusi...
Ai dreptate. Daca ai vazut clip-ul cu pestii mei, crezi ca este suprapopulare cu 10 pesti in 500 l ?
Si in paranteza, langa tancul marin, mai am un tanc de 500 l cu 8 discusi > 25 cm
@georgemonda : da, de acord cu tine... Dar asta nu e Ich, cauzat de stress sau de altceva... Ca l-am, mai tratat de Ich o data cu spirulina si cu indiferenta, asa cum mi-au recomandat pe alt forum ( pe care nici nu vreau sa-l pomenesc ca mi-au sters contul si postarile dupa ce mi-am exprimat opinia relativ la rezolvarile sugerate ...) Daca e din cauza calitatii apei, ok, dar nu se rezolva problema de la sine cu un schimb masiv de apa sau montarea acum a unui reactor de reducere a nitratilor, fara tratament , nu ?
Hepatus-ul asta l-am cumparat acu vreo 2 ani si ceva si era cat o cutie de chibrituri, printre primii mei pesti marini dupa aproape 4 ani de discusareala. Tin la el, l-am dus pina la 16-17 cm si nu vreau sa-l pierd.
Astea le-am gasit, dar totusi, indraznesc sa am o opinie proprie : problema calitatii apei este secundara, ca o fi buna sau proasta, vom vedea. BOALA hepatusului este prima problema si trebuie rezolvata prima. Am anticipat punctul de vedere al lui Koala administrand Herbtana si pentru reducerea nitratilor voi pune cat mai rapid in functiune un reactor special pentru asta. Apreciez foarte mult ca va implicati in problema mea si voi urma sfaturile celor cu experienta mai mare. Sper ca o sa rezolv problema cu ajutorul vostru !
( din cele ce am mai vorbit la telefon cu acvaristi marini pe care ii respect, am retinut ideea ca la bazine FISH-ONLY nu prea conteaza NO2, trebuie tinut in limite rezonabile, dar hepatus-ul simte ! Oricum nu sant lamurit deloc cu concentratia de NO2 pe care testul mi-o da : <0.3 mg/l... poate cineva sa transpuna unitatile de masura ?? )
Uite ce am comandat acu 2 ore :
SERA NO2 Test pentru m?surarea cantit??ii de nitri?i din ap? 2x15ml
SERA NO3 Test pentru m?surarea cantit??ii de nitra?i din ap? 3x15ml
Si apoi, chiar zero nu prea cred ca se poate atinge ... Sapt viitoare o sa pun un reactor cu bio-pelets, ma ajuta un prieten...
@Creator : citez traducerea din prospectul testului Tetra : "Ideal, continutul de nitrat trebuie sa fie nedetectabil, mai mic de 0.3 mg/l". Eu am sub acest "<0.3".
sa fie o confuzie de unitati de masura, relativ la ce scriai tu ?
 
Forum Index » Profile for quaz » Messages posted by quaz
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com