[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
adiacvaristu60 wrote:).Eu toata copilaria am citit despre acvarii,imi semeni!Imi amintesc prin clasa a 5 -a ca ai mei colegi vorbeau de ben 10 si transformers,iar eu discutam cu proful de chimie cum sa scad ph-ul apei ,atunci aveam plante.

Off topic:Si la mine se intampla similar, faceati chimie in a 5 a?
Asta o sa si fac, o sa ma concentrez sa-l fac pe asta.
P.s: se merita daca tot raman mult cu asta sa-mi iau o lampa AiSolNano sau sa-mi iau Hagen Fluval Sea Nano Marine & Reef LED?
Asa imi luam Aqua Zonic Slim Led Clamping Lamp B dar cred ca nu e buna, ce parere aveti?
Off topic: Sunt cu banda de alergat langa laptop, deci fac si sport.
um02122 wrote:
Andrei1234 wrote:
um02122 wrote:Cati bani vrei sa dai pe lumina? Ce planuri ai pentru urmatorul acvariu marin?

Nu as vrea sa dau prea mult, deoarece intr-un an il fac pe cel mare, 100/60/40 cm, cu sump 90/50/50 cm, inaltimea sumpului nu e batuta in cuie.

Atunci stai cu lumina pe care o ai si pune bani deoparte pentru urmatorul acvariu.

Acum eu nu inteleg, ce crezi ca iti va oferi viitorul acvariu si nu iti ofera actualul? Concentreaza-te pe cel pe care il ai si fa-l sa merite pozat, cand simti ca ai experienta necesara si vrei sa realizezi ceva ce nu-ti permite actualul setup, poti face un upgrade. Dar din cate vad eu tu nu ai trecut inca prin bucuriile primului bloom de alge si deja te gandesti sa dai acvariul din mana pe cel de pe gard.

Si offtopic: eu la 14 ani ma concentram pe iesit cu fetele, nu mai e la moda? Profita de urmatorii zece ani din viata ta ca sa fii activ, practica un sport, iesi in lume, ca pe urma o sa ai destul timp sa nu mai poti face asta si sa te ocupi doar de acvarii si sa te rogi de nevasta sa te mai lase sa-ti iei un coral. Si foarte important, alege-ti o slujba bine platitia , de obicei e mai usor asa.

Am inteles, imi iau lampa la asta, ala mare o sa-l fac dupa ce scap de scoala, pana atunci imi fac sump la asta, imi iau pompa de dozare, il fac super, deci o sa strang bani de lampa.
Nu cred ca am bloom de alge deoarece folosesc osmoza.
Nu mai e la moda iesitul cu fetele, vreau sa ma fac cercetator oceanograf, deci are legatura cu acavristica si e si bine platita, ba chiar imi iau gratis corali.
Urmeaza sa-mi fac un mini refugium: o masina de spalat pe dinti nou nouta ca asta: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/rowenta-munddusche-plaque-dentajet-multi-4-aufsaetze-neu/211680589-91-1242 , un powerhead aquazonic de 250l/h si cea mai mica lampa aquazonic cu leduri, am de toate, ideea mi-a venit deoarece m-am saturat sa tin prin casa aparatul de spalat pe dinti de 2 lei nefolosit, mentionez ca trebuie sa-mi schimbe luni electricianul stecherul la powerhead deoarece s-a rupt un piciorus apoi sa iau un furtunel prin care sa trimit apa cu ajutorul powerheadului in masina de spalat pe dinti.
Sa fac acest mini refugium, daca da ce sa pun in el?
Nu, cand imi iau masculul pun femelele in bazinul comunitar, ii tin impreuna doar la imperechere.
Gata, nu mai renunt la betta, am refacut setup-ul si urmeaza sa pun femelele de betta pana cand imi gasesc un mascul superb.
Poze, decorul nu e final, pun pe langa ce am si niste pietre, poate si un mopan.
" alt="image" />
" alt="image" />
Se poate inchide, imi voi lua betta in acest set up.
Urmeaza diseara mossul, pietrele si mopanul apoi locatari si frunzele de cattapa si cat mai multe sortimente de harana.
Poze:
" alt="image" />
" alt="image" />
Cred ca o sa pun spartura de coral ca si substrat, vreau sa iasa ceva mai interesant, am observat ca mossul se "lipeste" de spartura de coral ceea ce ar da bine, cred ca azi fac decorul, ar afecta cu ceva spartura de coral viata crevetilor black bee?
um02122 wrote:Cati bani vrei sa dai pe lumina? Ce planuri ai pentru urmatorul acvariu marin?

Nu as vrea sa dau prea mult, deoarece intr-un an il fac pe cel mare, 100/60/40 cm, cu sump 90/50/50 cm, inaltimea sumpului nu e batuta in cuie.
alexiumihai wrote:https://www.fish-street.com/digital_aquarium_led_lighting

Ceva interesant pt dimensiunile acvariului tau.

Chiar imi place, daca se face o comanda comuna ma bag si eu.
Ar fi buna o lampa AquaLighter 2 Marine 30cm sau Hagen Fluval Sea Nano Marine & Reef LED pentru acvariul meu?
Maine imi vine filtrul aquael versamax fzn3, in care o sa pun 500 ml de matrix pe care il am si acum in filtrul classica si ma gandesc sa mai adaug ceva, sa pun carbune activ sau altceva, mentionez ca dupa ce transfer matrixul din filtrul "vechi" (nu e vechi, are o luna dar am vrut sa-l schimb) torn o fiola de biodigest.
Da, trebuia sa astept pana avea furnizorul in stoc.
Doar ce mi-au venit 2 melci Nassarius de la domnul Peti si recomand, ambalati ca la carte, cutie termoizolanta, cum i-am pus in acvariu si-au inceput activitatea.
Da, am, sa le omor sau nu-mi dauneaza cu nimic, ma gandam la zeama de lamaie sau sa le crut?
Mi-au venit melci, 2 Nassarius care si-au inceput imediat activitatea!
Poze:
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
Eu m-am potolit, stau in banca mea.
De-ar sti el ce acvariu frumos ar pierede, si-ar reveni instant.

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: