[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Puteti sa-mi spuneti si mie ce sistem de autocompletare a apei evaporate mi-ati recomanda, sau ceva de bricolat cat mai simplu si sa gasesc piese in Romania, ca mi se evapora destula apa si m-am saturat sa completez.
A inceput sa creasca coralina pe pietre.
Frumosi creveti!
Am inteles, e buna temperatura, la apa dulce e 26, la marin am ventilatorul dymax vortex.
Momentan am salinitatea 1024 si temperatura 23 de grade celsius, e bine?
Shubi wrote:No vezi, asta-i meteahna ta, uite ce simplu am spus-o eu si ce ti-ai complicat viata tu.
Si eu puteam sa o " exprim elaborat" dar am vrut sa ma inteleaga si Andrei1234 (iarta-ma te rog Andrei, vroiam sa fiu obiectiv).
Putini vor avea rabdare sa te inteleaga, incearca o exprimare mai lejera.
Legat de skimmerele scumpe si eficienta reglajelor ai partial dreptate din punctul meu de vedere, un skimmer ieftin la 2000 lt/h trage 200 lt aer iar un skimmer scump, cu pompa d acelasi debit trage 500 litrii de aer. Caldura disipata de pompa celui scump e semnificativ scazuta comparativ cu cel ieftin, acelasi lucru il pot spune si despre consumul de energie.
Cele ieftine au in componenta materiale ieftine, proiectare/constructie pe masura investitiei.

Normal ca nu puteam sa inteleg asta, e mai mult chimie de liceu:
HBOT wrote:Corect , asa este. Compozitia gazului modifica randamentul skimarii. Pe de o parte conteaza si marimea moleculei gazului, dar PPO2 crescut favorizeaza procesele oxidative si astfel ca probabil permite oxidarea unor complexe organice ale metalelor si separarea lor din detritus, adica solubilizarea lor si astfel o mai buna skimare.

Eu cred ca principala problema constructiva a skimerelor consta in REGLAREA lor fina astfel sa obtina un randament maxim la o skimare cit mai uscata. Cu cit skimerul este mai performant, mai de firma, mai scump cu atit probabil ca skimeaza mai eficient uscat si reglajul poate fi fin facut. Cu cit skimerul este mai prost facut, mai ieftin cu atit acest reglaj este mai dificil de reglat.

INSA daca se trece la o skimare umeda atunci aceste diferente dispar, numai ca in aceasta situatie trebuie recuperata cumva apa sarata eliminata in cantitate mare.
Atunci o sa-mi iau de la reef o carte in engleza si ma uit pe poze, macar ma uit la poze daca nu inteleg prea bine, daca ma intereseaza ceva pot folosi gunoiul de google translate.
Shubi wrote:Tie ti-ar prinde bine un alt fel de ABC, o carte "Acvaristica de recif pentru TOnTI"
Poate va dau o idee, domnilor meseriasi de pe acvariu.ro, o carte de acvaristica pentru incepatori si nu numai la care sa colaborati. Ar fi o chestie smechero-utila, nu ?

Apropo, exista o carte despre acvaristica marina in romana?, ca m-ar interesa, sau gasesc destule informatii in revista aquarium terrarium?
Asteptam noul topic!
Si filtrele cascada aquael sunt foarte bune, cred ca merge un versamax fzn 1, are capacitate un litru, eu la nanoul meu am versamax fzn3 dat la mic, daca il dau la mediu distruge tot, asa putere are, face valuri la mic, daca vreti mai ieftin, puteti sa luati un hang on classica 3, l-am avut eu timp de o luna la nanoul meu si s-a dovedit insuficient, dar pentru 10 litri cred ca are putere, degeaba e recomandat pentru 100 de litri la apa dulce, daca il pui la 30 e apa statuta.
Ar fi bine daca mi-as lua si eu ABC?
De unde ati cumparat Aquili Po4-No3 removal ?, ca am mult spatiu liber in filtru si nu stiu ce sa pun.
Am inteles!
Tropic marin e buna, ca vad ca e mai scumpa?
Akaiu wrote:
Porcu wrote:
Akaiu wrote:Acum 3 zile am spalat vechiul Juwel de 180l

Citi ani are? Intreb pentru ca am relipit citeva acvarii Juwel mai vechi si-am ramas mirat de cit de usor am curatat siliconu'.

1996 a fost anul in care l-am achizitionat.
Se tine foarte bine si acum.

Cam vechi, mai bine il relipiti decat sa aveti probleme.
Dumneavastra ce sare folositi?
Din pacate in bucuresti nu merg des, iar in cluj am fost doar o data, in constanta nu gasesc si nu cred ca persoanele din romania sunt atat de amabile incat sa-mi rezerve un peste mai mult de 2-3 zile.
Am o intrebare, eu folosesc red sea coral pro, as vrea sa trec pe Aquavitro pentru ca am auzit ca e mai buna si nu am de ce sa ma zgarcesc la sare atata timp cat nu folosesc multa, sau nu are rost deoarece nu am nevoie de cea mai buna sare, atunci sa raman pe red sea coral pro sau ce sare mi-ati recomanda ?
L-am luat de la nevertebrate.ro, marimea M, primul colet cu ambi a fost cu star curier, asta vad ca o sa fie cu fac curier, complet gratis si transportul si pestisorul deoarece celalat era bolnav, le multumesc celor de la nevertebrate ca au rezolvat imediat problema, pana atunci sunt bucuros ca asta e vioi si mancacios, ii place si artemia si jbl maris.
Am rezolvat cu pestisorul, intradevar era bolnav, imi vine alt clovn in locul lui pe 10 iulie.

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: