Message |
|
E frumos, piatra din coltul din spate stanga pare ca nu e prea stabila, sa nu cada pe geam si sa-l sparga.
|
 |
|
Ne-a citit profa de religie la scoala invierea lui Lazar, deci piatra e uscata si o sa fie inviata cu bacterii sau e vie dar nu sta in apa asa ca o sa mai moara din vietuitoare?
|
 |
|
Urmeaza sa fac update la sistemul de iluminare, ce ar fi mai bine, un bec economic de 22 w plus becul lui de 11w, sau sa-l pun doar pe cel de 22w ca incape in locul celui de 11w?
|
 |
|
S-au intamplat multe la acest acvariu, am schimbat pompa de aer cu un hang on classica 3, si m-am ocupat serios de scape, maine urmeaza sa mai pun moss pe substrat ca sa fac ca un gazon, deocamdata acvariul arata cam asa:
Acvariul:
![]()  " alt="image" />
Filtrul:
![]()  " alt="image" />
Vedere de sus:
![]()  " alt="image" />
Scape-ul neterminat:
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
|
 |
|
Piatra e cumva piatra vie?
|
 |
|
E bine daca schimb osmozorul cu Aquili nps 190 l/pe zi ?
|
 |
|
E cam vechi osmozorul meu, ar fi bine sa-mi iau apa distilata pana schimb osmozorul?
|
 |
|
Am descoperit ca am no3 15, cu ce as putea sa-l scad, am salinitatea 1.025. ar fi bine s-o scad?
|
 |
|
Schimb 2 femele reproducatoare de betta, una albastra si una rosie, cu pesti mici exclus vivipari, cu plante, orice are legatura cu acvaristica.
|
 |
|
Poze:
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
|
 |
|
Am o problema, astazi decand am aprins lumina polipi de ciupercute nu s-au deschis, or avea vreo problema?
|
 |
|
Frumos gorgonian!
|
 |
|
Succes cu noul setup, cred ca vindeti acest acvariu ca sa treceti la mai mare, nu sa va lasati?
|
 |
|
Da ce mai stiti melodiile!
|
 |
|
As putea pune in filtru pe langa cei 500 ml de matrix piatra vie de calitate sau sa-mi mai iau matrix sau alte medii de filtrare??
|
 |
|
angelfish wrote:
Andrei1234 wrote:Sau ati putea sa faceti un sump din 2 bazine, sa gauriti putin peretele despartitor si in gaura sa puneti un fiting prin care sa comunice bazinele sau varianta mai buna desfintati peretele despartitor si faceti niste intaritoare de fier pe interior.
Rog un Admin sa-l scoata pe Dragos din functia de DYI Master si sa-l avanseze Andrei1234.
Imi place din ce in ce mai mult forumul asta.
Si daca nu vreau!
Am zis si eu parerea mea, oricine putea sa se gandeasca la ideea asta.
|
 |
|
paradoxx wrote:Inca putin si vine si celalalt pestisor  Sper sa se inteleaga bine
Sper!
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
dan.oancea wrote:
catalin_ wrote:Ma amuz gandindu-ma ce presiune exercita o persoana de 100 kg care sta intr-un picior, pe varfuri si ce ar putea pati saracul beton armat daca ar fi asa firav 
Presiunea exercitata este de 100kg/~7cm patrati, deci mai mica decat in cazul acvariului care exercita ~120kg/cm patrat
Acum pentru a raspunde cat mai succint si celorlalti respondenti:
- mobila are minim 50cm adancime si vreo 4m lungime, la asemenea greutate, deci cele 1400kg se disipa pe ~2mp. Trebuie luata in calcul si grosimea placii care, la unele blocuri ajunge si la 40cm
- acvariul va fi mai aerisit si cu mai putine specii cand voi face al doilea Senior. Autocolantul nu l'as vrea negru, pentru ca nu s'ar distinge f bine pestii inchisi la culoare, iar pietrisul contrasteaza placut acum, zic eu
Numai bine
LE - bazinul va fi lipit cu 2 laterale de pereti de rezistenta 
Sigur tine, nu stiu cat are placa blocului meu.
|
 |
|
um02122 wrote:
Andrei1234 wrote:Ma gandesc sa-mi fac o lampa cu leduri, ar merge 3 leduri albe de 3w si 3 leduri albastre de 3w?
Te sfatuiesc sa pui trei albastre si doua albe. In acest fel economisesti 15% la energie si culoarea va fi mai placuta. Daca le rulezi la 12W in loc de 15W vor tine mai mult de 60 de luni. Si neaparat sa folosesti leduri Cree ultima generatie, daca nu gasesti iti vand eu cu €100 o lampa TMC din care sa-ti iei ledurile (sunt leduri create special de Cree pentru lampile marine TMC).
Si vezi ca l-ai adus pe Koala in pragul tratamentului cu acumulatori.
Ce-ti mai face clownul, e deprimat ca si-a pierdut perechea? Un semn al depresiei la Amphiprion e multiple crestaturi pe aripioarele pectorale. Daca are, trebuie sa acoperi acvariul ca sa nu sara si sa-i iei sireturile si orice alte funii din acvariu.
Si transportul lampii, cownul e bine, daca opresc putin filtrul sa masor salinitatea vine sus la mancare, e disperat dupa mancare.
|
 |
|