[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
In primul rand trebuie sa incepi sa citesti macar cat de cat despre plante, fertilizare, despre acvaristica in general.

Banuiesc ca ai si vietati in acvariu, asa ca nu lasa lumina aprinsa noaptea, trebuie sa doarma si ele.
Probabil lasi neonul de cand de culci, pana te trezesti dimineata, ceea ce s-ar putea sa fie cam mult.

7-8 ore sunt de ajuns.
Ce volum are acvariul? Cati wati are neonul?
Topicul se inchide aici.

@Lovefish: inca nu pot sa-mi dau seama daca ai intrat doar la misto aici, sau esti pe bune ... cert e ca vei suferi consecintele comportamentului tau.
De ce ai vrea sa pui decoruri de acvariu marin, intr-unul de apa dulce?
Foarte fain acest verde proaspat si curat...
Foarte probabil sa fie GSA. Apar la o concentratie prea mica de fosfat in apa ...
Nu inteleg de ce se sperie lumea asa tare de melci
Io i-am avut in toate acvariile, ba chiar i-am pastrat ca sa pot popula (intentionat) noile setupuri.

N-am avut niciodata invazii. Am avut perioade in care s-au inmultit mai tare (si astea au coincis cu perioadele de neglijenta in curatenia bazinului) dupa care perioade in care numarul s-a redus de la sine, fara sa ii vanez eu.
Din contra, la fiecare schimb de apa am grija sa salvez cat mai multi melci din galeata si sa ii pun la loc in acvariu

Probabil si pH-ul mai scazut datorita aditiei de CO2 ma ajuta sa-i tin mai bine sub control.
Si mie-mi place fundalul asa cum e
Votez sa ramana asa
In continuare fertilizezi doar cu micro si easycarbo? Fara macronutrienti ?

Daca da, as zice ca ai lumina prea puternica, fortezi plantele sa creasca, iar ele n-au cu ce ...
Bine ai venit !
Asteptam jurnalul.
Io cred ca te-ai pus tare pentru concursul de la rusi

Hai sa fie cu noroc !
Eu am asa ceva si nu il mai folosesc acum.
Ti-l donez cu placere daca vrei.

image
Fiind in Bucuresti, are cine sa ti-l lipeasca.
Arunca o intrebare pe la Pepika. Sau reef.
Inca o data avem un arbitru roman intr-un concurs international de anvergura

Este vorba, din nou, despre Alex Veres.

http://all4aquarium.ru/en/events/scapers-contest/judges

Multumim pentru reprezentare!
Mersi Cosmin!
Sonda am pastrat-o, fiind noua n-avea rost sa dau banii pe alta.
Cand isi va da duhul, am sa vad atunci daca iau alta tot dennerle sau iau una de sticla, reincarcabila.
pH-ul il verifici cu un test banuiesc...nu cu un controller nu?
E posibil sa mai fi scazut un pic, dar sa nu sesizeze testul si ochiul tau.

Pe de alta parte, bulele se duc direct in sus si pe urma ies, de asta nu ai o concentratie mai mare. Trebuie sa gasesti o metoda sa il "plimbi" prin bazin.
Cu cat va sta mai mult in contact cu apa, cu atat mai mult se va dizolva.

Tu ai un filtru extern din ce vad in poza. De ce nu pui un difuzor extern?

Referitor la bulele de la suprafata, raman acolo datorita biofilmului. Ele practic nu iau contact cu aerul, ca sa se sparga.
vicud wrote:de la el si de pe okazii as fi vrut si eu. Mi-e teama de okazii, ca am luat niste tepe.
Tipul asta are vreo 600 de comentarii pozitive acolo. Am cautat aici pe cineva de zona aia si pe tine te-am vazut primul.
Ar fi prea mare coincidenta sa fie vorba de aceeasi persoana, iar voi sa fiti vorbiti ca sa-mi dati mie teapa, right?

Da, ar fi prea mare coincidenta.
Eu am avut norocul ca el e din Iasi si am fost la el acasa, mi l-a aratat.
Controllerul a fost nou-nout, se vedea pe el. Elastice pe cabluri, sonda sigilata in sticluta lui. Totul foarte ok.

Tot de la el am mai cumparat o sonda de pH Dennerle, pentru un controller Dennerle Evolution (adica fratele mai mic al lui DeLuxe).

vicud wrote:
De ce e asa de ieftin? daca din 1250 cat e la magazin, scad tva un sfert, tot mai raman vreo 950. Iar afara, mai jos de 234 de euro nu am vazut (asta inseamna 1050 ron).

De ce e asa ieftin, n-as putea sa-ti spun.
Evident ca nu plateste tva, impozit pe profit si alte alea.
El mi-a spus ca i le aduce un amic din Germania. Acum, stii si tu probabil ce poate sa insemne treaba asta
Cum le aduce, cum nu le aduce, eu sunt multumit de tranzactia facuta.
De la fier nu prea am auzit sa apara alge...am citit speculatii cum ca spyrogyra ar aprecia fierul ridicat, altii insa combat teoria asta.
Daca vrei neaparat, poti sa scazi un pic doza de micro.
Eu folosesc Dennerle si sunt multumit de el.
Cat despre de unde, eu l-am luat de pe okazii, userul "bfloryn" si am dat 800 de lei pe un Deluxe (evident fara garantie...)

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: