[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Maab
Forum Index » Profile for Maab » Messages posted by Maab
Confuz este putin spus , cand am luat decizia sa fac acvariu pentru Edi(care are 2 ani) ma gandeam ca este floare la ureche si ca daca ii voi lua un bol mare de cativa litri ma scot...mda, acum dupa o luna de cand am luat acvariul zici ca a dat strachia in mine , imi doresc sa il fac repede sa arate cat decat si iata ca am si scapari.Oricum, sa transformat intr-un hoby, pasiune cum vrei sa ii spui intr-un timp atat de scurt incat ma gandesc daca pot compara cu ceva care mi sa mai intamplat pana acum, categoric pastrand proportiile...singurul lucru care imi amintesc acum, rapid, este dorinta de a lua permisul auto, cu asta pot compara dar parca tot nu este la fel, nici nu vreau sa ma gandesc ce fel voi reactiona daca cumva dau gres cu el, il umplu de alge, sau cine stie cum altfel sa il destabilizez...Oricum, e o chestie care cel putin pentru moment ma relaxeaza chiar daca inca este ciorba iar cand vad ce acvarii au unii colegi pe forum imi vine sa
Rabdare si tutun,

Cu stima
Multumesc pentru idei.Ce nu mai inteleg din ceea ce spui Humbert, este faptul ca in cazul tau nu mai respecti deloc regula de 1w/l ori eu tocmai pentru asta am facut un alt capac cu 4 neoane pentru a incerca sa rezolv problemele (lumina, Co2, fertilizare etc) pas cu pas dupa buget, iar tu acum imi spui ca la 126l merge si cu 48w , urmeaza sa cumpar CO2presurizat si sa aud ca mergea foarte bine si cu bomba ...este clar, chiar trebuie sa ai rabdare de fier cu acvaristica.

Cu stima
Intrucat am postat fara poze, revin cu urmatoarele imagini:
Rog acum pe cei care au experienta daca este indicat sa pun incontinuare(dupa cel putin o luna desigur) Aqua Medic Aqualine T5 1xPlant Grow + 1xReef White 10.000k asa cum a recomandat kirucd?El recomandase o alta formula pentru aqua Medic dar eu sper sa mearga si asa cu propun eu

Mai exact sa am in capac:Osram 965 X1+Osram 865X1+Aqua Medic Aqualine T5 1xPlant Grow + 1xReef White 10.000k , toate de 24W

Cu stima
Ieri mi-a sosit si noul capac, l-am dotat pentru moment c 2 neoane Osram 965 si 865 .Urmatoarele 2 le voi adauga in decurs de aproximativ o luna poate si mai mult pentru ca nu ma tine inca instalatia CO2...
dar va veni si vremea ei
Asa arata la o luna de la prima picatura:
In continuare va rog sa nu va luati de background
Plantele le tin intr-un mic haos pentru ca nu vreau sa deranjez foarte mult locatarii si substratul, dar urmeaza si o curatenie "inainte de sarbatori"
Am observat ca au inceput sa apara ceva alge, pe plante in special sper sa ma descurc cu ele...sau poate este doar mancarea in exces...
Neoanele vor fi asezate in "zig-zag" si se vor aprinde doua cate doua, mai precis doua din mijlocul bazinului si doua din extremitati.Sper sa nu am o expozie de alge, am sa le dau drumul putin cate putin, "cu rabdare si tutun"
Am sa caut variantele pe care mi le-ai sugerat, cred ca astazi sau cel tarziu maine este gata capacul...

Imi poti recomanda timpi de aprindere al neoanelor?Sa las pentru inceput doar 2 cate 5-6 ore/zi aprox. 1 saptamana si apoi sa incep si cu celelalte doua cate 2-3 ore/zi tot o saptamana?Cred ca este suficient 6 ore pentru inceput, acvariul arata bine acum la aproape o luna de la prima picatura de apa, este limpede si nu am vazut alge, neonul de 15W functioneaza de la 11 dimineata la 7 seara acum.
Multumesc Dragos, sper sa mearga dpdv al dimensiunilor

Seara buna!
Am incercat sa ma lamuresc cu prietenul "search"dar nu am reusit, sau nu ma duce capu'
Lamuriti-ma sau ajutati-ma cu doriti: am un acvariu de 80X35X40, capac standard cu un neon de 15W si ca tot cel care sa bagat in nebunia numita acvaristica a citit ca este absolut insuficient pentru 90lnet aceasta lumina.
Acvariul este plantat, chiar grosolan in acest moment pentru ca inca este la ciclat, plantelor, care nu sunt decat unele "comune" nepretentioase, le merge bine,chiar foarte bine.Pe viitor vreau sa raresc din ele si chiar sa aduc cateva putin mai pretentioase dar nici ceva extraordinar.
Varianta pe care am gasit-o este sa fac un alt capac(am dat deja comanda) si care sa fie dotat cu 4 neoane T5 a cate 24 W, configuratie care depaseste formula de 1W/l dar nu cred ca este o problema grava, repet cred si astept ceva remarci.

Acum;
-ce combinatie de neoane sa folosesc?
-suficient doar 865 cu 965 cate 2 binenteles?
-rog pe cei care au un cuvant de spus sa nu se abtina chiar nu vreau sa o dau in bara acum dupa ce am trecut oarecum de o etapa complicata, ciclarea in primele 3 saptamani, iar apa este foarte limpede, plantele merg ,iar pestisorii sunt super vioi...

Multumesc anticipat.
deci nu pot sa cred ca ceea ce am vazut pe link este planta pe care am luat-o de la hornbach, chiar este bataie de joc, asta e mi-am luat-o
salut, multumesc.nu mai este valabil anuntul.tin cont de contact pentru viitor

rog admin. sa inchida topicul
Salut, ai pm
da, esti dragut.Multummesc.Promit ca am sa postez si o fotografie profi, dar doar atunci cand voi deschide un topic cu arta foto in acvaristica
@Porcu: despre cea cu frunze rosi nu pot sa iti spun nimic acum, am acasa etichetele cu denumirea ei dar se pare ca ai dreptate pentru ca nu ii merge bine deloc si este singura dintre cele pe care le vezi, care sufera.Pai da-mi si un sfat de cum ar trebui sa o tin pentru ca am luato din Hornbach si acolo era sub apa, trebuie sa ii ridic frunzele deasupra, sa o suspend de capac...?
@bogdivaio:da despre acea planta este vorba din stanga cum privesti imaginea, cea care are frunzele mari.Multumesc.
Tot rasfoind forumul am gasit cateva asemanari ale unei plate din acvariul meu cu anubias, as spune eu ca este foarte bine pentru ca incep sa ma acomodez cu denumirile si aspectul plantelor, dar nu este chiar asa intrucat am citit ca anubias se "monteaza" pe "mobilierul" din acvariu ori daca este anubias ce am eu atunci am gresit total plantarea ei

Multumesc
daca mai este disponibil si eu sunt interesat
salut,
Ma intereseaza plantele.Daca esti din Bucuresti putem sa ne vedem astazi
Salut, am un acvariu de cateva zile si trebuie sa plantez la greu.Daca aveti plantele mentionate la preturi accesibile astept cu interes un semn de la voi
Multumesc, corect am vazut cateva din plantele pe care le am in acvariu si pe acel site, sper sa ajung astazi intr-un magazin sa mai iau cateva plante.

Daca exista posesori care doresc sa mai scape de ele astept cu interes un semn si vin eu sa le ridic daca sunt din Bucuresti

Ma vad nevoit sa repet o solicitare- imi puteti recomanda o specie de sanitari care sa nu creasca mare si sa fie mancatori de alge?

Multumesc, sper sa le gasesc si in Romania
M-as bucura daca mi-ai si recomanda plantele cu crestere rapida

Forum Index » Profile for Maab » Messages posted by Maab
Go to: