[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Maab
Forum Index » Profile for Maab » Messages posted by Maab
Eu completez doar din experienta mea cu un acvariu de 25 de l in care am rcs de vro 7 ani. Practic la acest acvariu umblu doar cand chiar mi se face jena de cum arata (nu neaparat murdar!!! culmea se pastreaza curat geamul si anubiasi). Pe an nu cred ca schimb apa mai mult de 3 poate 4 ori. Mancare le dau odata pe zi. Se innmultesc in draci in perioadele mai reci, noiembrie - februarie apoi mai putin vad pui.Au perioade cand vad zeci de creveti si uneori doar cativa. Concluzia mea este ca daca umblu cat mai putin la ei o duc bine, se aclimatizeaza , acvariu ramane stabil.
Succes!
Chiar ma miram cum de a revenit asa brusc dl doctor!
dan.pavelescu wrote:Stefan a postat in 2013
Mda, ce sa zic? Radeti !!!
Salut! Oricare ti-ar fi alegerea nu te zgarici la un prefiltru, cu 50-100 de lei prelungesti cu multi ani viata oricarui filtru!

@Stefanp- salutari! Ai revenit pe plantatie ?
Gata, ne-ai lamurit. Multumim frumos!
Ne-ar ajuta cateva poze, detalii despre filtrare, lumina, vietati, plante etc.Daca l-ai deciclat nu iti ramane decat sa ai rabdare. Nu trebuia sa te arunci direct la apa oxigenata. Trebuia sa incepi o munca de chinez, curatat bine filtru (este extern sper la marimea asta) razuite geamurile etc.
Salut
Uite aici cateva cuvinte despre planarii, caci asta banuiesc ca sunt : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2948.page
Offfff, ooooffffffffff!
Dragule, gazonul pe care ti-l doresti este o planta foarte delicata si pretentioasa. "cataroaiele" puse peste pamantul de flori...nu vor putea fi strapunse de radacinile plantelor in general cu atat mai putin de gazon.
Cine ti-a recomandat de data asta sa pui pamant de flori? Stii ca in general pamantul de flori este tratat ? Adica pestii vor muri destul de repede dupa ce ii aduci acasa si sigur o sa te prezinti aici cu intrebarea " DE CE IMI MOR PESTII!
Hai sa o luam altfel;
-daca vrei gazon iti trebuie lumina de calitate, fertilizare si neaparat CO2 presurizat sau "bombe" cu drojdie sau sare de lamaie.
Parca spuneai ca nu ai momentan buget pentru investitii (sau incurc eu?) ori ce vrei tu din prima costa oarecum mult- un neon bun 120-150 lei si nu poti doar cu un neon, sistem CO2 minim 5-600 lei ceva basic ce nu recomand pt un incepator, priza cu temporizare pt lumina 10-30 lei, filtrare ok china 200-500 lei, substrat bun cca 150-300 lei

Repet pt ca nu imi aduc aminte de cineva care sa faca acvariu cu pamant de flori, NU cred ca este bine!!! Stiu ca mai sunt cativa care au facut cu turba...
Nu te stresa si mai mult NU baga inca apa oxigenata. Acvariul tau este tanar, da-i timp.
Intr-o buna zi imi voi lua un scaunel si ma pun in fata acvariilor de la Hornbach. Acolo trebuie chemata protectia animalelor, serios. Iar toti care isi doresc un acvariu doar pentru ca le vad prin filme si poze ar trebui sa li se dea un test cu 3 intrebari; Ce este ciclul azotului? Ce inseamna compatibilitate? Ce inseamna biosistem ?

Acel gazon cel putin pentru moment, asa cum tu spuneai, nu ti-l permiti. Iti trebuie conditii speciale care costa si mai mult iti trebuie si experienta.
Cum spuneau colegii mai sus plantele vor fi o delicatesa pentru carasel. Daca decizi sa ramai cu caraselul doneaza plantele sau schimbale cu anubias si fa rost de o cioata radacina pe care sa legi acel anubias.Daca nu mai vrei carasul scoate plantele din chiveci si planteazale, dupa ce schimbi pietrisul acela colorat.
Pentru un aspect placut pune pe spatele acvariului un colant albastru/negru.
Nu lasa lumina soarelui sa ajunga direct pe acvariu
Nu spala filtrul, doar il clatesti in apa scoasa cand faci mentenanta.
Nu da multa mancare, doar cat mananca in 2-3 minute.
Carasul se balega mult, un alt aspect de care iti recomand sa ti cont.
Daca tot ai primit carasul donatie da-l inapoi si reia proiectul de la 0, acum ai material de studiu si daca chiar iti doresti un mic colt de natura in casa sigur il vei avea...in 2-3 luni.

PS Nu folosi incalzitorul - carasul este un peste de apa rece !
PSS Padul de sub acvariu trebuie sa acopere FIX toata baza acvariului altfel pot aparea tensiuni ale geamului.
Pfoa! Bravo!
Salut. S-au inmultit pt ca au avut conditii, mancare prea multa pt pesti, resturi vegetale de la plante etc.
Scapi de ei cu o igiena beton in acvariu + mancare putina pt pesti.
O pompa cred ca ar fi binevenita, macar sa ameteasca apa nitel. Daca nu ai sursa de curent poate te lipesti de un panou solar de pe olx si mesteresti nitel...zic si eu.
Chiar daca ma repet, NU spala filtrul!
Cu periuta de dinti curata cat se poate filamentoasa aia.
Anubiasul incearca sa il feresti de lumina directa, aseaza-l in coltul cel mai putin luminat, ia niste plante plutitoare etc. Este o planta foarte putin pretentioasa iar lumina intensa nu ii face bine.

Pietrele alea albastre in 2-3 saptamani vor fi negre si urate...
Inca nu este ciclat acvariul tau, ai rabdare.
Filiper wrote:multumesc frumos pt plantutze

Sper ca ti-au ajuns
Mai este valabil
E la reanimare.
Ce a fost si ce a ajuns...in 10-15 minute
valabil 24 h . Multumesc!Nu trimit in tara, se ridica din sector 5.

dar eu totusi am probleme cu algele si poate ma ajuta sa le rezolv, am sa iau o sticluta minune sa vad ce face

Efectul, daca este, clar nu il vezi decat dupa minim 2-3-4 saptamani.

Forum Index » Profile for Maab » Messages posted by Maab
Go to: