[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: radd2006
Forum Index » Profile for radd2006 » Messages posted by radd2006
Message
De astazi nu mai sunt 33 sunt cel putin 35
Dimineata am vazut 2 pui cam la 0,5 cm WOW
Asa ca in mod clar o sa-i vand sau schimb cu cineva care are conditii si unde pestii nu se vor desparti (sper).
Am tetrazonele de un an de zile sau mai bine si-i schimb, pentru ca vreau sa revin la neoni guppy si creveti.
Tetrazonele sunt mari, 33 de bucati si sunt cam de 4-6 cm lungime.
Oricum as vrea sa stiu pe unde ajung si sincer as prefera sa ajunga toti in acelasi loc si unde sa aiba conditii bune.
Ma intereseaza mai mult schimb cu guppy neoni si/sau creveti.
marian4232 wrote:Salutare tuturor.

De unde ati cumparat alta butelie mai mare si la ce pret ?
...................
Iar in legatura cu reductorul de presiune, are cumva reglaj fin ?
...................
Am vazut ca anumiti useri (yogi, bogdanel, radd2006) poseda acest kitt.I-as ruga sa-mi dea si mie cateva sfaturi, pareri.

Multumesc anticipat.


Gasesti intradevar reductie la ferplast (e cam scumpa pentru ce reprezinta) Reductorul de presiune are reglaj fin, ca sa poti regla numarul de bule. Nu este nevoie sa dai banii pe manometre - presiunea de dupa reductor nu poti sa o reglezi (sta pe la 2 bar) si cea din butelie ramane constanta si scade brusc cand butelia e aproape goala - asa ca nu da banii pe ele.
Butelie la 3kg gasesti cam pe la 150 lei (banuiesc).
Daca nu ai pH controller cumapara un test CO2 permanent si dupa ceva tatonari gasesti un numar de bule pe minut care sa iti tina pH-ul dorit. Oricum daca ai bani investeste intr-un pH contoller de calitate si cu o sonda buna.
Spor la treaba.
Pretul la prafurile cu puritate ridicata este peste 20 lei pe kg. La Tunic este si mai mare. Mai pui si cantarul care la vreo 250 lei este o chinezarie.
Intradevar la cantitatea de solutie care se poate obtine, pretul este cam mare, da agitatia (dute la Rm.Valcea dupa substante), telefoane, stat pe net si asa mai departe...
Eu sincer as fi preferat sa gasesc solutia gata preparata si sa nu mai am bataia asta de cap, da' nimeni nu stiu sa fi facut asa ceva si sa si vanda.
Oricum pretul este negociabil.
Merci de primire.
Hai ca tie iti dau gratis
Acum lasand gluma la o parte nu stiu de ce atata manie, poate si altceva... oricum fiecare le are pe ale lui si nu vreau eu sa te judec pentru abordarea asta.
Cat despre treaba cu specialistul, nu stiu sa fi avut pretentia de asa ceva, dar de putinul timp de cand am acvariul am incercat sa invat cat mai multe si eforturile, materiale si de timp au fost destul de mari.
Cu privire la substantele astea, am facut rost destul de greu de ele si chiar m-au costat.
Oricum sunt sigur ca sunt oameni care au nevoie de ele si le-ar prinde bine - eu unul as fi cumparat foarte bucuros asa ceva si scapam de multe batai de cap.
Repet nu este un anunt comercial in sensul celui de la reguli vanzari si nu vreau sa fac vreo concurenta nici unui magazin de pe aici - cum am spus am o cantitate limitata pe care vreau s-o termin si NORMAL recuperez si niste bani.

Oricum pe viitor as aprecia o abordare mai diplomatica, mai civilizata, asa cum am inteles de la seniorii site-ului ca se doreste pe acest forum.
Sper sa fi ajutat cu ceva comentariul meu ::hammer:
K2SO4 - 59g
KNO3 - 65g
KH2PO4 - 6g
MgSO4 - 41

Nu se pune la 1 litru, se completeaza cu apa pana la 1 litru.
Reteta este luata dintr-un link care a fost dat tot aici pe forum.
Pentru cei care nu stiu foarte bine despre ce este vorba, solutia de mai sus contine macronutrienti (NPK) si nu micronutrienti si se recomanda a se folosi de cei care cunosc despre ce este vorba.
Vand solutie de fertilizare PPS-pro de 1litru facuta din:

K2SO4 SULFAT DE POTASIU
KNO3 AZOTAT DE POTASIU
KH2PO4 MONOFOSFAT DE POTASIU
MgSO4 SULFAT DE MAGNEZIU
la care se adauga apa distilata pana la 1 litru.

Dozarea este urmatoarea:
1ml solutie la 10 gallons=37,8 litri sau 2,64ml la 100litri.
Dozarea se face zilnic si de preferat un pic inainte de aprinderea luminii
Dozarea respectiva va da urmatoarele concentratii:
1ppm NO3, 0.1 ppm PO4, 1.33 ppm K, 0.1 ppm Mg, 0.1 ppm.

Nu ma ocup cu asa ceva, dar investind in 'prafurile" respective, toate la 1kg si in cantarul electronic de precizie si bineinteles fiind o cantitate foarte mare care nu imi foloseste, ma gandesc sa recuperez ceva din cheltuielile in surplus si sa ajut si pe altii care vor o fertilizare gen PPS-pro sau PPS-standard sau orice altfel de fertilizare.
Pot sa fac solutii dupa diferite retete (diferite gramaje ale compusilor de mai sus) - in functie de cum doreste fiecare.
Substantele sunt de puritate ridicata si sunt SIGURE pentru utilizarea in acvarii (de aceea sunt mai scumpe).

PRET 1 litru solutie = 50 lei - la un acvariu de 100l ajunge 1 an de zile.
grammy wrote:
bogdanel wrote:Salutare! Am vazut la Profipet in Ploiesti un sistem de CO2 de la Ferplast care mi s-a parut interesant. Se numeste Kit Energy CO2 Professional (http://www.ferplast.it/en/pagina_4469.html ) si contine reductor de presiune, reactorul, bubble counter, o supapa si furtun. Se cumpara separat butelia si manometrele. Are cineva asa ceva?
[/url]

Cum procedez sa imi iau si eu aceasta instalatie de CO2? un nr de telde lacei din ploiesti? sau un site...la ce pret ajunge cu totul? Multumesc!


Vezi ca am dat ceva detalii la prezentarea mea si am zis acolo si de CO2-ul de la ferplast si de pH controller (contollerul,sonda si electrovalva merg bine si par bine lucrate). Pentru reductorul de presiune care are si ventilul de reglaj fin (needle valve), se gaseste tot la ei un adaptor pentru butelii normale de CO2. Manometrele nu prea sunt necesare - asa mai mult de fitze - oricum presiunea de iesire nu se regleaza este fixata in jurul lui 2bar - SUCCES
Merci frumos Ozi

De muncit am muncit ceva la el (da ce de bani am cheltuit :nervos , dar ce vreau eu, e ceva gen aquascape si oricum parca arata un pic mai bine in poza
Eu sper ca sunt pe drumul cel bun, adica am inceput cu CO2-ul, am vazut cum sta treaba cu lipsa de anumite elemente din nutrientii plantelor (s-au facut un pic mai urate de cand cu CO2-ul si apar usor si ceva alge).
Am studiat un pic problema si vreau sa merg pe o fertilizare de calitate (as vrea PPS-pro) - acum sa vad si in ce fel voi reusi
Am citit si ce zicea Rex despre lumina si pe mine ma convins un pic si asa am mai luat 4 philips aquarelle de 36W/2450lm si.....
mai pun 144W lumina ( :bravo2: SAU :baaa: ).
Acum, in ideea ca o sa fertilizez cum trebuie :bpc: si de... n-or sa fie carente de anumite elemente importante, poate n-o sa ma umplu de alge.

Inca o data SUPER multumiri celor de pe forum de aici :jumpers:
Am studiat ceva zilele astea forumul cu privire la CO2 si fertilizare (daca pana acum n-am avut CO2... stiti cum e nu , nu inveti), am urmat toate link-urile din articole cu si despre fertilizare si vreau sa incerc PPS-pro (ma gandesc si la un dozator de lichide Eheim) si cred ca mai adaug si vreo 110W de fluorescent dupa ce am citit si articolul lui Rex cu lumina (si eu care credeam ca am destula lumina la cei 304W de tuburi fluorescente (am pus si ceva folie de aluminiu - chiar daca nu e ca un reflector), urmand sa masor valorile NO3, PO4, Fe si nu stiu ce altceva se mai poate cu testerele de pe piata.
Stiu ca e un pic off-topic , dar daca tot am deschis subiectul am vrut sa concluzionez un pic ce si cum, pentru ca alti incepatori ca mine care trag tare cu pH-KH-CO2, sa nu pateasca ce am patit eu si sa tina cont si de lumina si nutrienti. :bravo:
In primul rand scuze pentru indrazneala cu teoria cu pH-KH-CO2, dar mi s-a parut interesant articolul lui Chuck (oricum seniorii stiu ei foarte bine ce si cum, dar cum articolul a pornit la coltul incepatorului eu cred sa fie util pentru unii).
Intradevar mai scriu si prostii de genul, nutrienti, nitrati, Fe.., care de fapt sunt nutrienti toti, dar asa invatam toti participand la forumuri.
Rugamintea mea este daca cineva poate sa ne spuna daca ce am patit eu
dupa ce am pus in functiune instalatia de CO2...plantele incep sa arate un pic mai rau decat pana acum, adica in primul rand se observa un fel de topire a frunzelor mai ales la hygrophila... frunza se muleaza pe nervuri si unele se strang si se onduleaza, la cryptocoryne care era de un verde inchis f.frumos acum sunt destule frunze cu varful galben, alte frunze au inceput sa se faca maronii din mijloc...
este legat de lipsa nutrientilor sau... ce ar putea fi?
CO2-ul merge de aproape 1 luna si nu vad semne de imbunatatire.
Sunt anumite frunze care la suprafata sunt maronii tare, cele de mai jos sunt verzi normale.
Am gasit un articol interesant, de unde reiese ca la valori de cel putin 1grad KH, pH-ul nu are de ce sa aiba variatii mari (adica aceste variatii mari la KH-uri mici sunt doar un mit) la o aditie controlata de CO2, iar graficul pH-KH-CO2 este valabil, acestea doar la apa cu buffer de carbonati nu alte tipuri de bufferi gen fosfati cum sunt in solutiile de modficare ale pH-ului sau altceva.
De asemena tot aici spune ca fosfatii influenteaza testele de CO2 si fac ca relatiile KH-pH-CO2 sa nu mai fie precise. Oricum fara aditie de CO2 valoarea acestuia conform tabelului nu trebuie sa depaseasca 5ppm altfel ceva nu este in regula la masuratorile de pH, KH sau sunt alte tipuri de bufferi in apa.
Eu la apa de la robinet am un pH~7.4-7.7, KH=2.5-3 acum pe iarna (asta primavara aveam valori mai mari ale KH - parca spre 8 dac-mi aduc bine aminte).
Ideea este ca dupa ce am pus in functiune instalatia de CO2 si am reglat pH-ul in prima faza la 6.6-6.7 pe zi si 6.8-6.9 pe noapte am inceput sa vad ca plantele incep sa arate un pic mai rau decat pana acum, adica in primul rand se observa un fel de topire a frunzelor mai ales la hygrophila (se vede in spate usor dr. - nu stiu exact ce tip de hygrophila este :oops - frunza se muleaza pe nervuri si unele se strang si se onduleaza, la cryptocoryne care era de un verde inchis f.frumos acum sunt destule frunze cu varful galben si mancat si alte frunze au inceput sa se faca maronii din mijloc, alte frunze la planta din stg.(din pacate nici de asta nu sunt sigur cum se numeste ), cele aproape de suparafata apei sunt mai ruginii
Am mai crescut un pic pH-ul la 6.8-6.85 ziua si 6.9-6.95 noaptea si parca frunzele care incepeau sa se faca maroniii la cryptocoryne s-au mai inverzit ?? - in rest inca nu se vede nici o schimbare.
Pestii nu au suferit pana acum si nu dau semne ca ceva ar fi in neregula (ma rog a fost un disconfort cand am trecut pe CO2, la variatia pH-ului care l-am trecut cam rapid de la 7.78 la 6.7 in nu mai mult de 30 de ore.
Adaug in ultima perioada sera Florena, intradevar la ultima masuratoare acum vre 2 spatamani aveam NO3 pana in 5ppm.
Pentru cresterea NO3 fara sa adaug de undeva este bine sa nu schimb apa pana ce vad ceva cresteri(doar sa completez ce s-a evaporat)? Temperatura apei este de 25-26oC, lumina cum am descris la prezentare.
Ideea este ca plantele aratau mai bine pana la aditia de CO2 si singura explicatie pe care o gasesc este ca acum cand au lumina si CO2 lipsa nutrientilor, nitratilor,Fe, Mg, Cu etc. sa le afecteze asa, cu toate ca pana acum aratau destul de bine si ritmul de crestere mi se pare la fel.
Sonda de pH NU AM CALIBRAT-O, dar comparat cu pH-ul masurat cu un tester Tetra pare OK si nu are variatii in masurare.
Conteaza cat de repede se introduce CO2-ul in apa, eu am la ~550l cate 3-5bule pe secunda la un furtunel de 6 si din difuzor nu se vad iesind bule de CO2-adica se dizolva tot in apa??
Cine stie prin Bucuresti, pe unde se poate gasi o astfel de planta, Micranthemum umbrosum sau micranthemoides.
Sau daca are cineva si vrea sa vanda - va rog un pm. Multumesc.
Cum spune si adrian_bc, lumina este pe primul loc impreuna cu CO2 si cu fertilizanti pentru un acvariu plantat.
Acvariul meu are dimensiuni asemanatoare cu ce vrei sa faci tu si am facut sapaturi bune ca sa stabilesc cat si ce fel de lumina sa folosesc.
La o coloana de apa de pana in 50-55 cm merge teoria cu aprox. 30-40lumeni/litru (la fluorescente 0,5W-1,5W chiar 2W pe litru la plante foarte pretentioase la lumina sau invers), adica la lungimea acvariului tau pune 4 philips TLD Master 830 de 58W (150cm) la 5200lumeni fiecare si mai incearca cu 2 de 865 tot 58W de 4800lm sau 4 philips aquarelle de 18W la 60cm de 1040lumeni fiecare(le gasesti la un dealer philips).
Ca spectru si temperatura de culoare parerea mea este ca sunt OK si nu merita sa te complici cu alte neone dedicate pt.acvaristica care sunt si greu de gasit (la dimensiuni mari) si f.scumpe.
Foloseste 2-3 prize programabile ca sa ai un program de iluminat adecvat, sa incerci sa te aproprii de conditiile naturale de iluminat.

Neaparat daca ai lumina buna trebuie sa ai CO2 (mergi pe Ph controller din prima), dupa care fa-ti un substrat bun (aici nu stiu sa-ti dau sfaturi) si bineinteles sa folosesti nutrienti.

Revin la inaltimea coloanei de apa, banuiesc ca lasi aprox.10cm sus si cu cat are substratu faci o coloana de apa 50-55cm si n-o sa ai probleme.

Schimbarea de apa o poti face la 1-2 spatamani, cam 15-25% asta o sa stabilesti singur in functie de cate plante ai, de filtrare si masuratorile pe care le faci (NO2, NO3 - pt.inceput).
Atentie la ciclarea acvariului - foloseste bactozym de la Tetra-am incercat si este f.bun (in 1-2 zile se rezolva ciclarea, fata de 3-4 spatamani pe calea normala). Incepe cu niste plante care se dezvolta repede, astea te ajuta sa ai o filtrare naturala (nu neaparat, dar pentru un incepator asta este cel mai bun lucru).
Fii atent la ce metoda de schimbare a apei alegi pentru ca la o schimbare inseamna cam 100-130 litri. Eu scot cu un furtun mare in 2-3 minute(prin cadere) si pun apa de la robinet - inainte umpleam pe rand un butoi de 60litri asteptam cel putin 1 zi sa se declorineze, dar este foarte dificil si umpleam casa de apa. Cu apa de robinet nu am probleme. Inearca sa faci schimbul de apa mai des si mai putin ca sa nu variezi f.mult calitatea apei.
La filtrare incearca sa ai mai multe tipuri de medii de filtrare, iar ceramica sa fie poroasa ca sa se poata dezvolta bacteriile denitrificatoare.
In rest mult studiu si rabdare.
Spor la treaba.
Am revenit cu o poza asa cum spuneam.
Acvariul momentan nu arata deloc cum trebuie si nici pe departe cum vreau sa arate.
Inca nu am montat instalatia de CO2, deoarece trebuie sa-i mai tratez odata, pana la urma tot cu Medimor de la Aqua Munster pentru ca am zis sa nu folosesc inca bactopur pentru ca punctele albe (grisu) a disparut cu exceptia a 2-3 tetrazone care mai prezinta cateva puncte sterse si gurami par sa se vindece.
Mai am de montat niste bolovani, pietrele care sunt puse acum sunt asa ca sa fie si plantele sunt putine pentru ca tocmai l-am defrisat masiv.

Intre timp am pus si 2 tufe de eleocharis accicularis sau Eleocharis montevidensis (o sa pun nsite poze si cu astea) cam pe la 20 cm inaltime.
Vreau sa gasesc niste glososstigma ceva hemianthus, rotala macrandra, ludvigia repens (sa fie si putin rosu), niste java moss si/sau Weeping Moss - Vesicularia ferriei, chiar si niste Crinum Calimistratum, sa incerc un fundal pe polistiren cu java moss si aici daca cineva poate sa-mi dea ceva detalii. Am inteles ca se pune pe polistiren, se prinde in colturi si pe mijloc si in vreo 2 luni se intinde pe toata placa?!

Plantele din spate mari cred ca sunt Hygrophilia (de care??) si mai am si Aponogeton Natans banuiesc, cea din spatele la Cryptocoryne, dar nu stiu ce sunt cele din dreapta - valisneria ceva?

Asa ca nu pot sa dau detalii de ph controller, dar cum il pun va tin la curent.
Cine poate sa-mi spuna de unde gasesc solutii de calibrare pt.sonda cu pH 4 si 7. Intrebarea este daca am neaparat nevopie de 2 valori pentru calibrare sau merge si una (adica masor pH-ul apei cu testerul de la tetra, dupa care fixez sonda la valoarea respectiva.
Vad ca pana acum nu am decat un singur comentariu la topic, dar astept.
Salutari la toata lumea!
Numele meu este Radu, din Bucuresti, undeva aproape de Obor.
In primul rand multumesc foarte mult celor care tin acest site si forum si tuturor participantilor, deoarece fara ajutorul vostru, a celor pasionati (bineinteles si alte site-uri de genu), nu reuseam sa aflu atatea informatii, ca sa pot face acvariul pe care-l detin acum.

M-am apucat de acvaristica acum aproape 2 ani, dupa ce m-am documentat cam 3-4 luni de zile, avand in vedere ca am mai avut niste tentative de acvarii cu vreo 13-17 ani in urma cand eram copil, din pacate atunci nu stiam nici ce rol trebuie sa indeplineasca un filtru, de cilclul azotului nici nu mai vorbesc.

Incerc sa dau ceva mai multe amanunte legate de acvariu, in ideea ca poate mai primesc ceva sfaturi cu privire la anumite probleme pe care le-am avut.

-Acvariu 700l brut - 600l apa si substrat, 1600x600x700 mm, facut de un anume domn Stefan pe care unii dintre voi il stiti cu siguranta.

-Filtrare cu 2 Tetratec 1200 externe (1200l/h-teoretic).

-Substrat doar din nisisp de 3-4mm 30-40 litri (~57kg), la care am adaugat de curand 75kg nisip de 1-2mm usor rosiatic si 25 kg nisip alb fin (~62litri), luat din Hornbach. Multumesc tipului de acolo care ma ajutat cu niste pastile de sare, ca sa pot sa-mi tratez pestisorii care tocmai au trecut prin momente grele. Apropos de sare, am rugamintea la cine poate sa ma ajute, sa-mi dea un link sau sa-mi spuna cum se procedeaza cu sarea, in ce conditii e buna, ce fel de sare se poate folosi, etc. Oricum am luat Serabaktopur pt. ca a revenit grisul si pestii se cam freaca cu burta de plante si din ce am inteles daca trec mai multe zile si nu s-a rezolvat este o infectie bacteriana si trebuie tratata cu ceva gen baktopur. Am mai folosit baktopur si a dat rezultate pe cand o chestie de la AquaMunster-Medimor ( o fi ceva similar cu verdele de malachit) nu a fost eficienta.

-Pestisorii: 40 de tetrazone(sumatrani), 30-35 de neoni, au fost 7 ancistrusi (nu cred sa fie plecostomus), care s-au facut cam de 10-11cm si care acum au ramas 4 plus multi pui de la ei, unii au ajuns si pe la 2-3 cm. Ultimul ancistrus din cei mari a murit acum vreo 6-7 zile dupa tratamentul cu Medimor (primii 2 au disparut acum ceva luni bune??). mai sunt o pereche de gurami, o femela de 2 ani si ceva pe la 7-8cm si masculul achizitionat de curand, din pacate inca mai sunt bolnavi dar cum se fac bine vreau sa-i dau cuiva care stiu ca o sa aiba grija de ei.
In afara de acestia mai sunt 5 zebre portocalii (si aici alta poveste, am adus zebrele acum un an si au disparut neoni, guppy si xipho, am adus tetrazonele si neoni acum 2-3 saptamani au mai ramas 5 zebre din 20).
Din pacate nu m-am documentat cu privire la compatibilitatea intre neoni, xipho, zebre, tetrazone, plus ca din Obor i-am luat si bolnavi sau doar stressul sa fi declansat boala?? (gris, mucegai, rani, inotatoare descompuse...)
Acum vreau sa raman cu neonii si cu tetrazonele si bineinteles cu ancistrusii.

-Plante: Cryptocoryne Wendtii - o tufa mare, cateva palcuri de Bacopa Caroliniana care au si inflorit asta vara cand era mai cald in acvariu(floricele lila), Anubias Barteri nana, si asta a inflorit (ca o cala), si mai inca 3 tipuri de care nu sunt sigur cum se numesc (dar cercetez)

-Iluminare: capac home made cu 4 neoane philips aquarelle de 18W, 3 neoane philips TLD 830 58W si 1 neon philips TLD 865 58W, cu 1 priza programabila si in curand 2 prize programabile pentru un program de iluminare adecvat. Asta inseamna cam 35lm/litru, la o coloana de apa de 55-57cm. Temperaturi de culoare + spectru, alese asa cum am considerat ca este mai bine, in special pentru plante.

-Tocmai am achizitionat un set pentru CO2 Ferplast luat din ZooMania de la Cora la care pun butelia de 3kg cumparata de un an si ceva si am mai comandat un kit ph controller(care a si venit), dupa link-ul lui Porcu' din topicul Dupla CO2.

Alte detalii le voi arata in pozele care urmeaza

Am mai avut cont aici, dar din lipsa de activitatea a fost sters.
De data asta as vrea sa fiu mai activ, plus ca doresc sa incerc un aquascaping si sper, cu lumina buna, CO2, nutrienti, documentare si "ceva" munca sa-mi fac niste plante frumoase care sa-mi sprijine "proiectul".
Felicitari lui Intros (TS) pentru acvariul de la AGA si poate vedem mai multi de-ai nostri pe acolo.
 
Forum Index » Profile for radd2006 » Messages posted by radd2006
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com