[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sistem CO2 de la FERPLAST  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
marian4232
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor.

Scuze ca reinvii acest thread dar am in plan achizitionarea unui kitt co2 de la ferplast, acelasi ca al lui bogdanel.

Ceea ce doresc sa aflu este legat de butelie.
Nu as dori sa cumpar de fiecare data butelia de la ei si m-am decis sa cumpar o butelie mai mare 3-5 litri pe care sa o reincarc.Problema este ca nu stiu cum sa fac cu reductia.
Voi cum ati rezolvat, deoarece reductorul de presiune stiu ca se potriveste doar la butelia de 500 g.De unde ati cumparat alta butelie mai mare si la ce pret ?
Iar in legatura cu reductorul de presiune, are cumva reglaj fin ?
Eu am un acvariu Juwel de 180 litri iar plantele mele cam sufera cu toate ca schimb din apa o data pe sapt si le indepartez pe cele curpinse de alge.
Am vazut ca anumiti useri (yogi, bogdanel, radd2006) poseda acest kitt.I-as ruga sa-mi dea si mie cateva sfaturi, pareri.

Multumesc anticipat.
kill
Junior member

IP:

un strungar dibaci
sau cumperi reductia de la ferplast [in ro profipet ,magazinele zoomania]
sau ia legatura cu userul g.g [urbanpets] sigur te poate ajuta
[Email] [Yahoo!]
radd2006
Junior member

IP:

marian4232 wrote:Salutare tuturor.

De unde ati cumparat alta butelie mai mare si la ce pret ?
...................
Iar in legatura cu reductorul de presiune, are cumva reglaj fin ?
...................
Am vazut ca anumiti useri (yogi, bogdanel, radd2006) poseda acest kitt.I-as ruga sa-mi dea si mie cateva sfaturi, pareri.

Multumesc anticipat.

Gasesti intradevar reductie la ferplast (e cam scumpa pentru ce reprezinta) Reductorul de presiune are reglaj fin, ca sa poti regla numarul de bule. Nu este nevoie sa dai banii pe manometre - presiunea de dupa reductor nu poti sa o reglezi (sta pe la 2 bar) si cea din butelie ramane constanta si scade brusc cand butelia e aproape goala - asa ca nu da banii pe ele.
Butelie la 3kg gasesti cam pe la 150 lei (banuiesc).
Daca nu ai pH controller cumapara un test CO2 permanent si dupa ceva tatonari gasesti un numar de bule pe minut care sa iti tina pH-ul dorit. Oricum daca ai bani investeste intr-un pH contoller de calitate si cu o sonda buna.
Spor la treaba.
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Am revenit cu detalii:

Reductie am cumparat tot de la ferplast, dar nu e ok ce am gasit eu (adica face reductia de la o butelie normala la reductorul meu cu manometre).
Din fericire am gasit sa imprumut o butelie de 7l pe care am montat-o la sistemul ferplast.
Asa cum a spus un coleg mai sus, si eu am scos buretii din reactor pt ca se umplu de mizerie foarte des (practic functioneaza ca un filtru intern).

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bogdanel wrote:Reductie am cumparat tot de la ferplast, dar nu e ok ce am gasit eu (adica face reductia de la o butelie normala la reductorul meu cu manometre).

De ce nu e ok ? Doar spui ca face reductia de la o butelie obisnuita.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bogdanel
Junior member
[Avatar]

IP:

Teoretic ea este ok, adica pt ce o folosesc acum, dar eu aveam in gand o reductie care sa-mi permita sa reincarc buteliile cele mici de la Ferplast (JBL).
Avand deja vreo 4 butelii mici ma gandeam ca o sa ma descurc cu ele, nu cu o alta butelie imprumutata (sau sa-mi cumpar alta mai mare).
Reductia asta este o solutie pentru cei care folosesc sistemul professional de la Ferplast cu o butelie mai mare si care s-au saturat sa dea banii periodic pe 500g de CO2.

Galeria mea
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: