[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dreamer
Forum Index » Profile for Dreamer » Messages posted by Dreamer
1. in prima poza terralitu' e la locul lui.
2. se aplica una din regulile substratului care spune ca tot ce este mare apuca peste tot ce este mic.
3. am citit prospectul ca nu-s idiot chiar de tot
melcisorii de substratuuu :music:
inevitabil (una-alta-cealalta-melci) terralitul iese la suprafata cat de bine il afund sub nisip dar ceva ramane si dedesubt smilie
si indubitabil ca e bine si asa rau, plantele nu au greturi, dimpotriva
mersi si scuze pentru lipsa detaliilor. am asa:

acvariu 200L, filtrare externa Eheim 2228, incalzitor Tronic 200W, neoane 2x30w (osram fluoara si aquarelle) + reflectoare Juwel, CO2 butelie, reactor Ferplast, substrat nisip 2-3mm + terralit + conuri argila home made, fertilizare zilnica - dozator de lichide Eheim, schimb de apa la picatura.

poza este facuta dupa un trimming serios numai din echinodorusul mare am scos pe putin 10 fruze, in total am scos o caldare indesata cu plante. singura care nu merge este echinodorus uruguayensis plantata de 3 luni si care inca stagneaza. lumina este cam 04w/l, lumeni nu prea multi deci am incadrat-o la low light.
Acvariu 200l_low light. echinodorus, blyxa, moss // scalari, neoni, black skirt tetra.

image

image
ideea aceasta a fost pusa in practica de multi (mai ales crescatori) deci e perfect functionala. in cazul tau la fel cum te gandesti ca vei folosi filtrul la un acvariu mai mare asa si cu incalzitorul. diferenta de temperatura dintre cele doua acvarii (daca o sa existe) nu conteaza in sensul ca se va ajunge la stabilitate termica adica temperatura o sa fie constanta fara variatii sa zicem 25 in cel mare si 24 in cel mic.
mizeria o poti conduce si cu ajutorul curentilor formati de filtru intr-o zona 'preferata'
OK, Keep Up The Good Work
cu amenajatul nu dar cu calitatile chimice ale apei da. fa niste teste si vezi ce valori ai. ar mai fi o varianta cu apa prea moale dar esti din B deci nu ai apa super moale cum nu le place la guppy.
pe langa egalizarea temperaturii mai trebuia facuta obisnuirea pestilor cu chimia apei din acvariul tau. in punga trebuia adaugata apa din acvariu in mod progresiv pana cand cantitatea apei din bazin o depasea pe cea din punga.

PS. toti pestii dorm.
pai se inmultesc probabil (daca ai cel putin o pereche) dar puii sunt haliti de ceilalti. cumpara o fatatoare de agatat in acvariu si separa femela cu burta cea mai mare si asteapta.
fiind cartea copilariei mele, iti dau dreptate.

da, asta e unul din motive si la mine, pe 'originala' am ratacit-o pe la un 'amic', insa trecand peste 'lipsa' unor detalii 'cum sa-ti setezi filtrul multi-mega-super electronizat' sau cum sa pui multi-mega-super tone de 'prafuri' ca sa scapi pestii de gris, tot ramane cea mai buna... obiectiv privind... eu.. cel cu nick-ul Dreamer..
doamne cat am cautat cartea asta, am gasit-o pe net ff greu; desi e usor 'prafuita' dupa mine alta carte de acvaristica mai buna nu exista.
a venit sistemul CO2 (fara ph-controller) + un dozator de lichide Eheim, acu' astep si rezultatele. :-P
fara posilbilitate de a montata un alt neon

1. cu putina bunavointa (clipsuri + droser electronic) se poate.
2. daca nu ai cheful sau indemanarea necesara pentru trebusoara asta orienteaza-te spre plante pretabile la 'low light tank'
Cine are cunostinta unde in tara sau in Europa pot face comanda la un filtru diatomic cu alimentare 220V? sau la un Hot Magnum tot 220V.
stiu ca diferenta dintre un sistem CO2 home made si unul pro este ca de la cer la pamant, astept sarbatorile sa-mi fac un cadou
mersi de aprecieri si de intampinare!

pietrele sunt luate intr-adevar de la mare. in primul acvariu le-am pus si pentru estetica dar in primul rand petru a creste duritatea si kh-ul apei. la Sibiu acestea sunt 0 sau pe acolo. ph-ul e pe la 5.5-6. cum am si schimb de apa la picatura....
pentru al doilea acvariu idem, poeciliidae-ele suporta ce e acolo chiar daca sunt mai multe pietre. cei doi conchonius sunt pe lista de donatii deja.
despre amestecul sare cu zahar sunt de acord cu tine dar pana gasesc bolovani potriviti...
ma numesc Felix, am 33 ani, acvaristica o practic de pe la 9-10 ani. am venit aici pentru a-mi imbogati cunostintele si pentru a cunoaste noi impatimiti ai acestui hooby superb.

acvariu principal: 200l, filtrare externa eheim 2228, interna Hydor 1000; lumina 4X30W - 1 X Fluora, 1 X Sylvania daylight, 2 X Aquarelle + reflectoare Juvel; substrat nisip cu Terralit + pastile, incalzitor Tronic 300W, CO2 de la bomba, difuzor Ferplast; schimb de apa la picatura. despre plante si pesti in pozele de mai jos :-P

image

image

si inca unul 'de dormitor'

image

Forum Index » Profile for Dreamer » Messages posted by Dreamer
Go to: