[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru extern folosit la 2 acvarii (suprapuse)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara. Am schimbat un pic datele proiectului si sub acvariul de 100 litri am hotarat sa ii fac loc si unuia de 55 litri pe care il am deja si e pacat sa stea gol.
Asa cum se vede din titlu ma gandeam daca se poate folosi un filtru extern la 2 acvarii suprapuse (77 x 35 x 48, 100 litri net, iar sub acesta 60 x 30 x 40, 55 litri net).
Conectarea se va face astfel: iesirea filtrului va fi in acvariul de sus, printr-o gaura de supraplin si o teava de plastic se face lega cu acvariul de jos, iar intrarea filtrului va fi tot in acvariul de jos. Circulatia apei va fi: acvariu de sus -> acvariu de jos -> filtru -> acvariu de sus samd.
Inteleg ca proprietatile apei vor fi identice in cele doua acvarii si in cazul aparitiei unei boli amandoua acvariile vor fi contaminate, dar (aici devin un pic filozofic) daca imi permitea spatiul construiam un singur acvariu mai mare si tot acolo ajungeam in cazul in care aparea ceva boala (adica oricum era posibilitatea sa se contamineze toti pestii).
Mai mentionez ca in acvariul de sus o sa fie 18 - 20 neoni si 2 corydoras, iar in cel de jos 8 zebre si 2 corydoras plus plante (aceleasi in ambele bazine).
M-am gandit la varianta asta deoarece pe viitor am in plan un acvariu mai mare (250 litri net) si filtrul l-as putea folosi apoi la acel acvariu, reducand astfel din costuri.
In caz ca ar merge ideea, ce nu imi dau seama este cum incalzesc acvariile? Pun incalzitor de 150 W in unul din acvarii (deoarece acvariile comunica intre ele) sau montez normal, in cel de sus un incalzitor de 100 W si in cel de jos unul de 50 W?
PS: Va rog sa nu dati cu pietre daca am postat o aiureala...nu vreau sa reinventez roata ci doar intrebam daca e posibila si practica ideea.
Ar arata si mai bine acvariile fara filtre interne.
Dreamer
Junior member

IP:

ideea aceasta a fost pusa in practica de multi (mai ales crescatori) deci e perfect functionala. in cazul tau la fel cum te gandesti ca vei folosi filtrul la un acvariu mai mare asa si cu incalzitorul. diferenta de temperatura dintre cele doua acvarii (daca o sa existe) nu conteaza in sensul ca se va ajunge la stabilitate termica adica temperatura o sa fie constanta fara variatii sa zicem 25 in cel mare si 24 in cel mic.

KEEP CLEAR!
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa ma gandeam si eu referitor la temperatura. Daca pun incalzitorul in acvariul de sus in cel de jos nu ar trebui sa fie o diferenta simtitoare.
Multumesc mult si mai astept pareri si de la alti membri ai forumului.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Desi se poate realiza, am renuntat la idee, deoarece teava de preaplin ocupa prea mult loc (este necesar un diametru mult mai mare decat am crezut eu), in conditiile in care spatiul este si asa limitat si inca un considerent care nu l-am luat in calcul pana acum: zgomotul produs de apa care cade prin teava, avand in vedere ca acvariile se afla in camera in care dorm.
Asa ca am optat pentru un filtru extern la acvariul de sus si unul tip cascada (hang on back) pentru acvariul mai mic.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:Asa ca am optat pentru un filtru extern la acvariul de sus si unul tip cascada (hang on back) pentru acvariul mai mic.
O hotarire logica .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: