[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Dupa privirea pe care ti-o arunca, eu cred ca el e ala care "te tine sub observatie"... si nu invers.
Bah, la banii aia nu pot sa-ti urez decat sa-ti traiasca!
Eu stiu una si buna, la discusi... daca nu le schimbi apa, degeaba te chinui cu ei!
Asa ca pune mana si investeste in instalatie de osmoza + saruri. Ca altfel, cu pestii aia, ai aruncat banii pe geam.
Nici "cascaval" d-ala dat cu pistolul, dar nici siliconul nu vor face treaba buna.
Du-te pe la magazine gen Hornbach si cauta rasina epoxi (bicomponent).
- Pentru acvariu, ia legatura cu Dan de la pepika.ro. Poti sa-i zici ca te-am trimis la el.
- Daca nu ai cumparat inca bolovanii, uita-te peste decorurile facute de colegu' de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/37453.page

Un bazin mare, facut de pepika si decorat de colegu' amintit, poti sa vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/180/36661.page

- legat de leduri, nu ma pricep... eu am un sistem facut cu led "banda" si un controller Arduino.
Eu am avut canistra aia, in standul inchis cu PAL... nu este nimic deranjant.
Intr-adevar, se aude un fel de huuuummmm, pentru ca pompa aia chiar baga!
Mai mult o "simti" decat sa o "auzi", nu stiu cum sa ma exprim.

Una peste alta, pe mine nu m-a deranjat deloc.

Canistra are niste avantaje care pentru mine au "facut sens":
- constructie simpla si robusta... practic, nu are ce sa se strice la ea.
- pompa se poate prinde pe capac, sau o poti pune in camara ... nu conteaza.
- capacul se strange cu niste cleme pe filet, extrem de sigure,
- inauntru e goala ca femeia in noaptea nuntii... nu are cosuri, nu are gratare, nu are nimic. Pur si simplu, o umpli cu material filtrant si aia e!
- in partea de jos are robinet de spalare/purjare... o poti goli de apa fara sa o ridici de-acolo. Daca o legi la canalizare, poti sa golesti acvariul cu ea!
- asa, in putine cuvinte, e un fel de tanc rusesc... mare, puternica, supradimensionata.
Arhitectul wrote:Frontosa cu White lips se impaca ?? stiu ca nu sunt din acelasi judet

Referitor la filtrarea cu canistre, uite aici o discutie foarte recenta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38271.page
- eu iti recomand sa mergi pe mana unui Eheim d-ala mare 2260 (vezi ca am pomenit de el si e si-un link unde poti vedea cum arata in realitate)
- are 18 litri volum de material filtrant, are o pompa externa care se poate inlocui (in caz de nevoie)... practic, te tine o viata.

Cat despre Frontosa + White lips, nu prea cred ca merge combinatia... daca vrei frontose, trebuie sa iei doar din alea.
Faci un grup de 7-8 femele care sunt "pastorite" de un singur mascul urias. Cam asta inseamna "familia" la ele.
Salutare si bine-ai revenit!

- Pe ideea expusa de tine, apuca-te si citeste povestea lui Cris: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26602.page ... e cam ceea ce vrei tu.
- Daca accepti si alte sugestii, pentru bazinul ala pe care-l visezi tu, eu ti-as recomanda o trupa de Frontosa Burundi (avem un coleg de forum care te poate ajuta cu pui: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36511.page )

Te-ai gandit la filtrare? Ce faci, cum faci?
Salutare si bun venit!
Vai, plm, fugi de-acasa... repede!
Ca sa zic ashea, foote lumea, foote!
Ai de gand sa ii scoti, cu fitoplanctoane si manevre?... sau nu?
Ce latime va avea acvariul?... pui o polita, ca sa maresti latimea zidului?

1. Foloseste geam de 10 mm, ca sa n-ai stress.
2. Nu inteleg intrebarea... ce probleme?
3. Depinde de gustul tau...
Daca e gris, atunci deja boala e in acvariu... degeaba il scoti acum.
Eu zic sa ai grija la calitatea apei si la mancare... hraneste-l bine.
Mergi pe geam de 8 mm, ca e mai sigur... diferenta de pret nu este o avere, la suprafata totala a bazinului.
- Aici gasesti o discutie foarte recenta despre filtrarea "la africani" - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38271.page
- Pe forum sunt o gramada de alte discutii similare.
- Eu as pune un blat, pe dimensiunea acvariului... poti folosi blat din acela gros (care se foloseste la counter-ul bucatariilor).
Salut,

- recomandarea pentru filtrele externe este legata in primul rand de volumul de material filtrant care incape in canistra.
- cu cat mai mult, cu atat mai bine... nu te uita la debitul pompei, ci la volumul canistrei.
- sunt multe discutii despre filtrele externe, depinde de bugetul alocat.

- in ceea ce priveste gaura din perete, lasa-ti un spatiu lateral suficient de mare pentru alte acareturi... cabluri, fire, furtune, etc.
- ia in calcul si modul in care o sa fixezi "lampa" care ilumineaza acvariul... sau il bagi cu tot cu capac?
- sa ai grija sa construiesti o polita pe care sa stea acvariul... adica, sa fie cat acvariul. Sa nu-l pui "sprijinit" doar pe grosimea peretelui.
Ce dragut e copilu', sa va traiasca!

- ti-am notat cate ceva, pe poza ta...
- pe interiorul cutiei, sa nu lipesti tevile de flanse!... ca sa le poti scoate / curata / modifica dupa dorinta.
- cred ca poti sa renunti la bucatica aia de teava infipta in cotul de fullsiphon (ti-am marcat-o cu un "X")... sistemul se amorseaza imediat, ai sa vezi.
- ti-am trasat nivelul apei in cutie... la mijlocul orizontalei cotului de opensiphon.
- sus, peste dintii pieptanului, ti-am trasat nivelul apei din display.
- ramane de vazut daca diferenta dintre cele 2 linii de nivel nu va "clipoci" cu zgomot... daca DA, atunci trebuie sa mai ridici putin opensiphonul (sa prelungesti teava).
- sa ai grija la capacele alea din capul tevilor... sa fie etanse (cel putin ala de la fullsiphon!)... altfel, va trage aer fals si se va amorsa mai greu.
- in capacul de sus (de la opensiphon) sa faci o gaura si sa pui un furtunel indoit in jos... asta e pentru cazul in care se infunda teava de fullsiphon => apa creste in cutie si teava de opensiphon se transforma in fullsiphon.

In rest, mi se pare totul in regula... ai tevi de 32 pe scurgere si 25 pe recirculare?
Mergeti cu Domnul, copiii miei!
Wolfie wrote:...Nu stiu daca este o intrebare prosteasca, dar dupa ce le voi pune si in inalbitor, vor mai supravetiui ceva bacterii prin adancul pietrelor mari?
Bacterii? NU!
...da' s-ar putea sa ai fro' surpriza cu ceva Aiptasia, ca aia nu moare nici arsa cu aruncatorul de flacari.

Hehe, acu' serios, tratamentul ala cu otet si clor omoara orice...
Oricare dintre variante va fi in regula, mai ales daca beneficiezi si de schimb de apa "la picatura".
Daca vrei neaparat sa ai "ceva de ales", atunci eu iti recomand sa alegi varianta care-ti ofera cel mai mare volum de material filtrant.

Ca si parere personala, fara vreo legatura cu variantele tale, eu am ramas impresionat de canistra aia mare: Eheim classic, modelu' de "forta" (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/620/20668.page).
Plm, aia are un volum util de 18 litri material filtrant!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: