Message |
|
Severumii sunt pesti care ajung la 20 de cm... daca ii tii acolo, sunt sanse mari sa nu creasca normal. Vor fi sanatosi, dar micuti.
O alta problema este faptul ca trebuie sa pleci cu 4-5 bucati, pentru ca n-ai cum sa alegi perechea... ori, asta inseamna ca o sa te inhami la schimburi multe/mari de apa.
Se poate, dar eu n-as recomanda optiunea asta.
|
 |
|
1. Bah, daca vreti sa folositi functiile de "quote" si "linkuiala", atunci NU trebuie sa bifati optiunile alea din casuta in care scrieti mesajul... atasez poza explicativa. Lasati-le nebifate!
2. Am vazut niste alge, pe la sfarsitul clipului... si eu recomand sa scoti piatra aia si sa o cureti temeinic.
|
 |
|
Daca o dai cu lac, arata aiurea o perioada (luceste ca sticla). In plus, nu orice lac se preteaza.
|
 |
|
Eu as merge cu o pereche de Hemichromis bimaculatus/lifalilli... sau, cu o pereche de Kribensis. Astia, ca "africani".
Ca "americani", as merge pe o pereche de Nigrofasciatum / Meeki.
Niciuna din specii nu creste foarte mare.
|
 |
|
Foarte misto acvariul!
Ce solutie ai ales, pana la urma, pentru filtrare?
|
 |
|
Nu dauneaza, dar putrezeste destul de repede (comparativ cu lemnul).
Daca iti place, foloseste-o fara grija.
|
 |
|
Partea proasta e ca valoarea aia de 250 pentru nitrati e foarte mare.
Partea buna e ca testele alea all-in-one sunt niste cacaturi... deci, probabil ca e o citire eronata.
Nitratii se scad prin schimburi de apa, in proportie aritmetica.
- presupunem ca ai un bazin de 100 litri si ai nitratii = 50
- daca faci un schimb de apa de 50 litri (50%), atunci si nitratii se injumatatesc. Ai priceput?
Recomand 2-3 schimburi mari (de 50%), cu apa statuta. Si, ia-ti niste teste ca lumea.
|
 |
|
mihai.scarlat wrote:Sunt inca la inceput si invat si eu incet incet, pe net sunt multe pareri
Nu e bai, ca d-aia ne rupem degetele aici.
Ca idee principala, tine minte doar cateva lucruri simple legate de treaba cu filtrarea biologica:
- filtrarea biologica se face cu ajutorul unor colonii de bacterii... astea descompun amoniacul si nitritii (toxici) in nitrati (mult mai putin toxici)
- aceste colonii se aseaza doar pe suprafetele solide... adica, exact in porii materialului filtrant.
- mai mult material filtrant (ca volum) => mai multe colonii de bacterii => o filtrare mai buna.
- debitul de apa al pompei (litri/ora) este mai mult un parametru "de marketing".
Cand iti cumperi un filtru extern (canistra), studiaza ofertele si ia-l pe ala care are volumul cel mai mare!
|
 |
|
cnaedot wrote:Pai despre asta era vb aici, nu? Un filtru careia ii scadea debitul drastic si teoretic nu se stia cauza..
Unui filtru caruia i scade debitul in mod drastic nu prea mai ai ce masuratori sa-i faci... pentru ca problema se vede cu ochiu' liber. Nu-i asa?
Multa lume este ingrijorata de debitul de apa, cand toata problema filtrarii sta "in cantitatea de material filtrant".
|
 |
|
cnaedot wrote:cum masurati voi debitul unui filtru in functiune?
Nu masoara nimeni, pentru ca nu are niciun fel de relevanta.
La ce te ajuta aceasta informatie?
|
 |
|
Eu nu inteleg ce e cu pata aia alba, patratoasa, care se vede pe peretele din spate... unde e overflowul.
|
 |
|
Pe mine ma distreaza atitudinea: "Uite ca nu s-a spart, nu stiu de ce va tot agitati atat!"
Parca aud reclama aia: "Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine!"
|
 |
|
Ce fete au... de Dorei. 
|
 |
|
Hercule se auzea ca o vibratie surda, la frecventa joasa... era un zgomot absolut nedefinit, il auzeai doar daca te gandeai la el. Altfel, nu era nici o problema.
Pe de alta parte, sistemul Bean Animal este absolut silentios (ma refer la curgerea apei)... tot pompa este elementul care face galagie.
Eu am standul inchis, asa ca nu se aude nimic in afara.
|
 |
|
Eu as zice ca Trochus, apoi Turbo... o sa si votez.
|
 |
|
Nu e nevoie sa-i extermini, deoarece au si ei rostul lor... doar sa nu-i lasi sa-ti umple acvariul.
Cand vezi ca se "iepuresc" prea tare, mai culegi din ei. Atata tot!
|
 |
|
Te apuci si-i culegi ca pe ciupercute, unul cate unul... acvariul e mic, nu cred sa fie probleme cu "prinsul lor"
|
 |
|
mihaipop83 wrote:Asa a iesit acvariul. Apa nu e curatata complet si pestii stau mai mult ascunsi. Pareri/ sugestii?
Acvariul arata foarte bine... pietrele sunt cam mici... ai ciclat bazinul, sau ai pus pestii "din prima"?... cati/ce pesti ai acolo?
|
 |
|
Ce fel de sef de santier esti tu, daca nu le dai, materiale, muncitorilor?
|
 |
|
cristi.agapia wrote:Bun. Si ce specii de pesti ...
Cristi, acvariul tau e foarte mic iar tu ai prea multi pesti.
Uita-te la bazinele colegilor (in sectiunea Acvarii plantate: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/25.page) si o sa vezi cam ce pesti se preteaza pentru bazinele plantate.
- scalarii n-au ce sa caute in 50 de litri,
- idem pentru hoplosternum.
|
 |
|