Message |
|
Bah, frate... io n-am pomenit asa ceva!
Orice ai face, orice-ai zice, astia mici nu-s niciodata multumiti.
- daca faceai background, nu-ti mai cadea sandramaua... plm, tu si cu Margareta ce va mai lipiti pietrele cu scuipat.
- si DA, indiferent cat carcotesti tu acu', mi-aduc aminte perfect de discutiile intiale... si cu Dragos si cu mine.
- so, acu' pune mana si munceste, tinere decorator bavarez!
|
 |
|
pc.ciprian wrote:problema majora ce inca o am este cum naiba scap de cutia de la overflow ce m-a mancat in cur si am facut-o centrala, astfel toata compozitia mea s-a dus sulii de puflet, cred ca este lucrul pe care il regret cel mai mult la bazinul asta....
L.E. v-ati lovit de ceva overflow-uri externe ce s-ar preta la volumul meu?
Acvariul e superb, nu avem ce sa comentam!
Evident ca tu ii vezi toate lipsurile, fiind langa el toata ziua... dar, de la distanta, arata super!
Ref. overflow si pietre care se dezlipesc... mi-e lene sa caut prin posturile din urma... nu cumva m-am rugat de tine sa imbraci totul in background de piatra?
|
 |
|
atar wrote:Sper sa nu chinui pesti mai mult de 3 luni si sa nu am pierderi.
La punctul 4, ma temeam ca siliconul de acvarii este toxic pana la uscare completa. Am citit pe aici pe forum exemple cu pesti morti din cauza lipiturilor sub apa. E folclor sau or fi folosit silicoane sanitare?
- in topicul ala al meu sunt niste linkuri... unii au facut teste si-au tinut pestii la salinitate scazuta o perioada mare de timp. Ani de zile, nu 3 luni!
- daca ai grija la calitatea apei de schimb, atunci nu vei avea probleme... pestii reactioneaza bine la salinitate mica, eu nu am observat sa aiba vreo problema.
- eu am lipit niste streifuri in sump, direct in apa, cu pestii inauntru... fara probleme.
- nu stiu CAT de toxic e siliconul ala, dar la mine nu s-a intamplat nimic... daca nu vrei sa risti, atunci fa-ti timp si goleste sumpul -> usuca-l bine -> lipeste-l cum vrei tu -> umple-l la loc.
|
 |
|
- Niciun filtru nu incepe sa curga "valuri", pentru ca nu are cum sa se intample asa ceva.
- De obicei, se intampla sa se prelinga putin apa... garnituri prost puse sau imbatranite, furtune crapate, etc.
- Daca pui filtrul intr-o cutie din aia, o sa te feresti de putina apa de pe jos... dar iti va fi greu sa observi problema.
|
 |
|
atar wrote:Voi folosi tratamentul cu hiposalinitate timp de 3 luni.
Vin cu intrebarile:
Pe lung, citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26846.page
Pe scurt:
1) Dupa 3 luni de carantina poti sa fii sigur ca bazinul e curatat 100%.
2) Eu am tinut pestii la 1.008, prag unde eficacacitatea se pare ca e maxima.
3) Nu stiu, nu cred.
4) Silicon obisnuit, de acvarii... polimerizeaza sub apa, deci poti sa-l faci"online".
5) Nu prea.
6) E un fel de precautie in plus. Parazitii mor de la salinitate scazuta.
7) Nu, nu au nevoie de "avioane" luminoase... poti sa mergi pe ideea cu banda LED.
|
 |
|
Foarte misto ultimele imagini!
|
 |
|
Numa' p-alea far' de mustata! 
|
 |
|
Eu nu cred ca vopseaua aia o sa reziste la apa... tot siliconu' negru e de baza.
|
 |
|
Lasa bah pestii in pace si du-te la africanii  aia ai tai... ca nu se intampla nimic pan' te-ntorci, stai linistit.
|
 |
|
|
 |
|
Dan P wrote:... Sunt curios daca mai e vreo femela. DIn ce am auzit la toti ceii la care am dat din pui, femelele sunt o raritate.
E vorba, probabil, de temperatura la care au eclozat puii... se intampla, si la alte specii.
|
 |
|
Se "ciortaneste" treaba acolo, este?
Cat de mare e masculul, asa ochiometric?
|
 |
|
Chilleru' nu tre' sa stea inchis in dulap, pentru ca o sa-i fierbi creierii si-o sa-l strici.
|
 |
|
Cred ca e treaba de frigotehnist, adica aia care repara frigidere. Probabil nu mai are freon.
|
 |
|
Am modificat eu la Profile... da, puii pot trece printre zabrelele alea.
Asta e rostu' maternitatilor, ca sa separe puii de adulti.
|
 |
|
Dupa cum vad eu, maternitatea aia este pusa in acvariu... da?
Asta inseamna ca puii, dupa ce se nasc, cad in acvariu... da?
Atunci, pentru ce te mai chinui cu maternitatea?... puteai sa lasi pestoaica sa fete direct in acvariu.
Zebrele o sa fugareasca puii si o sa-i manance.
Daca aveai doar guppy si molly, atunci n-ar fi fost nici un fel de probleme.
Din ce oras esti?... pune mana si completeaza la Profil (Location).
Vezi pe la rubrica noastra de donatii, ca sunt colegi care dau plante... pune si tu niste plante in nisipul ala.
Plante usor de crescut si nepretentioase.
|
 |
|
In momentul in care e gata-gata sa fete puii, ai sa o vezi ca inoata nelinistita... de sus in jos, pe la colturile acvariului.
Poti sa o pui oricand in maternitate, ca nu se intampla nimic rau cu ea.
Ar fi util sa te prezinti, sa ne spui ce acvariu ai, cati pesti... treburi d-astea.
|
 |
|
La Coralis a venit marfa noua.
Atasez lista sosita pe mail.
|
 |
|
Vezi la pepika.ro... da' trebuie sa suni si sa vorbesti cu ei, ca sa fii sigur ca iei ceea ce-ti trebuie.
|
 |
|
Acvariul are un volum brut de 550 litri... am decor de piatra (care fura cam 100 litri), dar compensez cu sumpul, asa ca volumul net estimat este acelasi: 550 litri apa.
Filtrarea se face cu ajutorul unei cantitati de 20-25 litri spartura de lava.
|
 |
|