Message |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
narcis.b wrote:Planta ta are nevoie de adaptare, mai ales daca provine dintr-un acvariu bine fertilizat. E necesar inca un tub, iar daca te orientezi la cele ieftine, pune un Osram Flora, sigur plantele tale se vor simti mai bine, asta daca nu te deranjeaza tenta de rosu ce o da in acvariu. Si de ce faci pauza de 3 ore? Daca imi spuneai de un acvariu full fertilizat cu lumina la greu te intelegeam...
+
|
 |
|
Iti urez rabdare la asteptat intaritoarele, astia nu se grabesc decand când stiu ca au de primit multi bani, daca nu i-au totul in neseriozitate.
|
 |
|
Akaiu wrote:Unul dintre paguri si-a facut un obicei ca pe timpul zilei sa se parcheze la etaj si sa dormiteze iesit din cochilie. Daca-si pierde cochilia ce pateste? Ataca melcii ca sa-si faca rost de o noua cochilie?
Normal!, ce, sa ramana el fara cochilie!!!
Ps daca vrei poti sa-ti trimit eu prin posta cateava cochilii, ca am multe prin casa de decor.
|
 |
|
Am prin casa un ansamblu de vreo 5-6 kg de schelet de coral mort si ma tot bat la cap parintii sa fac un acvariu marin in care sa-l pun, intamplator am si un hailea f 60 care deocamdata e la faza de ciclare pentru un acvariu de apa dulce, si pe care pot sa-l transform intr-un marin, pentru inceput vreau sa fac ceva foarte simplu, cumpar 10 kg de nisip, i-au 2-3 kg de piatra vie, un filtru intern hailea, o pompa de valuri chinezeasca si il las sa mearga un timp fara pesti si fara corali pana când se colonizeaza scheletul de coral cu microorganisme si il tin pe post de experiment, ca oricum n-am de gand sa fac update la sistemul de iluminare si la începutul lui Iulie 2015 incep un acvariu marin adevarat, adica maxim 350 litri cu tot cu sump.
Se merita un astfel de experiment?, si am uitat sa spun ca la acest hailea f60 as vrea sa folosesc apa de la retea si sare Red Sea Coral Pro, ca 15 lei/kg nu mi se pare o suma mare la un asemenea volum.
Editare am pus scheletul de coral in apa si am vazut ca se descompune adezivul, deci experimentul de mai sus pica.
|
 |
|
Ceilalti corali i-ai vandut sau i-ai pierdut?
|
 |
|
Ps: vaza aia de un litru are 8 ani si 9 luni, m-am interesat.
|
 |
|
Am inteles, atunci cred ca acest bol v-a deveni wabi-kusa.
|
 |
|
In week-end cumparam piatra vie, nisip viu si un filtru intern si ii dam startul, om vedea ce-o iesi, ar fi prea mult sa turnam o fiola de bio digest sau nu are rost sa mai pun bacterii, ma ganbdeam la un sump cu overflow pe mijlocul bolului cu fundul gaurit dar vecinul meu nu vrea sa se complice cu asa ceva, cred ca ajung 1,5 kg de piatra vie.
|
 |
|
Fasolea a pus-o provizoriu, n-a vrut sa se rastoarne bolul asa ca a pus fasolea in el.
|
 |
|
CristiC wrote:Nu-ti trebuie filtru.Schimbi cateva paharele de apa zilnic,din alea mici de tarie, pui o pompa mica de tot si gata.Nici lumina nu-ti trebuie,il pui la geam.
Spor maxim!!!
Am inteles, nici macar un filtru intern mic nu are rost?
|
 |
|
Vecinul meu are un fel de bol de 10 litri pe care vrea sa il facem marin (vecinul meu e adult, nu copil dar eu o sa-l ajut si o sa i-l intretin, ca nu are timp), acum vrem sa stim ce filtru ne-ar fi cel mai indicat, cat nisip viu sa punem si cata piatra vie sa punem, acvariu v-a avea unu sau 2 creveti sau un gobidon oinawae.
Poza cu bolul
![]()  " alt="image" />
Ma gândeam la un filtru hang on sau extern diy cu matrix.
|
 |
|
Eu vreau 28, 12, 10, 9, 3,21, cat fac in total si daca sunt compatibile cu acvariul meu.
|
 |
|
Deoarece nu am de ce sa mai spun ca ma numesc Andrei (la inceput nu am vrut sa-mi pun numele real, dar nu am de ce sa mai mint), va spun ca numele meu real este Dayan.
|
 |
|
adiacvaristu60 wrote:Frumos.Mai baga corali.
Ce dimensiune au cei 2 clowni?
Multumesc, dar deocamdata nu pot sa zic ca e frumos, urmeaza corali, clowni au 3,5-4 cm, nu pera au crescut de când i-am luat, când iti startezi si tu marinul?
|
 |
|
In sfarsit pun si eu niste poze, nu mi-am mai luat deocamdata corali deoarece a fost foarte cald si era greu cu drumul, sper ca la jumataea lui septembrie sa se mai raceasca, maine curat acvariul de alge si fac un schimb de apa, de când am schimbat lumina zoasi au inceput sa aiba o tenta mai mare de verde decat in trecut, coralina creste foarte bine, nu mi-am imaginat ca o sa creasca asa de repede, acvariul e plin de asterine si vad ca am un melc fara cochilie, pe nassarius nu i-am mai vazut de ceva timp, dar nisipul tot afanat este, deci traiesc, am si vreo 20 de aiptasi prin acvariu, clowni mananca bine si stau in algele rosii de pe nisip, ar trebui sa incep sa sifonez nisipul, daca da ce sa-mi cumpar ca sa-l pot sifona?, ma gândesc sa-mi iau Prodbio BioKit Nano Reef, 30 fiole, e bun, daca nu ce bacterii sa-mi mai iau, deocamdata folosesc de intretinere doar Prodbio BioDigest.
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
Poza asta e facuta cu blitul:
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
|
 |
|
Uitete pe topicul meu si vezi cat s-a discutat despre acvarile all in one.
|
 |
|
Donez 3 scalari maturi, 2 femele de betta si un kuhli, donatie valabila numai pentru Constanta.
0735335688
|
 |
|
Mi-a venit lampa Aquatic Nature Solar Duo Boy 26w si becul pentru marine de 10000-30000 k, am pus-o, acum arata super bine acvariul, urmeaza sa pun poze.
|
 |
|
Ii multumesc colegului aurecj pentru lampa cumparata de la el, impecabila, ca si noua, vi-l recomand.
|
 |
|