[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petrutz2003
Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
a reusit cineva sa ii inmulteaseca fara se se astepte ?

adica daca nu sunt deranjati, 6 la numar, te poti astepta la baby oto ?

asa am patit cu cory albino cu foarte multi ani in urma, i am lasat 2-3 luni fara schimb de apa si fara sa tai plantele si ei s au apucat de sex nebun si apoi o gramadaaaaa de urmasi ....

PS nu am vazut scenele 18+ , doar am gasit o gramada de urmasi in acvariu
foarte frumos

nu am retinut, ce lumina folosesti ?

se vede dupa cum arata ca nu este banal...

PS: cu ce ai facut pozele ale frumoase la gupy?
bine ai revenit
poate este mai bine daca scoti plantele plutitoare

si sa ii dai un boost mai multa lumina
petrutz2003 wrote:Vreau sa incep un alt proiect, un acvariu de 30 -60 litri... plantat, pesti nu m am gandit ce o sa fie, dac cred ca o sa fie un peste sau o pereche.
1. acvariu. desi imi doresc muuuult sa l fac eu, nu se poate acum. am sa cumpar unul.

a. acvariu de brand si mai scump sau unul mai ieftin? (nu ma dau banii afara din casa, dar nu imi place sa cumpar produse ieftine, apoi sa imi para rau ca ceva nu imi place la el .....)
b. silicon alb sau negru ?
c. capac sau nu?
d. o sa il filmez, deci cred ca o sa fie sticla ultra clear / iron glass sau cum se mai cheama ...
e. am omis poate ce e mai important?
f. cub sau dreptunghiular ?
g. mie mi se par majoritatea acvariilor sunt prea scunde. adica cred ca ar trebui sa fie mai inalte. cand o planta incepe sa creasca frumoasa, deja a ajuns la luciul apei si trebuie taiata .... cu toate acvariile am avut problema asta

2. filtrul

a. intern sau extern ? daca este unul extern prefer unul cu robineti, iar daca este unul intern sa nu umblu la el prea des ...
b. sunt filtrele aste mai noi mai bune, am pierdut contactul cu ele .... ultimul meu filtru a fost un JBL e901 , am vazut niste marci de filtre de care nu am auzit in viata mea si sunt de la acele branduri foarte multe ... dar sunt si bune?

3. lumina

am vrut sa cumpar un led mai scump. dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de scump

m am uitat la un Chihiros si un Fluval. cred ca erau 2500 - 3000 lei. care e faza cu 9000k ? au nevoie plantele de asta?

in prezent mai am un Hygger, care m a costat 3-400 lei cred si merge bine. chinezarie dar merge. nu stiu daca algele alea ..... ok

dar vreau sa testez si o lumina de la o alta firma, si daca se pot regla un pic culorile cred ca este un avantaj

m am uitat la noile LED uri si mai tare m am zapacit , o gramada de firme noi ....

cand scad odata preturile la led uri?

1. mi am cumparat Dennerle Scapers Tank 55L - White Glass. prin posta. sa vedem daca ajunge intreg ....

2. filtrul asta https://youtu.be/yZcbWC5HFd4 il aveam dar credeam ca este o chinezerie, dar se pare ca poate fi mai bun. un test indelungat nu strica

3. twinstar 450e iv .... doar pentru ca sunt curios sa vad care e treaba cu ledurile alea orange ( nu stiu daca ati auzit de ele ).... este un pic cam mare lungimea lampii pentru acvariu, dar am sa vad ce pot face
multumesc
Salut,

Este posibil un acvariu plantat, fara co2, doar cu fertilizanti lichizi ?

Ma gandeam la o sticla de macro si una de micro fertilizanti, posibil de la aceasi firma

Aveti experiente cu asemenea produse ?

Multumesc
am uitat.

filtrul am sa folosesc unul pe care il am prin casa de la hygger(adica asta https://youtu.be/yZcbWC5HFd4 ), nu voiam dar cand ma uitam sa cumpar un filtru am descoperit ca este identic cu cel de la Dennerle

mi am cumparat un acvariu care o sa ajunga prin posta

sa vedem daca ajunge intreg

si lumina twinstar 450E IV (si nu chihitos).... doar pentru ledurile alea de culoare orangeeeeeeee ....

acvariul, pana nu il vad intreg, nu pomenesc de el

merci de sfaturi
Vreau sa incep un alt proiect, un acvariu de 30 -60 litri... plantat, pesti nu m am gandit ce o sa fie, dac cred ca o sa fie un peste sau o pereche.
1. acvariu. desi imi doresc muuuult sa l fac eu, nu se poate acum. am sa cumpar unul.

a. acvariu de brand si mai scump sau unul mai ieftin? (nu ma dau banii afara din casa, dar nu imi place sa cumpar produse ieftine, apoi sa imi para rau ca ceva nu imi place la el .....)
b. silicon alb sau negru ?
c. capac sau nu?
d. o sa il filmez, deci cred ca o sa fie sticla ultra clear / iron glass sau cum se mai cheama ...
e. am omis poate ce e mai important?
f. cub sau dreptunghiular ?
g. mie mi se par majoritatea acvariilor sunt prea scunde. adica cred ca ar trebui sa fie mai inalte. cand o planta incepe sa creasca frumoasa, deja a ajuns la luciul apei si trebuie taiata .... cu toate acvariile am avut problema asta

2. filtrul

a. intern sau extern ? daca este unul extern prefer unul cu robineti, iar daca este unul intern sa nu umblu la el prea des ...
b. sunt filtrele aste mai noi mai bune, am pierdut contactul cu ele .... ultimul meu filtru a fost un JBL e901 , am vazut niste marci de filtre de care nu am auzit in viata mea si sunt de la acele branduri foarte multe ... dar sunt si bune?

3. lumina

am vrut sa cumpar un led mai scump. dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de scump

m am uitat la un Chihiros si un Fluval. cred ca erau 2500 - 3000 lei. care e faza cu 9000k ? au nevoie plantele de asta?

in prezent mai am un Hygger, care m a costat 3-400 lei cred si merge bine. chinezarie dar merge. nu stiu daca algele alea ..... ok

dar vreau sa testez si o lumina de la o alta firma, si daca se pot regla un pic culorile cred ca este un avantaj

m am uitat la noile LED uri si mai tare m am zapacit , o gramada de firme noi ....

cand scad odata preturile la led uri?

am scos capacul, am pus un fir si filtrul functioneaza.
nu l am probat in apa, dar este functionabil
alinutz80 wrote:
narcis wrote:Salut. L-am vazut saptamana trecuta, foarte interesant.
Data viitoare, poate le pui si putina bere, merge cu carnati ??.

Salut !

Suna ciudat titlul, dar eu am hranit pestii cu diverse legume, apoi cu mai multe feluri de carne !

Am tratat cu umor cele 2 video uri dar nu recomand sa dai pestilor de mancare, mai ales carne cruda ...

Stiu, mi am asumat niste riscuri mari, pentru ca o canitate mare de legume sau carne pot schimba usor parametrii apei, ceea ce este premergator unui dezastru in acvariu !

PESTI HRANITI CU LEGUME https://youtu.be/8624G9Wlzjg

PESTI HRANITI CU CARNE https://youtu.be/Kb7hX21KmxA

Rog adminii sa nu considere cele 20-30 de vizualizari pe care le voi face ca o reclama sau altceva asemanator ( nu am nevoie ), doar mi se pare un continut pe care eu mi as fi dorit sa il vad, nu l am gasit in alta parte asa ca l am facut eu
Multumesc
Poate ajuta pe cineva cum mi am facut acvariul meu Low tech / Dirted Tank / Walstad Method
Aceasta este versiunea mea

https://youtu.be/8aMtQH_-YcY?si=kQhemgNBCAcoTgc0
planta rosie cu frunza mare e Red Tiger Lotus (Nymphaea zenkeri) ?

creste repede la tine?

ai experienta cu ea ?
ultima data am lipit un acvariu acum peste 10 ani, dar ....

stiam de regula casta: siliconul se usuca 1 mm / zi

deci daca siliconul are o grosime de 10 mm are nevoie de 10 zile sa se intareasca pana in interior
asta e filtrul https://youtu.be/yZcbWC5HFd4

daca consideri ca pretul este destul de bun, poti trece peste calitatea plasticului

in 2 -3 saptamani o sa continui cu acel wavemaker

multumesc, am muncit mult la el, dar mai am de invatat
si eu ... am incercat cu argila. nu stiam de ce, stiam ca ASA TREBUIE

numai ca dupa maxim 2 luni tin minte ca am scos o din acvariu pt ca imi colora apa, peste argila avand un strat de pietris subtire si de o granulatie prea mare
acvariul meu a facut un an

cu aceasta ocazie am facut un video cu evolutia acvariului timp de un an. il puteti vedea aici: >>>> https://youtu.be/FvuBeq-UVsg

bune, rele, amestecate, ma hotarasc greu si ma razgandesc repede ...... )) se vede in evolutia acvariului

este frumos cand mergi pe un drum mai putin umblat, nu stii niciodata ce iti iese in cale si cum sa reactionezi

poate ajuta cuiva experienta acestui acvariu, sau daca sunt intrebari, pot raspunde despre aceasta experienta

vizionare placuta

Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
Go to: