Vreau sa incep un alt proiect, un acvariu de 30 -60 litri... plantat, pesti nu m am gandit ce o sa fie, dac cred ca o sa fie un peste sau o pereche.
1. acvariu. desi imi doresc muuuult sa l fac eu, nu se poate acum. am sa cumpar unul.
a. acvariu de brand si mai scump sau unul mai ieftin? (nu ma dau banii afara din casa, dar nu imi place sa cumpar produse ieftine, apoi sa imi para rau ca ceva nu imi place la el .....)
b. silicon alb sau negru ?
c. capac sau nu?
d. o sa il filmez, deci cred ca o sa fie sticla ultra clear / iron glass sau cum se mai cheama ...
e. am omis poate ce e mai important?
f. cub sau dreptunghiular ?
g. mie mi se par majoritatea acvariilor sunt prea scunde. adica cred ca ar trebui sa fie mai inalte. cand o planta incepe sa creasca frumoasa, deja a ajuns la luciul apei si trebuie taiata .... cu toate acvariile am avut problema asta
2. filtrul
a. intern sau extern ? daca este unul extern prefer unul cu robineti, iar daca este unul intern sa nu umblu la el prea des ...
b. sunt filtrele aste mai noi mai bune, am pierdut contactul cu ele .... ultimul meu filtru a fost un JBL e901 , am vazut niste marci de filtre de care nu am auzit in viata mea si sunt de la acele branduri foarte multe ... dar sunt si bune?
3. lumina
am vrut sa cumpar un led mai scump. dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de scump
m am uitat la un Chihiros si un Fluval. cred ca erau 2500 - 3000 lei. care e faza cu 9000k ? au nevoie plantele de asta?
in prezent mai am un Hygger, care m a costat 3-400 lei cred si merge bine. chinezarie dar merge. nu stiu daca algele alea ..... ok
dar vreau sa testez si o lumina de la o alta firma, si daca se pot regla un pic culorile cred ca este un avantaj
m am uitat la noile LED uri si mai tare m am zapacit

, o gramada de firme noi ....
cand scad odata preturile la led uri?