[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu, filtru, lumina  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau sa incep un alt proiect, un acvariu de 30 -60 litri... plantat, pesti nu m am gandit ce o sa fie, dac cred ca o sa fie un peste sau o pereche.
1. acvariu. desi imi doresc muuuult sa l fac eu, nu se poate acum. am sa cumpar unul.

a. acvariu de brand si mai scump sau unul mai ieftin? (nu ma dau banii afara din casa, dar nu imi place sa cumpar produse ieftine, apoi sa imi para rau ca ceva nu imi place la el .....)
b. silicon alb sau negru ?
c. capac sau nu?
d. o sa il filmez, deci cred ca o sa fie sticla ultra clear / iron glass sau cum se mai cheama ...
e. am omis poate ce e mai important?
f. cub sau dreptunghiular ?
g. mie mi se par majoritatea acvariilor sunt prea scunde. adica cred ca ar trebui sa fie mai inalte. cand o planta incepe sa creasca frumoasa, deja a ajuns la luciul apei si trebuie taiata .... cu toate acvariile am avut problema asta

2. filtrul

a. intern sau extern ? daca este unul extern prefer unul cu robineti, iar daca este unul intern sa nu umblu la el prea des ...
b. sunt filtrele aste mai noi mai bune, am pierdut contactul cu ele .... ultimul meu filtru a fost un JBL e901 , am vazut niste marci de filtre de care nu am auzit in viata mea si sunt de la acele branduri foarte multe ... dar sunt si bune?

3. lumina

am vrut sa cumpar un led mai scump. dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de scump

m am uitat la un Chihiros si un Fluval. cred ca erau 2500 - 3000 lei. care e faza cu 9000k ? au nevoie plantele de asta?

in prezent mai am un Hygger, care m a costat 3-400 lei cred si merge bine. chinezarie dar merge. nu stiu daca algele alea ..... ok

dar vreau sa testez si o lumina de la o alta firma, si daca se pot regla un pic culorile cred ca este un avantaj

m am uitat la noile LED uri si mai tare m am zapacit , o gramada de firme noi ....

cand scad odata preturile la led uri?

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

1. Acvariu ultraclar, gasesti modele destule. Oase, dennerle, dupla, mai sunt si alte firme. Cele cub, au de obicei inaltimea mai mare. Mie imi plac ambele variante. Daca e bazin mic, lipitura transparenta zic eu. Clar, fara capac, vei fi limitat la lumina. Daca alegi totusi capac, aquatlantis au lampi bune pentru capace.
2. Filtrul in afara bazinului. Poti merge pe hob, dennerle Scapers flow. Oase, f bun, pentru prefiltrare si incalzitor in canistra. Eheim4+, iti alegi modelul dupa dimensiunea bazinului. La fel si la oase.
Mai nou, vad recenzii bune si la aquael ultramax.
3.la lumina, chihiros e ok, daca vrei sa te joci cu culori/intensitate. Mai ai variante bune, lumen, ada, etc.
Referitor la pret, o sa scada la fel ca pretul la Apple, parerea mea.

[ICQ]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

mi am cumparat un acvariu care o sa ajunga prin posta

sa vedem daca ajunge intreg

si lumina twinstar 450E IV (si nu chihitos).... doar pentru ledurile alea de culoare orangeeeeeeee ....

acvariul, pana nu il vad intreg, nu pomenesc de el

merci de sfaturi

petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

am uitat.

filtrul am sa folosesc unul pe care il am prin casa de la hygger(adica asta https://youtu.be/yZcbWC5HFd4 ), nu voiam dar cand ma uitam sa cumpar un filtru am descoperit ca este identic cu cel de la Dennerle

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Prinderea pe bazin seamana cu dennerle, la interior cu oase. Dennerle are 2 casete, cu un pad la jumatate format din perlon si carbon. La oase, au buretele pe in, cu compartiment despartitor pentru material bio. La fel ?i boyu, dar mai sunt si altele pe acelasi principiu.
Interesanta alegerea cu lampa, ma asteptam sa te indrepti spre lumen sau chihiros.
[ICQ]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

petrutz2003 wrote:Vreau sa incep un alt proiect, un acvariu de 30 -60 litri... plantat, pesti nu m am gandit ce o sa fie, dac cred ca o sa fie un peste sau o pereche.
1. acvariu. desi imi doresc muuuult sa l fac eu, nu se poate acum. am sa cumpar unul.

a. acvariu de brand si mai scump sau unul mai ieftin? (nu ma dau banii afara din casa, dar nu imi place sa cumpar produse ieftine, apoi sa imi para rau ca ceva nu imi place la el .....)
b. silicon alb sau negru ?
c. capac sau nu?
d. o sa il filmez, deci cred ca o sa fie sticla ultra clear / iron glass sau cum se mai cheama ...
e. am omis poate ce e mai important?
f. cub sau dreptunghiular ?
g. mie mi se par majoritatea acvariilor sunt prea scunde. adica cred ca ar trebui sa fie mai inalte. cand o planta incepe sa creasca frumoasa, deja a ajuns la luciul apei si trebuie taiata .... cu toate acvariile am avut problema asta

2. filtrul

a. intern sau extern ? daca este unul extern prefer unul cu robineti, iar daca este unul intern sa nu umblu la el prea des ...
b. sunt filtrele aste mai noi mai bune, am pierdut contactul cu ele .... ultimul meu filtru a fost un JBL e901 , am vazut niste marci de filtre de care nu am auzit in viata mea si sunt de la acele branduri foarte multe ... dar sunt si bune?

3. lumina

am vrut sa cumpar un led mai scump. dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de scump

m am uitat la un Chihiros si un Fluval. cred ca erau 2500 - 3000 lei. care e faza cu 9000k ? au nevoie plantele de asta?

in prezent mai am un Hygger, care m a costat 3-400 lei cred si merge bine. chinezarie dar merge. nu stiu daca algele alea ..... ok

dar vreau sa testez si o lumina de la o alta firma, si daca se pot regla un pic culorile cred ca este un avantaj

m am uitat la noile LED uri si mai tare m am zapacit , o gramada de firme noi ....

cand scad odata preturile la led uri?

1. mi am cumparat Dennerle Scapers Tank 55L - White Glass. prin posta. sa vedem daca ajunge intreg ....

2. filtrul asta https://youtu.be/yZcbWC5HFd4 il aveam dar credeam ca este o chinezerie, dar se pare ca poate fi mai bun. un test indelungat nu strica

3. twinstar 450e iv .... doar pentru ca sunt curios sa vad care e treaba cu ledurile alea orange ( nu stiu daca ati auzit de ele ).... este un pic cam mare lungimea lampii pentru acvariu, dar am sa vad ce pot face

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: