[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petrutz2003
Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
am gasit loc unde sa pun acvariu
un spatiu gol in mobila de dimensiunile 90x30x50 ( L x l x h )
pt acest loc, ce dimensiuni ar trebui sa aiba acvariu, pt a nu/mi face viata mai grea singur
mai trebuie si capac deasupra ......
.....chiar nu am alt spatiu pt acvariu
eu vreau ! dar nu stiu cum sa facem ca sunt tocmai din Roman
multumesc.
asa am procedat si s-a curatat bine
M-am hotarat sa sfarsesc chinul celor 2 guppy care momentan locuiesc intr-un bol de 4-5 Litri ... s-au stresat indeajuns
Am scos de la naftalina:
1. Filtrul Resun SP 900 L
Filtru intern pentru acvarii pana la 80 de litri.
Putere: 300 l/h
Consum: 5W
Debit aer reglabil
(folosit cu ani de ani in urma, in stare foarte buna)

2. Incalzitor Scuba 50 w

si vreau sa le pun in noua casa a celor 2 pestisori, acvariu pe care am sa-l fac (am pe cineva care face acvarii) sau am sa-l cumpar
Ce acvariu imi recomandati pentru cele de mai sus?
Intentionez sa-mi iau in timp si alti pestisori, deci poate fi mai marisor acvariu
Dar deocamdata nu stiu volumul acvariului,
Astept sfaturi
Multumesc
otet?
Cu ce se curata mai bine o pompa submersibila ?
Are o depunere alba si se indeparteaza greu
Merci
O intamplare mai putin placuta.
Aveam deja acvariu de 2-3 ani (un acvariu de 40 l - pietris, plante artificiale, incalzitor, filtru ) si incepusem sa am o problema cu algele depuse pe peretii acvariului.
Un prieten mi-a spus ca trebuie sa-mi cumpar melci si ma scapa de alge. M-am deplasat in la un pet shop, am cumparat 1 melc. (Pomacea).
Dupa 10-20 zile am observat in acvariu niste puncte alb-galbene.....si a inceput cosmarul ......cred ca 50-80 melci (pui adevarul)...
S-a mai intamplat cuiva asa ceva? Sa fie suprapopulat de melci? De atunci ma feresc de melci.......Si mi am cumpart solutii pt eventualele alge

pot folosi ca sursa de iluminare bec in loc de neon ?
exista pe piata astfel de becuri ?
multumesc
si inca o intrebare care ma macina
incalzirea prin substrat e doar pt plante? incalzeste si temperatura apei?
pt unii poate sunt lucruri banale intrebarile mele, dar pt mine sunt noi cunostinte
Bolul are iluminare solara .... lumina soarelui nu cade direct pe bol, din cate am apreciat eu primeste lumina de intesitate normala ....
Apa schimb 10-20 % la 1 saptamana sau 2 saptamani
Am identificat planta "rotala rotundifolia green"
Am mai avut guppy, drept ca nu in bol, si s-au inmultit fara probleme
Multumesc
multumesc frumos pt raspunsuri.....si pt link
intentionez sa imi iau acvariu, nu borcan, dar momentan duc lipsa de ......? SPATIU !
pana atunci citesc despre acvariile si problemele altora ...
tot citesc posturile si nu inteleg, asi fi recunoscator daca ma poate lamuri cineva cu raspunsuri la intrebari, nu cu trimiteri la alte posturi
Co2 - trebuie neaparat ?
sau numai pt plante?
trebuie sa ai tot timpul CO2 in functiune?
merci
Salut
Nu am acvariu, am un bol, primit cadou.
Bolul are aproximativ 4, maxim 5 litri
Este populat (daca 2 inseamna populatie.....) de 2 guppy.
Si mai am si o planta, care am uitat cum se cheama ...greu cu numele astea
Am 2 probleme
1 : nu am substrat (daca as sti mi-asi face unul minimal pt un bol) si planta a inceput sa se usuce de la baza. Varfurile sunt verzi dar la tulpina s-a facut maro. Planta nu are radacini, sunt numai niste ramurele. A inceput sa iasa niste firisoare (radacini cred eu) albe. Cum pot sa-i fac un substrat la planta?
2 : 2 guppy, mascul si femela, se cunosc de 3 luni dar copii nu vor sa faca. Ma gandesc ca poate fi masculul steril.
Merci si sper ca cineva ma poate ajuta
NICI NU STIU CE SA MAI CRED :d:
alte pareri?
Pai de acolo m-am inspirat si eu.Am vazut la cineva un acvariu gen monitor LCD si sincer arata foarte bine.In plus, proprietarul respectivului acvariu este un incepator, dar cu toate astea intretinerea acvariului se putea face in mod vizibil normal (exceptand faptul ca erau cam multi pesti in acvariul respectiv)
>Mascarea furtunelor, cablurilor, etc m-am gandit ca se poate face prin continuarea acvariului cu o incapere care sa le gazduiasca, incapere care sa fie cuprinsa si ea de "exoscheletul" metalic al acvariului. asa..."exoscheletul" asta avand un rol important si in momentul in care doresc suspendarea acvariului.
> In ceea ce priveste iluminarea....cea mai buna solutie ar fi 2 neoane lungi de....65W dar sunt si ceva mai subtirele si au 63w.Inca ma mai gandesc la aspectul cu iluminarea
> Plantele ... sa vad cum pot rezolva problema luminei si ...da, ar trebui sa mai scad din inaltinea acvariului.

Ceea ce am scris mai sus e un masterplan , daca e realizabil a-si fi incantat sa-l duc la final.Astept pareri pro si contra pentru ca nu stiu ce sa fac.Multumesc
In urma cu 12 ani mi-am luat primul acvariu.Avea in jur de 80l si era acceptabil ca dimensiuni.In 2003 i-am facut acvariul "cadou" unui vecin in ideea de a-mi cumpara altul mai mare.Din pacate datorita unor evenimente nu am mai avut ocazia sa-mi achizitionez unul nou.
Acum doresc sa-mi iau unul (eventual sa-l fac) cu urmatoarele dimensiuni L =150cm; l = 10cm; H =80 cm (aproximativ).Ma gandeam ca asa din lipsa spatiului il pot suspenda pe un perete.
Daca e realizabil doresc sa stiu cam ce pesti asi putea tine in acvariul respectiv.Mentionez ca sunt o persoana ce iubeste pestisorii si nu doresc sa-i chinui.
Multumesc

Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
Go to: