| Message |
|
|
dan.oancea wrote:
Asa este, distanta fata de fund va fi cam de 1m.
E mare distanta, prea mare.
O varianta ar fi sa faci un capac (sau sa-ti faca cineva; sunt oameni care se ocupa contracost), pe care sa-l poti ridica atunci cand vrei sa faci curat.
dan.oancea wrote:Pot suplimenta cu inca un neon, sa fie 3 de 36W.
Adica vrei sa folosesti tuburi T8?
In niciun caz...
Foloseste T5
|
 |
|
|
Ai putea sa pui un pic si stratul de fertil mai gros in spate, ca sa ajunga mai repede radacinile la el.
Mai demult, intr-o discutie cu lazarginel, mi-a dezvaluit ca el amesteca substratul de la tropica cu volcanit, peste care punea un alt strat de volcanit curat (adica fara fertil).
Spunea el ca substratul de la tropica fiind argilos se taseaza in timp si nu mai este penetrat la fel de usor de radacini. Iar fiind amestecat cu pietris, nu se mai taseaza la fel si e mai aerat.
Acu' nu stiu cum e tropica, n-am folosit, da' tind sa am incredere in cunostintele lui Ginel
|
 |
|
|
|
Da, este bun volcanitul.
|
 |
|
|
|
Doar incalzitorul de substrat? Sau si cel din apa?
27 de grade e cam mult pt plante...eventual oprestel pe cel din masa apei...
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Nu vrei sa facem doua topicuri, cate unul pentru fiecare acvariu?
|
 |
|
|
dan.oancea wrote:
Intre acvariu si nisa neoanelor vor fi 45 cm.
Adica neoanele vor sta la 45 cm distanta de acvariu? Cam mult ... tinand cont si inaltimea bazinului ....
dan.oancea wrote:
Deschiderea pentru vizitare va avea 30. Dar asta sepoate modifica si pot face deschiderea de 45cm, cat este si spatiul disponibil, pentru acces mai usor la toate colturile acvariului.
Atunci fa si deschiderea de 45, ca sa ai spatiu de manevra cand bagi mana in acvariu, minciog, furtun si ce vei mai folosi de-a lungul timpului.
|
 |
|
|
|
Inaltimea de 65 cm s-ar putea sa te incurce la curatat...e greu sa ajungi pana la fund.
Apropos, cum vei avea acces la bazin, sa-l cureti? Cat spatiu vrei sa lasi deasupra lui?
De asemenea, la 65 cm inaltime iti trebuie sticla mai groasa (indiferent de latime).
Eu n-as urca mai mult de 55 cm inaltime. Cred ca e de ajuns. De asemenea lumina va ajunge mai bine pana la fundul apei.
LE: Am vazut intre timp ca vrei sa lasi in jur de 30 cm spatiu deasupra acvariului. Mi se pare un pic cam putin. Precum spuneam insa, daca mai tai 10 cm din acvariu, ramai cu 40 spatiu deasupra.
|
 |
|
|
Cel mai probabil sunt detritus worms, niste viermi ce se hranesc cu detritusul din substrat.
Sunt inofensivi, insa n-ar strica sa ai grija un pic mai mult la curatenie.
Poti citi cateva randuri in urmatorul articol: viermi de substrat
|
 |
|
|
E simpaticut acvariul
Ce fertilizanti vrei sa folosesti pentru macronutrienti?
|
 |
|
|
E simpaticut...desi arata un pic a paianjen
Ai asa ceva in acvariu?
|
 |
|
|
maryusdv8 wrote:
Astept un raspuns de la cineva vis-a-vis de comportarea CO2-ului la temperaturi mai mari de 31 oC, pentru a lua o decizie cu privire la achizitionarea unei butelii...
Adica te gandesti la temperaturile din casa ce le vei avea la vara?
N-are probleme butelia, va sta bine mersi.
Referitor la acvariu, eu as muta didiplis-ul din spatele heterantherei, in fata acesteia. Didiplis e mai micuta, mai finuta si ii ia fata cu totul heteranthera.
|
 |
|
|
Ti-am mai spus-o, dar iti spun din nou. Ai un acvariu tare frumos
|
 |
|
|
|
E intr-adevar un acvariu frumos!
|
 |
|
|
E o idee buna sa ai de unde lua cateva varfuri in caz de patesti ceva cu bazinul mai mare
|
 |
|
|
|
SAE mananca alge, corydoras mananca mancare de pe fundul apei.
Au rol diferit. Iei si tu ce anume crezi ca ai nevoie.
Dar, fii atent ca spatiul e mic, nu ii inghesui, chiar daca "acum sunt mici".
|
 |
|
|
|
Sa-ti traiasca pestisorii!
|
 |
|
|
|
Mi se pare enorm de mult NO2 5 ... ia un test de la jbl si repeta...
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Ne bucuram ca se aduna membri pasionati de creveti la noi pe forum.
|
 |
|
|
AdiC wrote:
Mersi. Si mie imi place. M-am votat
Nu fi dezamagit, votul publicului se mai face si dupa prietenii
Mai este o sansa la RAC
|
 |
|
|