[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Jimmi
Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
o gura mai mare???Stau ceva timp la suprafata si apoi pleaca inapoi in substrat.Ori mai stau si unde e piatra de aer...E asa ciudat cand nu stii daca pestii sunt ok sau au ceva....
Al meu.Am 2 pompe enorme de oxigen si obserc ca corydas respira la suprafata
@Faye si daca totul e in regula, si nivelul de oxigen e bun conform testelor de ce respira la suprafata???
Stiu ca sunt zone in care daca le intra apa mor...Si mno dupa imi pare rau de ei...Acum cateva luni pestii mei s-au imbolnavit de fin rot cand acvariul era neciclat....Mama a zis sa il las sa moara, sa ciclez acvariul si dupa sa bag alti pesti...Am salvat toti pestii si traiesc si azi toti...
Daca bacterile astea nu stau in apa, ci pe tot ce este solid si se desprinde de ce daca faci schimburi de apa le omori???Ca nu inteleg...
N-am gasit la niciunul din cele 2 petshop-uri os de sepie...Cineva care era si veterinar acolo mi-a recomandat sa bag unpic de creta in filtru pentru a rezolva problema.Este ok???, si cat inseamna unpic???
Daniel1402 wrote:
Jimmi wrote:Nu gasesti nici in Bucuresti nici in Ploiesti.Am cautat si eu.

Nu ai cautat bine in Bucuresti.

Sunt cei care ofera mentenanta daca la asta te referi...Dar preturile sunt enorme...
Salut,
Maxim 1-2 carasi in minim 100 litri, cu filtru extern.
Plante nu cumpara pentru ca trag de ele in ultimul hal...Le scot din substrat, le musca toate toate...
Incarca sa schimbi acvariul cat mai repede....Pentru ei e stres acolo.Apropo citeste si asta, pestii nu se baga instant in apa, trebuie lasata la declorinat si apoi la ciclat.
http://www.nevertebrate.ro/articles/Ciclul-azotului-in-acvariu
Aaaaa eu am asta http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Cascada-Classica-Crystal-1 si nu isi face treaba deloc..
dan.pavelescu wrote:Cum spui tu, maestre.. Nu te contrazic

Eu am filtru cascada si claro 200 la acvariul de 25 desfintat acum.Cascada mi se pare cea mai proasta investitie...Buretele era gol in permanenta....Pe cand la claro 200 era mereu plin de mizerie
un Claro 200 l-am folosit eu la un acvariu de 25 L brut si facea fata cu brio...
Iti recomand daca spatiul iti ajunge un Claro 200.
Cand te plictisesti de acvariu te muti in filtru =)))
image
Numa' el stie cum a ajuns acolo
Eu nu ziceam de HC eu ziceam de crescutul plantelor direct din seminte
Nici nu stiu ce e ala HC
Am avut si eu aceasi problema.Cred ca a reusit sa si-l scoata din gura/sa dezintegrat in apa...idk cert e ca nu il mai avea....Nu trebuie sa iti faci griji cand un peste are blocata o bucata de mancare in gura.
Trebuie sa iti faci griji cand un peste are un neon in gura....Si tu te chinui sa prinzi pestele ca sa scoti saracul neon cu toate ca esti sigur ca deja e mort
Aceasi problema o am si eu...Imi ies plantele din substrat incontinu...
http://www.nevertebrate.ro/Substrat-JBL-ProScape-Volcano-Mineral-3l
Trebuie sa il acopar cu ceva nisip???

Referitor la intrebarea ta, da dar vezi ca cresc plantele foarte greu din seminte...Din 20 si ceva de seminte doar 1 a iesit...
Dureaza cam 4 -5 zile sa incolteasca mie mi-a iesit la suprafata dupa 2 saptamani...
Majoritatea plantelor se inmultesc si prin seminte doar ca foarte putini isi bat capul cu asa ceva, la noi acest comert e inexistent, eventual ai noroc sa gasesti seminte de lotus / nufar.
Nu gasesti nici in Bucuresti nici in Ploiesti.Am cautat si eu.Mai bine incerci tu sa il lipesti.Eu imi fac singur acvariile si le fac la preturi de nimic...Cu 70% mai ieftin decat pretul unui acvariu gata facut.Pana acum niciun acvariu nu sa spart si mentionez ca am reusit sa lipsesc acvariu de 150 de litri.Eu zic ca sunt ok lipiturile mele...Plus ca nu deranjeaza la ochi..
Rezultatele arata ca cantitatea de nitrati si nitriti a crescut...
0.2 mg/l NO2
intre 5-10 mg/l NO3 Nu pot deosebi culoarea....
Pe moment am adaugat Sera Toxivec...E posibil sa fii exagerat cu hrana in bazin...Totusi nu cred ca asta e cauza degradarii cochiliior.
Am observat ca melcilor incepe sa li se rupa cochilia....Nu inteleg din ce cauza...
Normal dar mai intai sa te speli pe maini.Mi se pare ca, cu apa declorinata trebuie sa te speli.

Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
Go to: