Message |
|
Panda23 wrote:Buna ,
O femela de Xipho este gestanta am asteptat cam 3 saptamani acum de 5 zile am mutato in maternitate dar fara nici un rezultat  :
-am acoperit maternitatea
-Am ridicat temperatura cu 2 grade
si tot nimic deja trece o luna si nu naste ,burta este foarte mare parca pusca si nimic....ce asi putea sa fac pe langa faptul ca pot sa astept !
Poate nu are 3 saptamani de cand are burta mare,si de aceea trebuie sa mai astepti.
|
 |
|
Salut,imi pare rau ca nu am vazut topicul tau sa dau o mana de ajutor.
Pai daca a trecut o luna,stai linistit ca nu mai naste,sau nu acum  .
Da-i drumul in acvariu,daca crezi tu ca are pui o lasi 3-4 zile libera,apoi o bagi inapoi.
Burta mare poate fi si de la hrana.
In mod normal ei nasc de 2 ori pe luna,deci trebuia sa faca ceva pana acum.
Pune o poza cu ea si te lamurim noi.
|
 |
|
ocean wrote:Eu spun ca indiferent de pestii cu care vrei sa le combini locul lor e intr-un refugiu din sump acolo nu le deranjeaza nimeni si isi pot face bine treaba , daca bine imi aduc aminte, candva schubi a tinut in refugiu midii (la marin) pentru filtrare, sau tridacnele pe langa ca sunt spectaculoase ca aspect sunt renumite si pentru filtrarea pe care o fac , intradevar astea din rau pot fi purtatoare de neplaceri dar provenite din cultura cred ca ar fi benefice in sistem
Chiar o idee foarte buna!
|
 |
|
Alex wrote:Este un subiect care pe vremuri a mai fost discutat...se pot tine, nu este imposibil dar este complicat.
Apar diverse dezavantaje zic eu care nu stiu daca nu cumva exced placerea de a avea asa ceva in acvariu.
Nu vad, de pilda, de ce as tine asa ceva intr-un acvariu plantat  Scoicilor in general le place sa se afunde in substrat, sa sape si sa deranjeze plantele sau covorul plantat.
Apoi calitatea apei chiar intr-un acvariu cu putine plante nu trebuie sa fie exact cea pe care o prefera pesti.
Scoicile de regula sunt filtratori, pentru asta mai degraba prefera o apa plina de incarcatura organica, de hrana, ape mai murdare...care nu sunt ceea ce preferam sa avem noi intr-un acvariu....
Apoi cand iti moare o scoica si nu ai bagat de seama ...strica calitatea apei instant.
Nu in ultimul rand este complicat sa le ai in acvariu cu pesti...tocmai am vazut cu totii ce pasiuni starnesc la Betta, dar nu numai...
Unio pictorum ca si altele luate din apele indigene au si un alt mare dezavantaj...nu sunt scoici de cultura si sunt vectori de transmitere de boli.
Una peste alta desi pot sa spun ca si mie imi plac, mai degraba nu as recomanda asa ceva in acvariu
Am vazut ceva foarte,foarte interesant,nu mor de foame nici in apa cristal.
De curand am inceput sa curat tot,iar schimbul de apa il fac de 2 ori pe saptamana,nu par afectate.
Cred ca singura regula intr-un acvariu curat ar fi sa ai 2-3 pesti mai mari,atunci cand ii hranesti,bucatile mici de hrana se vor risipi in apa prin branhii,si vor manca si scoicile.
Iti spun ca nu am mai avut apa asa curata niciodata in acvariul asta,acum este cristal pur si simplu,asa bine filtreaza apa!
Cu substratul,da ar fi o problema,dar nici la mine nu stau ingropate,le scoate synodontis-ul din nisip.
Dar s-ar potrivi la un acvariu cu africani,acolo apa nu este cristal tot timpul, si au si ei nevoie de nisip mai fin.
Ar fi un plus pt ca africanii sunt pesti mari,care consuma nevertebratele din apa,dar scoicile nu le pot manca.
Iar cu apa stricata,daca le tii intr-un acvariu cu africani,acestia vor manca imediat miezul,dupa ce scoica moare,sau le bagi cu oscari,sau sud americani mari,cand se duce scoica,miezul va fi mancat.
Mie mi-a mancat un betta de 5 cm,miezul scoicii,care cu tot cu carapace era maibine ca jumatate din peste  ,deci cand vor murii,numa bine  ).
Purtarea bolilor,daca le iei dintr-o apa ceva mai curata si le tii apoi intr-un recipient cateva zile sau saptamani,mie mi se pare in regula.
Eu le-am tinut 2 sapt inainte sa le bag intr-un borcan cu apa verde,ca sa aibe ce manca (algele),schimb de apa zilnic.
Apoi le-am bagat.
La mine sunt de mai bine de 4 luni,iar pestii nu par sa fi luat vreo boala,eram constient de acest aspect dinainte sa le bag,deci a fost o "greseala" asumata.
|
 |
|
Nimeni wrote:Nu te faci de ras..... Scoici de apa dulce sunt si se folosesc in acvaristica....
Daca ai vorbi despre Corbicula javanicus ar fi super... dar pana atunci impartaseste-ne observatiile tale in legatura cu "localele"....
Am avut una cu betta,din pacate nu stiu cum,dar betta a reusit sa ii manance miezul,devenise asa atent ca o urmarea minute intregi  ),sunt foarte rare,a fost singura care am vazut-o pe Neajlov!
Cele trei care le am in acvariul mare sunt unio pictorum.
Daca unio s-a adaptat,nu cred ca corbicula javanicus ar avea dificultati.
|
 |
|
Va salut.
Am niste timp liber si cum sa il petrec,daca nu trancanind despre acvarii  .
Subiect-scoica de rau.
Stiu ca aproape nimeni nu a mai reusit sa tina scoici de rau de la noi in acvarii tropicale mai mult de cateva saptamani.
Eu am prins 3 pui de 3-4 cm in urma cu 4 luni din rau.
Le-am bagat in acvariu,dupa ce le-am aclimatizat 1 minut  ),eram asa sigur ca se vor duce,incat pur si simplu le-am aruncat in acvariu.
Surpriza...scoicile sunt bine merci chiar si in ziua de azi,la o temperatura de 28 de grade celsius!
Nu mai am la acvariu nici lumina (s-a dus t5-ul ),nu am nici o planta,nu am apa deloc buna pentru ele,duritate foarte mare ( 20 grade germane).
Am pe deasupra un synodontis multipunctatus urias,care le sparge din buzele cochiliei mereu  ),si...totusi traiesc!
Nu le acord nici o atentie,doar schimb apa mai rar,sa nu moara de foame.
Nu isi scot piciorul din cochilie,sinoul deabea asteapta sa le prinda deschise,cred ca asta este motivul.
Dar stau intre deschise,si isi scot micile tubulete sa filtreze apa.
Voi ce ziceti,cum vi se pare?
Este interesant sa continui jurnalul cu scoicile,sa vedem cat o mai duc?
Sau a mai reusit si altii cu ele,si sa inchid aici sa nu ma fac de ras  ).
Acvariul este al unor ciclide africane,nu spun capacitatea ca ma fac de ras  )),partea buna e ca are peste 50 de litrii  ).
Mentionez ca atunci cand le-am bagat am pastrat temperatura la 24 de grade un timp,apoi am urcat-o.
Si azi este de 26-28 de grade.
|
 |
|
krs21 wrote:acolo intra apistogramele ? ca aia imi plac
La rau intra,deci nu merg.
O specie usor de gasit din Tanganyika sunt julidochromis.
Sunt mai ieftini si rezistenti,iti faci mana cu ei.
Sunt ca niste submarine cu telecomanda,inoata in absolut orice pozitie posibila,si se hranesc cu burta in sus.
|
 |
|
ocean wrote:
Dap,cum zicea si ocean,africanii,dar iti trebuie un acvariu mai mare  ).
Nu neaparat la africanii de rau (Africa de vest) gen pelvicachromis nu trebuie bazin prea mare avand in vedere ca au pana in 10 cm
Corect,dar astia de rau prefera tot apa moale,ironia sortii )).
Mai bine piticii de Tanganiyka,au un comportament care te lasa cu gura cascata,chiar daca nu se fac prea mari.
|
 |
|
krs21 wrote:Era inclinat testul deaia nu cade pe fix la 5.
Am verificat acum pe site la hidro si conform raportului pe luna iulie valorile in orasilul meu sunt incepand cu 7.03 pana la 7.9 cele de 7,9 sunt pe zona strazii mele,deci e clar ...
Daca la laborator a iesit 7.9 posibil ca nici testul asta sa nu fie foarte precis,asa ca ma situez undeva in jur de 8
Tot e mare pentru plante nu ?
Daca tie iti merg bine plantele este ok,dar in mod normal este cam maricel.
|
 |
|
La mine nu a mers treaba cu vecinu',surpriza mare a fost cand am masurat toata duritatea de la apa din zona,pe o raza de 5 km,toate sursele erau idem cu a mea.Deci nu cred ca la vecini difera.Incearca sa iei apa dintr-un izvor de suprafata,el ar trebuii sa fie mai bun.
|
 |
|
krs21 wrote:Si dupa ce se termina taninul din lemn ?
Ce pesti sau mai bine zis ce biotop se potriveste mai bine acestor valori ?
Taninul se termina greu,nu te teme,cat vei tine lemn in apa,ph-ul va fi afectat.
|
 |
|
krs21 wrote:Si dupa ce se termina taninul din lemn ?
Ce pesti sau mai bine zis ce biotop se potriveste mai bine acestor valori ?
Dap,cum zicea si ocean,africanii,dar iti trebuie un acvariu mai mare  ).
Poti sa incerci sa tii doar vivipari si plante precum anubias si valisneria.
Viviparii stau bine si in apa dura,numai cu plantele nu stiu ce poti face,mai toate suporta duritate si ph mici.
|
 |
|
krs21 wrote:cand spui DH te referi la GH ? pe testul 6in1 imi arata undeva spre 20 duritate,o sa cumpar un test pentru duritate si o sa va spun exact care e valoarea...
AdrianMar tu cum te descurci cu gh si ph asa mari ?
Da,DH este unitate de masura germana,formula corecta este dgh,grade germane.
Sunt 3 sisteme:
german
englez si francez.
Dar se foloseste gradul german dgh.
Daca se duce la 20,pune apa de ploaie,ea il are mai scazut.
Faci un amestec intre apa ta si apa de ploaie,apoi pui in acvariu.
Mie mi-a scazut cu 5-6 grade,si am folosit raportul de 1 litru de apa de ploaie la 5 litri de apa normala.
Poti sa mai scazi duritatea si ph-ul folosind ca obiecte de decor lemnele,ele elibereaza tanini in apa,iar duritatea si ph-ul scade,la fel si kh-ul.
|
 |
|
viulian wrote:@krs21 : nu cred ca e o valoare corecta  iar scazut "sub 8-9" .... intre 9 si 8 este o distanta uriasa (pH-ul este logaritmic).
@AdrianMar: se poate scadea pH-ul chiar daca ai duritate mare. Am kH 17, am umblat la robinet sa cresc CO2. Rezultatul ? kH-ul a ramas constant iar pH-ul a scazut de la 7.6 la 7.2. Deci CO2 este una din modalitatile foarte bune de a scadea pH-ul. Se spune ca nu e bine de folosit nu daca ai kH mare, ci daca ai kH foarte mic - caci ai putea destabiliza pH-ul.
Insa apa osmozata sau apa de ploaie sunt metode bune de a scadea pH-ul, cum de asemenea este si turba (dar si turba este delicat de folosit, pentru ca trebuie monitorizat des pH-ul, il scade destul de repede).
Da,cine stie,dar daca ai DH-ul foarte mare,gen 20,ph-ul acum il scazi la 5,iar intr-o ora ajunge la 9 iar.
Eu am dh 20 si uneori ph-ul ajunge la 10,am facut un experiment cu carbon,insa scadea doar cateva minute,apoi crestea iar,pana la urmatoarea aditie de co2.
Mare grija cum spunea si Viulian la cantitate.
La un ph si kh mare,se baga putin c02,iar la un dh si kh mare se baga mai mult,este exact pe dos.
|
 |
|
Nu ai cum sa il scazi daca ai duritate mare!
Masoara dh-ul.
Daca dh-ul este ridicat,ph-ul il scazi doar temporar!
Trebuie sa scazi si duritatea si ph-ul,ca sa ramana mici.
Se poate scadea cu apa de osmoza,sau apa de ploaie.
|
 |
|
Vand sau schimb pe orice ciclida din tanganiyka un labidochromis mascul de 7 cm.A devenit foarte agresiv in ultimul timp,acvariul in care sta are doar 60 litrii,eu l-am crescut de la 2 cm!!!
Valabil pentru bucuresti in special.
Daca vrea cineva sa il cumpere costa 15 lei,transportul este gratuit.
Pestele este din Germania,detalii pe pm.
|
 |
|
robygym wrote:Va salut ,
Mi-a venit pachetul cu biopelleti, vad ca sunt diferiti de ce am vazut eu pe ent.
http://www.amazon.com/BioSphere-Bio-Pellets-1000ml-Bag/dp/B005FMT7S4
Stiti ceva despre ei ,sunt ok de folosit in sumpul meu
Inca o intrebare are cumva cineva leduri albastre de 3 w de vanzare, ca-mi mai trebuiesc 10 buc.
Va salut Robert
LED-uri are dares,cauta-l.
|
 |
|
calin_gherman wrote:Un barbat intra intr-un magazin de animale si incepe sa se plimbe printre custi. Merge el ce merge si vede intr-o cusca o maimuta care costa 5000$. Uimit se duce la vanzator:
-Domnule, ce stie maimuta asta sa faca pentru cei 5000$?
-PaI STIE Windows95,98,2000, stie Word,C+,Visual Basic si stie sa se joace la calculator!
-Hmmm, buna maimuta, merita!
Pleca el sa se mai plimbe si vede intr-o cusca o maimuta care costa 10000$.
-Ce stie domne maimuta asta sa merite 10000$?
-Pai stie Linux, Unix, Corel, C++, Autocad
-Oau! Nici eu nu stiu toate astea. merita cu adevarat!
Se mai plimba el ce se mai plimba si vede intr-o cusca o maimuta cu 20000$. Neincrezator il intreaba pe vanzator:
-Dar maimuta asta ce stie?
-Nu am vazut-o facand nimic dar celelalte 2 ii zic Project Manager!
Deci, Panda, ca te vad clujean...tu chiar vrei sa tii ciclide africane??? De la 200...l in sus ! Asta ca sa nu te invit de vezi un project manager de 700 l...
Da,sunt pesti mari care cer spatiu,hemichromis ar merge 1 pereche in 100 litrii,la limita.
|
 |
|
Depinde de tine ce specii iti doresti.
Ciclida este si discus.
Ca sa primesti recomandari spune-ne daca vrei africane sau americane.
Pesti sanatosi gasesti la Coralis,Nevertebrate (on-line),alte surse nu am incercat,dar de evitat hornbach.
|
 |
|
alma347 wrote:sunt facute pt apa de la retea (cred ca doar pt a ridica presiunea apei )
 )),heelp,ce altceva pana in 300 lei sa folosesc???
Daca nu reusesc trebuie sa renunt la proiect,si nu prea imi convine dupa ce am luat o gramada de chestii!
|
 |
|
|
|