[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Antoniot wrote:C am de un an imi miroase in camera cu acvariu a balta, desi apa e curata si filtrele intretinute. Am si un dezumificator 400 w care isi face treaba zic eu bine cam 1l de apa la 2 zile.

Ma gandesc sa adaug inca un filtru plin cu carbune activ care sa mearga doar seara 2-3 ore avand in vedere ca acvariul este plantat.

Asta ar fii o solutie buna???? cine mai are acvariu cu tonaj cum procedati sa nu miroasa camera. Aerisesc zilnic dar tot se simte miros.

Acvariul,mai ales un plantat trebuie sa miroasa a pamant ud.Daca miroase diferit este amoniac.
Frumos proiectul,spor!
Vand synodontis multipunctatus de 15 cm,sau il schimb cu produse diverse pentru acvaristica (pompe valuri mai micute,eetc) sau nu (rami pentru Pc...eetc) ).
Daca aveti ceva pe acasa de dat la schimb,iar mie imi convine il dau.
Detalii pe pm,valabil in special pentru Bucuresti,in tara doar prin curier.
Este foarte pasnic si linistit,eu ii dau de mancare din mana,si este singurul exemplar din bazin!Cine nu ma crede poate sa vina si sa il vada live.
Poze,vorbim pe privat.
Ofer cadou si un julidochromis de 6 cm,si un labidochromis mascul de aproximativ 7 cm.
robygym wrote:aveam nevoie ca daca le opream pompa ca sa le dau mancare , i-mi venea apa prin sorb si iesea peste nivelul din sump. asa a ajuns pacostea aia acolo. Dar si evacuarile aveau filet metalic asa ca si alea au zburat azi.Acum am terminat si e gandit altfel si sorbul e sus acum ,ma refer la returul de apa din sump spre display. Daca se opreste curentul iese putina apa acum din display, si nu -mi mai da peste nivel.
M-am chinuit degeaba prima oara cu PPR ,azi in 2 ore cu conectori de apa rece si teava de plastic am rezolvat treaba.
Sper ca asta sa-mi fi fost botezul in marine, si de acum sa mearga lucrurile ok, maine schimb toata apa si o sa pun inapoi ce a mai ramas dintre vietuitoare. Acum sunt in 10 l de apa cu vechiul capac peste si sper sa inghita si apa curata ,fara Cu.
Multumesc celor care mi-au dat sfaturi si celor care au inteles ca facem greseli toti ,si nu le facem intentionat.

Mare grija sa nu speli nimic,cu un schimb total ai putea sa il deciclezi daca speli ceva,doar schimba apa si gata.
roni wrote:Daca mai e valabil, as fi eu interesat de voinic. Ce dimensiuni are si cum crezi ca s-ar intelege cu un ancistrus?
L-as lua pentru un acvariu cu ciclide africane.

Scuza-ma ca ma bag peste cel care a deschis acest topic,dar sper sa ii fac o favoare raspunzadu-ti:

Se intelege bine cu ciclidele.
Eu am unul de 15 cm,si asa mare cum este nu se atinge nici macar de pestii sub 3 cm.
Nu este agresiv,dar daca il provoaca o ciclida,o rezolva repede ,insa de fel nu sant pesti agresivi.
Nu cred sa se bata cu ancistrusul,desi synodontis este mult mai potrivit in acvariul cu africani decat ancistrusii,astia prefera apa mai moale.
Al lui pare sa aiba cam 10 cm,insa aici poate sa iti spuna chiar el dimensiunea.
Bafta.

Raul Opruta wrote:Salut
Eu zic ca nu o sa mai faca nimic. Din primele poze eu zic ca nu era pe punctul de a fata.Am avut si eu femela care avea burta cu formatul asta dar nu fata. Cel mai bun indicator e pata de culoare negru cat mai inchis. Din poza 2 sunt sigur ca nu mai face nimic ,sta putin suspect si vin cu intrebarea e in acelasi acvariu in care a stat si initial sau e in alt acvariu folosit ca si crescatorie. Daca e varianta 2 cred ca ar trebui sa studiezi caracteristicile apei ceva cu siguranta nu ii place

Nu toate nasc la ore fixe,cine stie...
Eu pana sa reproduc guppy,aveam ceva experienta,adica vreo opt ani...si totusi aveam femele care nu stiam exact cand o sa nasca,mai este si dupa noroc .
In acvaristica nu este bine niciodata sa te entuziasmezi prea tare.
Pata neagra este la unele femele vizibila,iar la altele nu se prea observa.
Tine-o si tu sub observatie si da-i hrana buna,o hrana de calitate va da pui mari si cu un posibil colorit mai intens.

Nu pot monta osmozorul la retea si am nevoie de o pompa booster.
Contact pm.
Este un multipunctatus,bine ca il dai,nu are ce cauta in acvariile plantate ,se incadreaza in bazinele de ciclide africane!
Bafta la donatie!
Panda23 wrote:Pff cam greu cu rabdarea....dar ma straduesc...si nu am mutato doar o data in maternitate din bazin si atat !!!

Las-o si tu in pace,pana la urma face ea ceva ),daca esti prea entuziasmat de aia nu vrea .
Asa eram si eu cand am reproodus primii guppy,dar numai ca eu nu aveam maternitate,asa ca am reusit sa prind 3 pui,si am luat o maternitate,i-am facut mari...
Ce bucuros eram!
Apoi in 3 luni cred ca aveam peste 100 de pui de guppy,cand ii hraneam ziceai ca fierbe apa,nu mai aveam unde sa ii bag ).
O sa vezi ca atunci cand incep sa se inmulteasca,greu ii mai opresti.
Pretul este de 15 li,valabil pentru Bucuresti.
Acvaristica nu-i hobby,este boala !
Panda23 wrote:Sa las lumina aprinsa, sa las doar lumina din camera,sa fac intuneric?

Lasi cursul normal al iluminarii,adica stingi lumina la aceeasi ora ca de obicei,nu trebuie sa faci nimic special,eventual o poti hranii foarte putin,dar des in perioada asta,dar cum arata nu mai are mult,pana maine sigur o sa nasca,cel mai tarziu poimaine.
Panda23 wrote:HELP !

Cum zicea si Koala,femela pare gata,in cateva ore o sa ai puii.
La mine numai noaptea sau seara nastea,pe la 20-22.
De multe ori nastea,apoi sarea singura din maternitate,acest comportament este controversat,nu se stie sigur de ce facea asta.
Shubi wrote:No lasa ca saptamana viitoare o sa vedeti si lucrarea finala pusa pe un acvariu superb

Foarte tare!
Akaiu wrote:
2smokes wrote:
aveti dreptate,sunt recomandati numai pentru acvaristii experti,o apa foarte curata poate fi asigurata de un algae scrubber si ieftin,mancarea ar putea fi problema lor cea mai mare.Am vazut totusi pe internet diverse acvarii cu rechinasii astia ajunsi la maturitate,deci se poate.Nu ma asteptam sa fi crescut cineva de la noi rechini in acvariu.

Corect , exclusiv pentru tine. Ia desenaeaza respede un acvariu plin cu rechini si pune niste poze sa vedem si noi astia, uamenii de rand. Dar sa nu uiti sa de scrubber.

Un ou de rechin aveau prin 2011,nu mai stiu exact perioada,la Baneasa intr-un acvariu.
Nu stiu daca a eclozat pana la urma sau daca a rezistat rechinul.
Panda23 wrote:Uite am revenit si aici cu ceva poza ma puteti ajuta?

1. http://imgur.com/LPjqAFE
2. http://imgur.com/Zy55zTH
3. http://imgur.com/KlQIucv

Cam cat timp? Sa o mut iarasi in maternitate?

Da,si asta are pui,o sa ai o gradinita dupa dimeniunea abdomenului.Ea va naste mai curand ca xipho-ul tau.
ps:Foarte frumos masculul ;).
Eu as zice ca maine sa o pui la loc.
Panda23 wrote:Aici sunt imaginile astet cat mai repede posibil sfaturi Multumesc

1. http://imgur.com/F3nzeHv
2. http://imgur.com/wDQC815

Pare gestanta,dar de curand,posibil sa mai dureze vreo 3-4 zile.
robygym wrote:Da ,dar din fericire nu i-am dat drumu pana sa intreb. Deci o sa le scot.

De ce nu incerci cu o sticla sau bidon de plastic sa faci ceva?
Cred ca ar fi mai ok,nu ar avea cupru.
Nu ai cum sa il aridici cu nisip in el,este prea greu.
I-a o galeata cu tine si scoate plantele si nisipul,daca nu le speli,nu au cum sa moara bacteriile,apoi acasa il remontezi inapoi,si mai pui si din apa pe care o ai tu in acvariul de 54 deja ciclata.
ispriluc wrote:
AdrianMar wrote:Am o ocazie sa cumpar de la unul din colegi Resun DMS 500 ,dar fara sump nu vreau.
Colegu' zice ca nu ii pot da gauri in spate,voi ce ziceti?

ps:a specificat ca are marginiintoarse sticla,cica este semn de securizare.

Pai din asta am eu...l-ai luat sau nu?

Eu nu am sump, sumpul e practic camera de filtrare din spate, desi dezavantaje exista fata de sumpul clasic. Pana acum acvariul meu merge ok asa, in timp o sa vedem daca ma lovesc de vreo problema care sa necesite neaparat sump.
Cel mai mare inconvenient la acvariul asta este geamul curbat, oti cei care vin sa-l vada se plang ca ii dor ochii. Asta pentru ca se lipesc cu nasul de geam sa vada cat mai bine, iar sticla aia e ca o lentila si intr-adevar nu te poti uita prea mult. Daca te dai mai in spate e ok.
Capacul ar fi cu du-te vino, pe de o parte nu iti cad praf si tot felul de alte mizerii in apa si nu sar pestii, pe de alta se incalzeste mai tare. Schimbul de gaze cred ca se face ok totusi, in spate sunt niste gauri, plus skimmer cu bule, plus agitarea apei la suprafata.

Multumesc pentru info .
Nu l-am luat,colegul edyr nu a vrut sa il trimita la risc prin vreun mijloc suspicios de transport din pacate,a preferat sa incerce sa il vanda mai in apropierea dumnealui.

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: