| Message |
|
|
Humbert wrote:
nu, serios, chiar am vrut sa cresc aromatice, adica asa i-am "vandut" consoartei ideea
Aaa, am inteles.
Ca sa te scoti si sa primesti acceptul sa mai faci inca o "nefacuta" in casa, ai vrajit-o cu plantele aromatice
Bun, bun, felicitari !
Humbert wrote:
acu, intre noi fie vorba, de cate ori dau un search pe google dupa "hydroponic systems", peste 50% din rezultate se refera la cresterea marijuanei, deci daca as vrea sa fac un ban din asta m-as orienta spre alte culturi  ))
Sa ai grija cand comanzi becuri UV pentru acvariu, sa nu iti bata "baietii" la usa
|
 |
|
|
Intr-adevar interesant
Plante de acvariu nu vrei sa cresti in sistemul asta?
|
 |
|
|
|
Atunci alta varianta, mai incomoda ce-i drept.
Scos rocile din bazin si urmarit la schimbul de apa daca mai creste la fel kH-ul.
|
 |
|
|
|
De ce tragi concluzia ca poti opri aditia de co2?
Aceasta aditie nu se face doar pentru ca sa scazi ph-ul; asta e un efect aditional ca sa-i spun asa. CO2-ul il adaugi pentru ca plantele au nevoie de carbon, acesta fiind un macroelement vital.
Orientandu-ne dupa test, inseamna ca adaugi prea putin co2 (sau nu-l dizolvi bine, sau il elimini prea repede din acvariu) si poti sa maresti doza (sau sa rezolvi lucrurile din paranteza precedenta).
N-ar fi rau sa faci rost si de un test pentru kH, ca sa vedem cum stai.
|
 |
|
|
|
Si totusi e ciudata persistenta acelorasi valori, respectiv 8 si 10...ar trebui sa creasca usor in timp, 8 devenind 9, 10 devenind 11 si tot asa ...
Bine, e drept ca nici testele uzuale nu-s precise la zecimale ...
|
 |
|
|
|
Sa-ti traiasca micutii !
|
 |
|
|
|
Intrebam de materialele din filtre, gandidu-ma ca poate ai ceva acolo care sa creasca duritatea.
Volcanitul nu creste duritatea apei...am si eu in acvariu.
Eu as lua o roca din bazin, as pune-o intr-o oala cu apa de robinet si as masura kH-ul inainte sa pun roca si dupa o saptamana.
|
 |
|
|
Referitor la al doilea caz, gasesti sigur pozele pe jbl hospital
|
 |
|
|
maryusdv8 wrote:
Mai exact, apa de la retea are KH 5 (masurat in 2 saptamani consecutive), in acvariul mare, dupa schimbul de apa, este 8, iar de-a doua pana-n a saptea zi este 10 - constant... in cel mic am facut masuratori doar inainte de schimbul de apa, iar KH-ul este 7... orice pareri / sfaturi de a face incercari / teste sunt binevenite.
Prin filtre ce ai?
maryusdv8 wrote:
- daca instalatia de CO2 functioneaza non-stop (1.5 bule / sec), PH-ul se mentine aprox. constant - 6.8 - masurat dimineata, la 9:30 si seara la oprirea iluminatului (iluminatul este de la 14:30 pana la 22:30)... pestii sunt ok, chiar daca este o concetratie de CO2 cam mare (cf. test permanent JBL si grafice - CO2 functie de KH si PH);
- daca instalatia de CO2 functioneaza de la 12:00 la 22:30, PH-ul variaza intre 6.9 - 7.0 si 7.0 - 7.2, in schimb concentratia de CO2, cf. test permanent JBL, este ok.
In ambele situatii, plantele perleaza.
Care din cele doua variante ar fi de preferat? (dpdv al plantelor / pestilor / stabilitatii apei... economia de CO2 nu o iau in calcul).
Pai daca pH-ul e constant cu prima varianta, atunci aia ramane.
Constanta pH-ului intr-un acvariu este esentiala as zice eu. Iar in ceea ce priveste concentratia prea mare, nu te speria prea tare de tabelul pH-kH. E o recomandare; daca mergi cu un pic mai mult co2 nu e niciun bai. Vietuitoarele de asemenea se adapteaza daca ii obisnuiesti usurel.
Io spre exemplu am un kH de 8 si un pH in jurul valorii de 6.65 ... nu mai verific tabelul, dar cred ca ar arata undeva la 50-60 ppm co2  (si cu ocazia asta mai tin si melcii sub control; pe langa curatenie)
|
 |
|
|
iocactuham wrote:faza e ca habar nu am cum sa ii identific ...
In link-ul ce ti l-am dat sunt categorii de poli cu poze sau cu descrieri text.
|
 |
|
|
Poti pune numele site-ului, nu practicam cenzura ca prin alte parti
Crevetii adauga-i la sfarsitul perioadei de ciclare, pentru ca sunt mai sensibili la amoniac, nitriti, nitrati.
Niste teste de apa te-ar ajuta, pentru ca vei sti exact cand amoniacul si nitritii sunt pe zero.
|
 |
|
|
Nu vazusem partea cu ADA
|
 |
|
|
Ma duce gandul la o infectie bacteriana ... dar n-as putea sa bag mana in foc.
Ia arunca un ochi aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases
Apropo, masculul tau din poze mi se pare a fi mai mult femela...
|
 |
|
|
|
Au fost niste probleme acum cateva luni.
Din cate stiu s-au rezolvat (schimbat buteliile).
|
 |
|
|
|
N-ai mai zis demult nimic de bazin...mai exista?
|
 |
|
|
Ceva noutati cu bazinul?
|
 |
|
|
|
Cum mai merge acvariul?
|
 |
|
|
|
Bine ai venit la noi !
|
 |
|
|
Viermemort4 wrote:Multumesc stefanp. Am notat programul pe care mi l-ai dat pt iluminat. Apropo imi poti recomanda un dispozitiv de iluminat automat, si de unde sa il iau online?
De referi la priza programabila? Nu trebuie sa iei online, gasesti in Kaufland, sau in magazine gen Mr. Bricolaj sau altele de profil.
|
 |
|
|
|
Salutare si bine ai venit pe forum!
Am rugamintea sa tragi o fuga la "Despre noi", sa facem cunostinta.
Pentru cereri de diverse, apeleaza la sectiunea "Cumparari". Cred ca vei avea mai mare succes.
|
 |
|
|