superb bazin.Ce nu ma incanta e ca fertilizarea artificiala mi se pare....artificiala...practic,in ochii mei scade un plantat cu atat mai mult cu cat se folosesc fertilizant.Asta e pt mine,poate asta e si motivul principal pt care nu imi plac plantatele,deoarece rar reusesti un super plantat cu echilibrul natural al acvariului.
Daca imi permiti sa imi dau cu parerea,cred ca asa va fi mereu de acum.POti incerca insa,sa il tii izolat o vreme,nu ai nimic altceva de facut de fapt.Sper ca nu va fi nevoie sa il dai.Am si eu un FIligera care imi facea asa,cu toti..insa i-am luat mai multi parteneri,si acum rar indrazneste.Dar mi-e teama ca la tine nu e vba de dispersia de agresivitate,ci doar de caracterul lui.
pai plm..nu imi dau seama de ce,teoretic,daca umpli canistrele cu material filtrant,orice filtru isi pierde din debit,si astfel devine mai putin zgomotos.Mai exista o MINI problema,ce se intampla la cele cu canistra in interiorul apei.
Exemplu: Am un aquael turbo 1000 si dupa ce il spal,cand il bag in apa,de ii dau drumu,tre sa astept putin pana se umple cu apa,si de obicei raman bule de aer in canistra aia a lui si deseori face zgomot,pana ii ies bulele de tot,insa m-am prins de smecherie.DUpa ce il bag,ii dau drumu,il las putin,si apoi scutur asa de el in interikorul acvariului...astfel bulele ies,iar el isi face treaba mai departe,disparand zgomotul poti incerca si tu,scuturi de el si vezi
inlocuieste acele pompe de valuri cu un extern.TIne minte ca un filtru extern e mai bun cu cat are mai mult spatiu de pastrare a materialelor filtrante in canistra.Conteaza si debitul,dar degeaba ai debit daca nu ai loc de pastrare.
Ce intern ai? nu mai tin minte.
nu le prea am cu lumina,dar eu consider ca tot slabut este.Oricum,per total acvariul tau arata mai bine ca niciodata.A iesit pana la urma ceva super draguT
vezi ca problema ta cred ca e de la faptul ca plasticul atinge sticla.vezi jos la rezerva,acolo se intampla de obicei...trage de filtre spre centru acvariului,vezi daca se mai aude.mbla la ventuze,vezi ce contact are si nu ii convine urechii
@Koala: Era vba cum ca hauserloverfish si-a facut din greseala un topic cu un nume exact ca cel al lui Faye,iar de-aici divergente Se pare ca intr-un final si l-a schimbat faye
Ma uitai la ce te incanta ca filtru intern,dar sincer la asemenea preturi,mi-as lua un Minikani.Daca tot vrei sa dai 230-250 ron pe un filtru intern,iti recomand un Shark cu nu stiu ce techno evolutie ultra uimitoare,in care cu anumite socuri electrice,iti transforma instantaneu "cacateii in aur".Sau cel putin asa promit ei.Revin cu o poza cand gasesc filtrul respectiv.
LaterEdit: Gasii
))))))Inteleg ce zice D.nu Dragos si dumneata.Mai mult decat atat,STIU CUM E!
De exemplu,daca intru in magazin si ma uit la niste blugi,intreb cat costa,imi zice,si daca imi da mai multe detalii si aud "s-au vandut ff bine vara asta" sau " sunt la moda anu' asta", plec si nu ii mai cumpar Nu vreau ca eu si alte 150000 de persoane sa avem acelasi stil/nume/brand/acvariu
Omu' cand a facut topicu', cu SIGURANTA nu a stiut de topicul existent deja,sau cel putin nu si-a amintit de numele respectiv al topicului Haide,ca am decis si-l schimba faye.Haideti domnu' batman,nu merita d-soara faye un titlu mai "pe fatza"?
Exemplu: " Acvariu de Boa$a" .Ca eu asa l-am citit,cand am vazut ce ancistrusi superbi are SUnt SUPER INVIDIOS !
Exact de asta te-am intrebat,faptul face ca eu sa iubesc ancistrusii/pleco si in general pestii de fund,iar pe langa provocarea de a tine in continuare substratul rosu,voi mai face una de data asta mai apreciata de cei de pe forum TE PROVOC sa pastrezi PLECO-ul,urmand asadar FOARTE CURAND sa dai UPGRADE la acvariu.cel putin 250 ma astept de la tine.Stiu ca sunt vremuri grele,a trebuit sa astept luni BUNE tpt a achizitiona un 330,si acum trebuie sa mai astept inca ceva timp(habar nu am cat) pana sa il instalez.Noi,(cel putin eu) nu am un loc de munca la birou,nu lucrez in IT si nici in proiecte de casa sau alte astfel de slujbe ce mi-ar putea permite sa imi fac saraturi,aprovizionari de filtre si materiale filtrante oricand,banii mei provenind din rarele ocazii in care imi iau salariu intreg la un loc mai bine platit de munca,sau din ceea ce reusesc sa fac pe plus pt mine.Toata povestea asta ti-o spun ca sa iti arat ca stiu prin ce treci cand cineva iti spune: fa aia,fa ailalta, de parca tu nu ai vrea,asa ca eu vreau sa dai upgrade la acvariu,pestisorii tai merita Chiar si tu In special,acel substrat rosu merita un acvariu mai mare..gandeste-te la 20 kg de nisip rosu Or sa "moara" userii dupa tine ))))