[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Ok atunci, asteptam cu nerabdare jurnalul nou
Inchid topicul acesta, conform rugamintii de mai sus.
Lumina e in regula pentru plantele ce le-am enumerat mai sus
Referitor la filtru, eu nu as lasa decat un singur burete, pentru o prefiltrare mecanica. Iar in rest as pune doar material filtrant biologic (adica as lasa acele inele albe (daca sunt poroase) si as adauga cevad egenum eheim substrat pro, seachem matrix, ada bio-rio; exista si variante mai ieftine).
Salutare si bine ai venit pe forum !
Intai si intai am sa te rog sa treci pe la sectiunea "Despre noi", ca sa facem cunostinta.

Acum cu acvariul.

Pietrisul pastreaza-l. Probabil ca fiind folosit nu mai are nutrienti in el, insa poti pune dedesubt punga de aquabasis ce ai cumparat-o (poti sa mai pui intre aquabasis si pietrisul primit 1-2 cm de quartz, ca sa mai intalti substratul)
Nu vad pe site la descriere cati litri are acvariul si ce lumina. Da-ne detaliile astea.

Legat de plante, ceva mai usor ar fi Cryptocoryne, Anubias, Ludwigia repens, niste muschi (ce il poti prinde pe lemn), Anubias, Bolbitis, Hydrocotile, Hygrophila polysperma, cabomba caroliniana, bacopa caroliniana, Sagittaria subulata, Limnophila sessiliflora.

Poti lua niste lemne, gen red moor si le pui in bazin.

Pentru fertilizare poti lua la inceput niste JBL Ferropol si JBL Ferropol24, plus Easy Life Easycarbo.
In filtru ce se gaseste? Burete? Mai este si altceva? Cum arata filtrul?
Poti sa mai iei niste JBL FilterStart, ca sa faci o aditie de bacterii si sa se cicleze ceva mai repejor. Pestii sa nu ii pui de la inceput in bazin. Lasa sa treaca macar doua saptamani.

L.E.: Intre timp poti citi ASTA, ASTA, ASTA, ASTA si ASTA.
dan.pavelescu wrote:Pentru o mai buna comunicare, hai sa le spunem robineti de acum inainte

Asa, tu-i mama lor.
Am avut un lapsus cat mine de mare

dan.pavelescu wrote:
De la Daniel Balan, master of Pepika.

Mai gasesti si la bwinstall, un pic mai ieftin si la pret, si la calitate.

Sa traiesti!
O sa am nevoie intr-un viitor relativ apropiat.
Pai tocmai de asta, ma gandeam ca poate esti curios sa mai incerci si altceva.
Io deja am mancarimi pentru urmatorul setup sa schimb fertilizantul
Imi place!
Deja ii trebuie o tunsoare

Nu te tenteaza sa incerci niste fertilizanti profi fiind un acvariu mic? (deci si costuri mici)
De unde ai luat smecheriile alea de pus pe furtune ca sa intrerupi debitul?
Imi scapa termenul...rahatelele alea cu clapete

Aici nu ma pronunt. Sper doar ca ai cantuit sticla bine
Multzam' !
Dar nu cred ca ma bag la vivipari
Imi place aparatura, imi place acvariul.
Poate-l bagi in RAC
Ai gasit pana la urma endleri
Sa-ti traiasca !
Plante de genul asta gasesti si la vanzatorii din piete, sau petshopuri de oras.
Nu ai gasit in Sibiu pe nicaieri?

Eventual arunca un ochi si pe la vanzari. Colegii scot plante la vanzare din cand in cand.
Poate il inscrii si in RAC
Pentru animale se face carantina.
Se tin intr-un acvariu separat, sa zicem o saptamana/zece zile. Daca nu prezinta semne de boala, se trec in acvariul principal.

Pentru plante eu n-am facut dezinfectari. Dar am citit ca se mai face baie in apa cu clor (1 parte clor, 10 parti apa). Unele plante mai sensibile s-ar putea sa se resimta.
O varianta ar mai fi sa le pui intr-un recipient cu apa unde sa pui apa oxigenata. N-ar trebui sa le afecteze.
Uite'acu am scos banu', doar sa-mi spui cum vrei sa-ti trimit.
In "fertilizanti pentru gat" e bine?
Dar cu celelalte bazine cum stai?
Te-am intrebat in topicurile respective si n-ai mai zis nimic
Bine ai venit!
Noroc de voi.
Am trecut envy-ul pe lista pentru viitorul setup
Problema e ca echinodorusul e mar sie atrage toata privirea, fiind in mijloc si in fata.
Asigurati lampa/capacul incat sa poti aprinde neoanele separat si nu toate deodata. (aici trebuie sa te hotarasti daca faci un acvariu si iei o lampa, sau daca mergi pe capacul de la juwel)
In functie de dimensiunile si volumul bazinului, vom vorbi si de cate neoane si ce numar de watti vei avea nevoie.

Empiric asa, ar trebui sa incepi usurel, undeva la jumatate de watt pe litru iar in timp vei creste intensitatea, in functie de cum cere si bazinul.

In Iasi nu prea stiu sa gasesti instalatii de co2. Doar poate de la alti acvaristi care le vand pe ale lor.
Butelia sa aiba macar 2kg, ca sa nu umbli cu ea des la incarcat.
Urmareste sectiunea de vanzari, sunt acvaristi care scot butelii/reductoare/reactoare second-hand, la vanzare.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: