[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
am vrut eu sa ii zic ieri,dar am zis sa nu gresesc Oricum fratilor,pestele e peste.PLeco de 32 e pleco e 32...sau 40 ?
Temperatura incearca sa o duci la 25 pe cat posibil,mai ales daca te pricepi la inventii de-astea,iti recomand si tie ce am recomandat tuturor: Coolere de PC conectate la diferite : ori prin USB,ori pe pc direct,ori priza cu intrerupator vezi tu.Dar consider ca e varianta cea mai ieftina si practica.Temperatura de 27-28 asa cum a zis si D.nul KOala accelereaza metabolismul pestilor,facandu-i sa imbatraneasca mai rpde...Traiesc,dar mai putin
Nu are nimeni nicio idee inspirata de ce creaturi sa bag in el ?
woai frate ma sperii...ce ai in acel colt de "atarna" asa ?

Si de ce au murit pestisorii cei mici,de ce ai vandut perechea ?

L.E: Ma gandesc ca daca ar fi problema de greutate,linia de crapatura ar fi orizontala,nu verticala...Deci camera ta nu se adanceste,ci se...largeste ))))
Inca nu are fundal,dar draperiile stau mai mereu trase,deci lumina nu da direct in acvariu,nu o sa am probleme cu algele

Incredibila diferenta de culoare a apei,cam asta inseamna MOARTE pt pestii pusi in apa neciclata.
Cei care sunt impotriva ciclarii apei,si sunteti de parere ca pestii merg bagati oricum,vedeti si luati aminte...
AdiC wrote:Mai mare sa ai unde si cu ce
Mie mi-a crapat tencuiala pe peretele din drepta acvariului.
Sper sa nu ajung la 1.

Nu te cred !!!

P.S. AdiC: Acel "Archipelago" arata BESTIALITATE !!!! .Grey havens arata si el superb,dar nu e genu' meu si ma dor "oichii"
Eu cu siguranta vreau mai mare salariu'.Astfel voi avea si portofelu',si acvariu',si cu siguranta odata cu salariu' mai mare,voi avea si o .....CHEIE de "reglaj"......mai mare,ca de...asa sunt zilele noastre
ai bani ,te doare-n Caisa
stiu ce s-a intamplat cu masculul,stiu exact evolutia ...voiam sa subliniez exact doar faptul ca ati renuntat la oscari pt saraturi....care oricum costa enorm !...si nici nu cred ca ofera atat satisfactie...te bucuri de ei mai mult pt faptul ca ai dat o grama' de bani si tre sa o faci,nu ca au cine stie ce personalitate.Adica da,iti da un anume randament catre evolutie,insa pestii de apa dulce,nascuti pentru SUPRAVIETUIREA in sine,cel mai mare/puternic/halap castiga,ofera o multitudine de experiente.Probabil ca o sa ma contraziceti si o sa imi spuneti ca si butterfly fish-u de sarata are creier,sunt unii dintre preferatii mei,insa...sunt atat de pretentiosi,incat imi dau senzatia de bogatasi cu fitze,si eu nu suport bogatasii ))))
Am uitat sa mentionez ca acest acvariu este "teoretic" al lui,sta la el in camera,eu voi veni doar sa il suplinez cu informatii si curatenie,eu avand pe ale mele,urmand ca acum sa instalez si eu pe cel de 300in sfarsit...Dar oare cand va fi acum ?
Hmm...nu stiu,poate pentru ca mereu cand apar acvarii mari,ori se fac africane,ori Oscariene Nu mai zice ca nu iti plac deloc,pt ca da,sunt urati,bulbucati si mananca gandaci intr-un stil aparte...dar sa sti ca au niste personalitati f puternice,ceea ce ii face mai speciali.Intr-adevar,prefer Green terror,Jack dempsey si chiar si severumii,caci oscarii sunt "buni" la bataie doar pt ca impresioneaza prin marimea lor in comparatie cu primele 2 ce le enumerai mai sus,mai ales cand sunt pui,cresc mai repede si se tot dau vanjosi,insa nu mai zice ca nu iti plac deloc,unii au avut mari planuri cu ei,dar pe parcurs le-au cam uitat ...Nu-i asa domnule Koala ? Daca nu ma insel,era ceva de genul" Sper ca acesti pesti sa prinda si nunta fiicei mele".
R.I.P Samson & Delilah,cei mai cei oscari din lume(in afara de acela care sarea dintr-un acvariu intr-altul la unu in casa de 2 ani si uimea pe toata lumea )

Mai mult decat atat,spunea D-nul Koala prin 2003: " la oscari am observat ca se cam poarta discriminarea pe criterii rasiale ...umbla numai in formatie de cate 2, dupa culori ... parca ar sti fiecare ce culoare e, si abia dupa aia isi alege partenerul de "joaca"
buna ziua In urma insistentelor mele,pana la urma am convins pe bunica-miu(67 de ani) care de altfel e foarte modern,sta pe fb toata noaptea,se joaca farm 2,conduce vreo 2 masini, etc si am achizitionat" impreuna"(mai mult el cu bugetul) sa luamn un acvariu de 60/30/45 81L brut cu geam cristal,un filtru cascada ocean free 2(super hang on)in care am pus urmatoarele chestii:Avand 2 sertare impartite fiecare in cate 3 sertarele mai mici,devin astfel 6 sertarele fiecare umplute cu :
1 burete 1: Pro Hexagonal quarts glass rings
2 carbon 2: carbon
3 Pro-Hexagonal quartz glass rings 3: Burete

Acele inele hexagonale sunt foarte poroase,la fel ca siporaxul,si ideea de hexagon m-a incantat la maxim,vizuamente absorbind mai multe bacterii denitrificatoare pe el
Filtrul a venit cu materialele filtrante,eu scotand doar inelele ceramice aproape lucioase,cu aceste glass hexagonale.

Am luat o radacina de pe net extrem de draguta,nici prea mare nici prea mica,care merge PERFECT cu substratul.

Substrat: Quart negru inert de 1-2 mm (5kg) Este Extrem de greu,pt marimea lui,acest lucru facandu-l extrem de bun la curatare si schimburile de apa.

Acum este la ciclat,o sa pun si niste poze daca vreti,insa nu sunt inedite,apa fiind deja foarte albicioasa dupa cum stim cu toti efectele dinaintea ciclarii.
Proiectul a fost startat pe 16.06.2015

Acvariul :

image

Filtrul :

image

Substratul :

image

Radacina :

image

Nicio lumina deocamdata,nicio vietate pusa,pe viitor niste melci de substrat malayesieni(Melanoides Tuberculata) si niste Red Ramshorn.
Cel mai probabil nu o sa fie plantat,deci astept sugestii cu vietuitoare Ma gandesc la niste filigera(cu siguranta o sa fie) ,1 sewelia lineolata,niste pui de ancistrusi si inca ceva.....dar ce?
haha mie imi plac enorm de mult sanitarii voalati,intr-adevar ii incurca,dar sunt draguti,mai ales cory-ul asta albino voalat.
Eu recomand Tetra min baby fff "pufos" si....hranitor.asta am folosit eu la puii de ancistrusi pe langa artemia eclozata din ouale bagate in apa cu sare
Acvariul e destul de ok,nu sunt sigur daca se incruciseaza intre ei,dar presupun ca pui tot or sa scoata daca le amenajezi perfect "decorul"
sau poti da comanda de pe diferite site-uri...poti lua crengi/radacini de la 20-30 lei pana la 100 ron....sau poti apela la colegii de aici de pe forum,am vazut cativa care mai au de vanzare....
I incredibil de uimitor pt mine.Nu doar ucm arata,ci faptul ca puteam sa jur ca bazinul ala o sa fie pt Oscari oricum,severumii aceia m-au dat pe spate.
inca lucreaza la el,nu vrea sa se faca de ras,vrea sa ti-o smulga direct cu banda scotch de-a lata
Multe inainte,doar ca...eu doar citesc si incerc sa inteleg ce ziceti voi pe-aici la categoria OCEAN,pur si simplu ma depasesc.Dar anyway,incantatoare ideea ca un topic sa fie atat de discutat...
asteptam si ceva achizitii "sanitare "

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: