| Message |
|
|
|
Ce parere aveti despre aceasta specie noua?
Unii o apreciaza iar altii o dispretuiesc din cauza originii.
|
 |
|
|
|
Am un diamond tetra caruia i-au aparut niste pete rosiatice. Are si respiratia sacadata, clar nu e in largul lui.
Nu se vede foarte bine in poza atasata dar l-am prins langa un alt diamond tetra care nu are probleme, puteti vedea diferenta prin comparatie.
Pot face ceva pentru el?
|
 |
|
|
MihaiF wrote:Nu imi este clar la linia asta de fertilizare , exista N si P in cei 3 produsi ? Sau mai trebuie adaugat inca 2 produsi la ea ?
In S7 sunt N,P, in E15 fier si in v30 gasesti K.
|
 |
|
|
Multumesc pentru ajutor, cand ajung acasa bag mana in substrat sa o scot afara  .
Cat despre dozaj eu am citit asa:
S7 saptamanal, E 15 si V30 o data pe luna alternand, la doua saptamani unul si peste doua saptamani celalalt.
In cazul in care schimbi apa saptamanal (cazul meu) se imparte doza in doua si se dozeaza: saptamana 1 si 3 cate jumatate de doza unul din ele si saptamana 2 si 4 cate jumatate de doza al doilea.
|
 |
|
|
|
Astazi am schimbat fertilizarea, am trecut pe dennerle.
Inainte foloseam pastile de la sera, florenette, pe care le introduceam in substrat dar acum nu imi este clar un lucru.
E15 se introduce in substrat sau pur si simplu se pune in apa.
Am vazut ca cei de la nevertebrate recomanda sa fie pus in masa apei.
Eu am inceput cu S7 si am pus jumatate de pastila E15 in substrat (acvariul este de 60 litri).
Voi continua cu S7 saptamanal si V30 peste doua saptamani.
|
 |
|
|
|
Am pus ce a mai ramas dintr-un pot la umbra si ce a mai ramas din celalalt la lumina.
La mine cel de-al treilea pot, cel pe care l-am avut initial a avut mai putina lumina si intr-o luna i-au putrezit radacinile.
Acestea doua la care faceam referire acum au stat tot la lumina dar ceva mai intensa. Si ele mor incet dar le am de 4 luni.
|
 |
|
|
|
Pai e numai bine atunci ca am aflat amandoi raspunsul.
Din pacate eu am luat 7 blistere din astea proaste dar o sa dau o tura la Hornbach cat mai e rece afara.
|
 |
|
|
Am luat artemia congelata identica cu cea din linkul de mai jos.
https://www.olx.ro/oferta/hrana-vie-congelata-artemia-IDa6ofN.html
Pana acum am luat de la Hornbach facuta de Petra Aqua si le placea.
Fac vreo 30 minute de la Hornbach pana acasa asa ca m-am hotarat sa iau de la un magazinas de prin zona in ideea de a nu se decongela.
Din pacate nu se mai arunca sa o manance cum faceau cu cea de la Hornbach.
Mai foloseste cineva tipul asta de artemia?
|
 |
|
|
|
Teoretic ai dreptate, am citit si eu ca ii merge mai bine in locuri umbrite.
Practic, primul pot de microsorum mi-a murit rapid, in maxim o luna, si pe vremea aia nu aveam reflectorul montat. Dar nici primul pot nu era pus intr-un loc umbrit, doar ca avea mai putina lumina.
Dupa ce a murit primul le-am luat pe acestea doua despre care am deschis discutia.
De asta vreau sa experimentez si sa pun maine un pot la umbra si sa urmaresc evolutia apoi sa schimb si fertilizantii (mai am din cel vechi pentru o saptamana).
Acvariul are 63 litri si lumina 8 ore pe zi in 2 reprize.
|
 |
|
|
|
Revin asupra subiectului dupa mai bine de patru luni.
Au cam murit si poturile astea din urma, mai sunt doar doua-trei frunze din ele.
Ce am schimbat in acest timp a fost adaugarea unui reflector deasupra neonului, deci lumina mai multa.
Am de gand ca duminica dupa schimbul de apa sa iau ce a mai ramas dintr-un pot sa il pun la umbra si ce a mai ramas din al doilea il las tot acolo.
Voi schimba si fertilizarea, voi merge pe linia dennerle, poate asta sa fie cauza.
|
 |
|
|
|
Am pesti si melci in acvariu.
Acum schimb apa si ma chinui sa reglez incalzitorul. Nu l-am folosit pana acum si imi da batai de cap. E un eheim jagger si are o deviatie de 6 grade C. Cred ca o sa il setez pe 18 grade ca sa nu mai imi bat capul.
Atunci va incalzi apa la 24 grade.
|
 |
|
|
|
Plec maine de acasa pentru 10 zile.
E in regula daca fertilizez maine pentru toata aceasta perioada?
|
 |
|
|
ocean wrote:Epson salt(gasesti in orice farmacie-sulfat de magneziu sau sare amara), dar trebuie sa-l cauti pe net nu-mi mai amintesc dozajul
Da, ma interesez eu de dozaj.
Intrebarea pe care o mai am este daca tratamentul se pune in bazinul in care sunt ceilalti pesti sa trebuie carantina?
|
 |
|
|
ocean wrote:De otto stiu ca sunt sensibili, celalalt are bloat(hrana uniforma/monotona, de obicei granulele si larvele rosii sunt cauza) : exista doua forme acuta si cronica, in prima se duce repede, cea cronica poate dura si 6 luni pana se duce timp in care pestele se hraneste normal, tratamente cateodata reusesc dar de obicei nu
Ce tratament se poate face?
|
 |
|
|
|
Am observat azi ca am 2 pesti bolnavi, unul e pe moarte:
Nu imi dau seama care e problema, un tetra diamant e umflat si respira incontinuu si un oto care nu se mai "tine pe picioare".
Oare pot lua vreo masura?
|
 |
|
|
koala wrote:Pare a fi ceva Hygrophyla polisperma.
Am cautat putin si eu pe tropica si am aceeasi banuiala ceea ce inseamna ca asta ar trebui sa fie.
Multumesc pentru raspuns.
|
 |
|
|
|
Aveti idee ce planta e asta?
|
 |
|
|
|
Nu au fost spalate de mult timp furtunele de la filtru si era mizerie pe ele.
Am curatat furtunele, filtrul, am aspirat pietrisul, am schimbat perlonul din filtrul si am schimbat 30% din apa duminica. Schimb aceasta cantitate saptamanal.
Acvariul are 63 litri si in afara de furtune am pastrat curatenia.
Dupa curatarea furtunelor debitul a crescut semnificativ.
La acest acvariu am un eheim ecco pro 200 deci nu se pune problema circulatiei slabe a apei ci dimpotriva daca as putea as mai reduce din debit.
Feritlizez cu profito 2x3 ml saptamanal. Am facut test Fe inainte de fertilizare, a fost aprox 0.04 iar imediat dupa fertilizare a fost 0.5. Ar trebui sa fertilizez mai mult?
Mai pun lunar o pastila de sera florenette la radacina unei cryptocoryne wendtii.
Bag co2 cu bomba dennerle bio co2 120, am si test de ph permanent. Acum e pe la 7.7
Nu am avut vreo saptamana rezerva de co 2 dar am pus una noua azi.
Ma gandesc sa incerc si fertilizarea completa dennerle, am primit un fel de mostre gratuite cu sistemul de co2 mentionat mai sus.
Intr-adevar microsorumul e plasat in partea cea mai luminoasa a acvariului, incerc sa il pun in spatelele unei anubias barteri duminica, cand voi face schimbul de apa.
Lumina e aprinsa 7.5 ore pe zi in doua reprize.
Rezista frunzele de microsorum daca pun easy carbo pe ele?
Daca mai ajuta alte detalii de care am uitat va rog sa imi spuneti.
|
 |
|
|
|
Au aparut in ultima vreme niste alge pe microsorum care se dezvolta tot mai puternic. BBA sau staghorn?
Frunzele pe care este alga dezvoltata mai bine sunt cele expuse mai bine la lumina. Asta dupa ce am pus reflector pe neon. Am mai avut microsorum si inainte si a murit incet. Vad ca si astia doi pe care i-am cumparat urmeaza aceasi cale. Pot pune easy carbo pe frunze? Rezista?
|
 |
|
|
|
Aveti idee de ce se intampla asta?
Ce imi lipseste? Sa fac ceva teste de fier?
|
 |
|
|