Salutare la toata lumea,
De curand am luat un acvariu pentru fiica mea.
Mentionez ca nu am avut niciodata unul si ca nu stiam nimic despre acvaristica, dealtfel nici acum nu stiu mare lucru.
Am luat acest cvariu:
https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-Eheim-Aquapro-60-negru-include-iluminare-incalzitor-filtru-termometru-plasa-de-prins-peste-purificator-de-apa-fara-dulap-de-baza/7268928/produs.html
Am pus solutia pentru ciclarea apei acum 4 zile si am fost la un magazin specializat cu pesti iar tipul de acolo mi-a zis ca pot pune deja ceva sanitari, lucru pe care l-am si facut ieri, urmand ca peste 3 zile sa merg sa iau si restul de pesti.
O prima intrebare ar fi una legata de iluminarea acvariului.
Am observat ca am o temperatura a apei de 26-27 grade, in casa temperatura fiind acum 23-24 grade. Incalzitorul apei din acvariu nu functioneaza.
Iluminatul acvariului consta intr-un tub fluorescent Sylvania de 15 W care se incalzeste.
Mi-am pus problema de temperatura care va fi in timpul verii care daca in casa o sa urce pana la 26-27 grade, inseamna ca in acvariu va putea ajunge si pana la 30 grade.
Oare e prea mult? Exista posibilitatea sa schimb tubul cu unul pe led? Oricum, e suficient acel tub fluorescent de 15 wati?
In acavriu am pus deocamdata plante sintetice.