[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cr1st1an
Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Am posibilitatea sa fac analize ale apei din acvariu la laboratorul firmei la care lucrez. Va rog sa imi spuneti la ce anume sa fac aceste analize pentru a vedea cum stau cu ciclarea apei. Maine seara as vrea sa merg sa iau ceva pesti.
Silviu Man wrote:
cr1st1an wrote:Si eu care ma bucurasem...
Pot sa ii ajut cu ceva?
Ca doar nu trebuie sa habiteze in apa tulbure.

Ti-am scris mai sus ce poti face.

Ok, multumesc.
Si eu care ma bucurasem...
Pot sa ii ajut cu ceva?
Ca doar nu trebuie sa habiteze in apa tulbure.
Pai ar face bine sa reziste acum ca s-a limpezit apa.
Acum am ajuns acasa si observ ca acum apa e limpede.
Sa fie asta un semn bun.
Atasez o poza, sunt si cele doua specii de sanitari in ea.
Poate ma ajutati sa identific si ceaa de-a doua specie.
Da, dupa cum am mai zis, acvariul este pentru fetita mea iar castelul e in conceptul ei un fel de confort sporit (ca doar nu o sa lase pestisorii sa doarma pe afara). Daca o prinde microbul, (si eu voi fi mai experimentat) atunci o sa ma gandesc si la un acvariu mai mare, filtrul extern, etc.
Referitor la ciclarea apei, oare unde am gresit? Am bagat sanitarii prea repede, trebuia sa astept mai mult? De ce mai trebuie sa astept 3 saptamani? Atat ar trebui sa dureze ciclarea in mod normal?
Cum ma sfatuiti, sa iau in curand ceilalti pestii sau sa ma astept.
Dupa cum am scris mai sus, am luat doar sanitarii: 9 in total.
4 Albino Corydoras si 5 pe care nu mai retin cum ii cheama (sunt utili pentru curatarea sticlei acavriului). Oare nu sunt prea multi pentru acvariul meu?
OK, am inteles. Mie mi-a vandut baiatul de la magazin exact pe cel din ultimul tau link., pret 80 lei.
Am mai aruncat si pe plantele sintetice pe care le-am pus in acvariu aproximativ 200 si am inteles ca nu am facut bine.
Cam arunci bani fara rost daca nu te pricepi dar asta e.
Multumesc frumos, s-a notat.
Ce inseamna teste la picatura?
Multumesc de sfaturi, chiar vroiam cel putin pentru inceput pesti nepretentiosi doar ca eu nu i-am identificat corect. Banuiesc ca trebuie sa schimb apa la 2 zile dupa ce pun ceilalti pesti. Cum stiu cand s-a ciclat apa?
Am facut intre timp ceva teste si se pare ca nu stau bine la duritatea apei. E posibil sa nu fie prea relevante testele din cauza ca inca nu e ciclata apa?
Am luat priza cu temporizator, o folosesc deja.
O sa studiez intre timp si cum se curata acvariul, inca nu stiu si nu am nici ustensilele necesare.
M-ai luat cam tare, erau bune si cateva explicatii.
Spune-i fetitei mele de 6 ani ca mai trebuie sa astepte inca 3 saptamani cand abia a inteles ca trebuie sa astepte una.
O sa iti urmez sfatul cu privire la articolele despre ciclare, totusi vad ca sanitarii pe care i-am pus ieri sunt ok si pe deasupra oricum voiam sa iau pesti cat mai nepretentiosi gen guppy, neoni, molly, platy.
Salutare la toata lumea,
De curand am luat un acvariu pentru fiica mea.
Mentionez ca nu am avut niciodata unul si ca nu stiam nimic despre acvaristica, dealtfel nici acum nu stiu mare lucru.
Am luat acest cvariu:
https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-Eheim-Aquapro-60-negru-include-iluminare-incalzitor-filtru-termometru-plasa-de-prins-peste-purificator-de-apa-fara-dulap-de-baza/7268928/produs.html
Am pus solutia pentru ciclarea apei acum 4 zile si am fost la un magazin specializat cu pesti iar tipul de acolo mi-a zis ca pot pune deja ceva sanitari, lucru pe care l-am si facut ieri, urmand ca peste 3 zile sa merg sa iau si restul de pesti.
O prima intrebare ar fi una legata de iluminarea acvariului.
Am observat ca am o temperatura a apei de 26-27 grade, in casa temperatura fiind acum 23-24 grade. Incalzitorul apei din acvariu nu functioneaza.
Iluminatul acvariului consta intr-un tub fluorescent Sylvania de 15 W care se incalzeste.
Mi-am pus problema de temperatura care va fi in timpul verii care daca in casa o sa urce pana la 26-27 grade, inseamna ca in acvariu va putea ajunge si pana la 30 grade.
Oare e prea mult? Exista posibilitatea sa schimb tubul cu unul pe led? Oricum, e suficient acel tub fluorescent de 15 wati?
In acavriu am pus deocamdata plante sintetice.

Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Go to: