| Message |
|
|
|
Bun venit!
|
 |
|
|
Da, la asta ma gandeam... am facut astazi niste calcule si arata bine (cred ca am calculat corect)... o sa le pun in topicul in care s-a mai discutat despre butelii.
In ceea ce priveste plantele, este o idee buna  ... insa, deocamdata heteranthera nu o voi lasa sa se ridice mai mult decat este acum (poate chiar o voi lasa mai jos) si zic ca va arata mai bine cand va creste didiplis-ul.
|
 |
|
|
Multumesc  . Stiam ca sunt speriosi, dar parca exagereaza  ).
|
 |
|
|
|
Foarte frumos. Felicitari!... ce capacitate are acvariul?
|
 |
|
|
|
Lucrurile mergeau bine... pana de dimineata, cand m-am trezit si am gasit "bomba" bagand "n" bule pe secunda (probabil ca din cauza depunerilor de vapori de sare de lamaie si bicarbonat ce au cristalizat pe garnitura de la robinet am reglat gresit, iar peste noapte "dopul" de pe garnitura a cedat si in consecinta a permis trecerea unui volum mare de CO2) iar pestii si melcii la suprafata apei...
Singurul peste ce nu s-a ridicat la suprafata a fost Chinese algae eater-ul... cel mai sensibil peste a fost SAE-ul, care era aproape lesinat (l-am mutat pentru cateva ore in acvariul de 25 l si si-a revenit)... puii de Endler cei mici (sunt 2 de acum 3 zile) inotau pe la mijlocul bazinului fara a da semne ca ar avea vreo problema... am pierdut un melc Pomacea.
Astept un raspuns de la cineva vis-a-vis de comportarea CO2-ului la temperaturi mai mari de 31 oC, pentru a lua o decizie cu privire la achizitionarea unei butelii...
Foto facute astazi:
|
 |
|
|
|
Iluminatul este acum de 8 ore/zi.
Fertilizare: JBL Ferropol 3 ml la schimbul de apa (30 - 40%), micro 0.5 ml/zi, macro 0.5 ml/zi, Easy Carbo 0.5 ml/zi.
Au "aparut" primii (si ultimii) pesti... Rasbora Galaxy.
|
 |
|
|
@ Ancamarketing: sunt cumparate din Hornbach - Red Jasper este roca  .
Azi am montat reflector pentru neon (dintr-o lampa 4x18), iar neonul a fost inlocuit cu un JBL Solar Natur.
|
 |
|
|
Foarte frumos  .
|
 |
|
|
@ costelino: multumesc  Marsilea este plantata de 3 saptamani si se dezvolta ok deocamdata.
|
 |
|
|
|
Arata f. bine... felicitari!
Un plus ar fi daca ai "prinde" in fotografie doar avariul.
|
 |
|
|
|
Atat de repede nici eu nu asteptam o schimbare... am gasit la un petshop HC...
Deocamdata vreau sa fie mai mult un test acest acvariu, cu conditii cat mai low... posibil sa modific pe parcurs...
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
Acvariu: 25 l - 40x25x25 - apa a fost pusa in 23 sau 24.04 (nu mai stiu exact), am folosit Easystart.
Iluminat: neon 15W - 6500 k.
Filtrare: Aquaball 180 caruia i-am scos un modul.
Substrat: JBL manado.
Fertilizantul pe care mi-am propus sa-l folosesc: micro si macro (variantele vrac) + Easy Carbo.
Plante: Lilaeopsis brasiliensis (probabil ca nu pt mult timp), Rotala rotundifolia, Heteranthera zosterifolia, Didiplis diandra, Bacopa monnieri.
Inca nu am o tinta cu el in ceea ce priveste imaginea la care sa ajunga... deocamdata arata asa:
|
 |
|
|
|
Util link-ul pentru concurs.. frumoase acvarii... tocmai ce-am votat.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Plantele au fost puse vinerea trecuta, dupa ce am tuns in acvariul mare. Deocamdata nu s-au deteriorat. De azi voi da drumul la lumina.
|
 |
|
|
|
@ Kazaku: lampa se poate face destul repede (dupa ce aduni toate cele)... pentru capac nu cred ca s-ar preta glaful.
@ Stefan: este startat de 9 zile (lumina a fost aprinsa doar pentru foto)... voi incepe in cateva zile un minijurnal pentru miniacvariu.
|
 |
|
|
|
Sambata am fost in Hornbach cu gandul de a ma inspira la fata locului in vederea realizarii unei lampi pentru acvariul de 25 litri... am luat o bucata de glaf pentru interior, 46 cm (neon 15W - 438mm) am decupat partea din mijloc (cu un cuter s-a facut foarte repede) pentru a masca T8-ul. Pentru suportii de pe sticla acvariului am folosit tub bergman (partea ce se fixeaza pe sticla a fost "decupata" cu o pila rotunda - prima varianta a fost prin taiere, dar era cam inestetic).
Azi am vopsit cu spray negru intreaga lampa... rezultatul mai jos.
Este o varianta foarte ieftina.
|
 |
|
|
Incantator 
|
 |
|
|
|
Pfff... prin ce-ai trecut cu el... si asa, este placut privirii. Bafta la concurs!
|
 |
|
|
Frumos, felicitari. Bafta la concurs!
Ar fi util daca ai putea da ceva detalii despre el... iluminat, nutrienti (cat, cum, de care...), filtrare, probleme (dc au fost - remedii)... o "amprenta" mai placuta o lasa detalierea fiecarui "pas" in evolutia unui acvariu... un jurnal separat ar fi fost si mai interesant  .
|
 |
|
|