| Message |
|
|
Arata bine in peisaj  ... inclin sa cred ca va trebui sa pui si un filtru intern pentru circulatia apei (nu cred ca doar un filtrul extern va circula apa si "dupa colt").
Pe latura mica, "batuta de soare", eu as pune folie neagra... la fel si pe laturile de langa perete.
|
 |
|
|
|
Bonus: NO3, PO4 si PH 6 - 7.6... poate va mai avea nevoie si altcineva.
|
 |
|
|
|
Reductorul a fost cumparat second, in aprilie, fara a-l fi utilizat. Garnitura este noua.
250 lei
|
 |
|
|
Alex wrote:
Nu am nimic impotriva sa facem un topic separat si sa discutam public parerea mea despre acvariile celor care s-au prezentat la concurs ...daca considerati util. Am zis ca vreau si pot sa ajut. Imi e teama insa ca o sa alunce in derizoriul unor scandaluri asta. Eu sunt obisnuit cu asta...ma musca bajetii  pe unde apuca, dar voua nu cred ca va pica bine.
Cum vreti, eu accept.
Singura rugaminte este oricum ati alege sa fiti ingaduitori cu perioada in care o sa va raspund.
Ar fi foarte util 
|
 |
|
|
|
De cateva zile aditia de CO2 se face dintr-o butelie de 3 kg.
Ieri am tuns si frezat acvariul... fotografia este facuta cu filtru de polarizare circulara.
|
 |
|
|
|
Felicitari tuturor!... poate mi-a scapat mie, dar nu a fost trecut aici si Stefan:
21. Mountain Scape
Stefan Prisacariu (Falticeni, Romania)
|
 |
|
|
|
Plantele ajung la George.
Daca cine este interesat de "filtru", este disponibil.
|
 |
|
|
|
Plantele au fost scoase azi din acvariu.
"Dispozitivul" de filtrare este din plastic, stuturile de 1/2"... l-am avut umplut cu carbune activ (intra aprox. 300 ml), folosindu-l pentru filtrarea apei la schimbul saptamanal.
Se ridica de la mine, vis-a-vis de Auchan Titan - bd. 1 Decembrie 1918.
|
 |
|
|
|
Eu am o siguranta diferentiala, ca siguranta generala in tablou.
|
 |
|
|
|
Verdele a inceput sa paleasca, d-asta cred ca nu va mai rezista multa.
|
 |
|
|
|
Dupa o mica tunsoare...
|
 |
|
|
|
Partea buna: pesti au devenit mai prietenosi..
Partea rea: HC-ul nu cred ca va rezista foarte mult timp (e drept ca nici mari asteptari nu aveam, date fiind conditiile oferite).
|
 |
|
|
Nice  ... tipul de jurnal ce incepe din prima zi a acvariului, mi se pare cel mai frumos si totodata util pentru ceilalti... indiferent de "imaginea" finala.
Bafta!
|
 |
|
|
Al 9-lea imi place cel mai mult... la al 6-lea inca mai caut vaca de la Milka  )
|
 |
|
|
Imi place cum arata... si va arata si mai bine  .
|
 |
|
|
|
Foarte reusita a treia fotografie.
|
 |
|
|
|
Sigur ca da. Multumesc.
|
 |
|
|
Severus, multumesc pentru aprecieri 
|
 |
|
|
|
Vin cu detalii referitoare PO4... cu Easy Life Fosfo pentru a mentine PO4-ul in jurul valorii de 1, adaugam saptamanal cca. 20 ml. Cu KH2PO4 (100 grame dizolvate in aprox. 1 litru de apa) adaug 3 ml.
Costuri / saptamana:
- Easy Life: 1.92 lei (24 lei / 250 ml);
- KH2PO4: 0.042 lei... adica de aprox. 45 de ori mai ieftin.
De o saptamana si 3 zile folosesc KH2PO4, iar saptamana trecuta intre schimburile de apa am facut 3 teste de PO4, in functie de adaos... totul pare ok... daca apar schimbari, voi detalia.
|
 |
|
|
|
Dat fiind ca sunt reticient la folosirea unei butelii de CO2, am tot cautat informatii pentru a vedea daca temerile sunt justificate sau nu (teoretic urmeaza sa primesc informatii de la cineva mai in masura decat mine). Pana atunci, mai jos cateva date (daca sunt erori de calcul sau alte greseli, rog a fi corectat)...
In "CERINTE TEHNICE PRIVIND UTILIZAREA RECIPIENTELOR BUTELII PENTRU GAZE COMPRIMATE, LICHEFIATE SAU DIZOLVATE SUB PRESIUNE" - PT C 5-2003, la art 3.2.12 se precizeaza: "Umplerea cu gaze comprimate se va face pâna la presiunea de încarcare indicata pe butelie, raportata la temperatura de 15 oC."
Gradul maxim de umplere admis este de 0.75 kg/l, ce ce inseamna ca o butelie de 2 kg are cca. 2.66 litri, adica 0.00266 m3.
La o presiune de 60 bar si 288 K (aprox. 15 oC... 14.85, mai exact) densitatea CO2-ului este de 839.32 kg/m3 => ca pentru 2 kg sunt necesari 0.00238 m3 (se verifica cu ce am considerat mai sus).
La o temperatura de 315 k (41.85 oC) si 150 bar densitatea CO2-ului este de 766.51 kg/m3 => ca pentru 2 kg sunt necesari 0.00261 m3 => ca la o umplere maxima a buteliei (conditionat de o umplere corecta) si o temperatura a gazului de 41.85 oC presiunea va creste pana la 150 bar, fara a exista riscul ruperii supapei de siguranta.
La o temperatura de 315 k (41.85 oC) si 100 bar densitatea CO2-ului este de 586.02 kg/m3 => ca pentru 2 kg sunt necesari 0.00341 m3 => ca la o umplere de 77% din maxim a buteliei (conditionat de o umplere corecta) si o temperatura a gazului de 41.85 oC presiunea va creste pana la 100 bar. Altfel spus, daca va fi o temperatura de 41.85 oC si butelia a fost incarcata la 77% din capacitate, presiunea nu va depasi 100 bar.
|
 |
|
|