[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Stiu, si eu ma gandesc la o pompa boost, chiar daca stau la etajul 1 osmozorul meu scoate aproape un litru pe ora ceea ce ma exaspereaza chiar daca am bazinul mic, cu o pompa boost poate sa scoata 180 litri e apa pe zi , adica cat zice ca poate scoate?
Cum merge ciclarea?
Am senzorul, nu am sistemul de prindere!
Deoarece improvizatia facuta de mine din lipsa de komatex nu mi se pare buna si imi este frica sa nu se ridice si sa imi bage prea multa apa am hotarat sa nu il pun momentan in functiune, vreau ceva in genul asta:

Edited by koala: NU mai pune poze asa de mari, ca se strica paginatia forumului...
Ce sa il mai deranjez pe domnul Andy, am gasit un tutorial al lui roni si am facut lafel, bineanteles, am oprit siguranta de la priza aia, am bagat in priza si am deschis siguranta, merge, am facut proba intr-un alt acvariu cu apa de retea, am izolat bine conectorii si i-am bagat intr-o cutie de prajituri si am siliconat cutia, asa ca nu am probleme, am pus apa de osmoza la facut si intr-o ora ii dau drumul la acvariu!
Ceva update-uri, mai ai in vedere upgrade-ul de care spuneai?
Multumesc!, cred ca inafara de mai mult gsp sa acopar locurile libere din acvariu si niste gorgonieni mai colorati nu o sa mai pun in acest acvariu, ieri am facut proba overflowlui cu o galeata si nu am probleme, deci e totul bine si nu o sa tin pompa decat la jumatate, in sump cred ca o sa ramana un litru de matrix cu carbune ultraactiv plus piatra vie in combinatie cu piatra de recif uscata si cu schelete de coral ca sa o pun la insamantat cu bacterii pentru ala mare.
Sunt impresionat cum creste gsp-ul, acum doua saptamani am rupt o bucatica de 2-3 mm din gsp si am bagat-o intr-o piatra, acum vad ca aceea piatra a inceput sa se imbrace in gsp, vreau sa cumpar niste gsp, sa il fraguiesc si sa il mai bag in piatra aia sa o colonizez, ca imi place tare mult forma ei si as vrea sa o imbarac in corali!
Sistemul asta e provizoriu, oricum o sa imi iau unul de calitate, pana una alta am facut niste teste de apa si au iesit foarte bine:
No3 sub 2
Po4 nedetectabil
Ca 550
Mg 1400
Nu era pe stock red sea abc +, dar am gasit la magicnature si teste de apa si o sa comand.
Jucaria asta merge pentru Ato :http://www.aquariumprest.ro/products.php?795&cPath=13 , am in casa resun 9002 de 4,5 w cu doua iesiri, e prea puternica?
O sa imi iau teste salifert, de abea astept sa dau drumul la sump si sa scap de filtrul agatat de acvariu, am scapat in totalitate de alga aia rosie de cand nu mai am no3 si po4.
Da, intradevar foarte frumoase, dar ar merge unul dintre ele sa fie marin!
Am gasit asa ceva, e bun sau sa imi iau separate de la salifert http://pet365.ro/products/JBL-Test-Mg%7B47%7DCa-%28Magneziu%7B47%7DCalciu%29.html
Atunci imi iau Ca si Mg, am Kh si No3
Am inteles, deci trebuie sa cumpar teste, salifert bineanteles!
Trebuie sa mi le iau pe toate cele 7 teste sau Ca, Mg si I e suficient?
Mananca hrana congelata, mysys parca, ma mai uit acum ce mananca!
Pot sa dozez red sea abc+ fara sa fac teste de Ca, Mg sau trebuie sa imi mai cumpar si teste?, miercuri imi vine senzorul de nivel, pompa de aer am, mai trebuie sa cumpar furtun si ce imi mai trebuie, cred ca o sa imi iau uratul dar dupa ce ma scapa de aiptasii pot sa il tin intr-un bazin de 30 litri cu un filtru hang on aquael fzn 3, ca deja 2 clowni in asta de 30 litri plus sump de 20 litri e prea mult si nu ma prea incanta ideea sa il mega suprapopulez!
Daca nu e prea mare pentru bazinul meu il iau si il tin in sump.
Akaiu wrote:
Andrei1234 wrote:
O sa cumpar un crevete, pestele urat nu as avea ce face cu el dupa ce ma scapa de aiptasii.

Trust me, "uratania" este singurul remediu de incerdere. Eu il am si pe post de peste de decor.Arata intru-n mare fel de zici ca-i cine stie ce peste preistoric...iar modul in care se misca este unul cu totul aparte
In refugiu pun intodeauna noile achizitii in materie de corali si le tin minim o luna. Mai toate au avut aiptasii pe ele si bineteles ca se imprestie si pe celelelate pietre.
Cand am chef de spectacol, iau cate o piatra din refugiu si o bag in bazin. Nu-i trebuie mai mult de o jumatate de ora sa le ia in colimator
Asa ca recomand cu caldura acest "urat".

Da nu e prea mare pentru bazinul meu, ca daca e il bag in sump dupa ce isi face treaba.
Si unde il gasesc si cam cat costa unul?
Am comandat senzor de nivel apa, o sa ma ajute domnul Andy sa fac sistemul pentru autocompletare.
O sa cumpar un crevete, pestele urat nu as avea ce face cu el dupa ce ma scapa de aiptasii.
Cum sa scap de ele, iau un crevete mancator de aiptasii sau zeama de lamaie?

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: