Message |
|
dan.pavelescu wrote:Frumos exemplar! Si da, ai facut bine ca te-ai abtinut
Mersi de sustinere. Cind vad exemplare de astea mi e incredibil de greu sa ma abtin.
|
 |
|
Azi am avut de luat o decizie extrem extrem de grea . Am vazut asa ceva la petshop si m am abtinut sa cumpar . Numai eu stiu cum m am facut ca nu l vad si am trecut mai departe.
|
 |
|
Eu zic ca nu arata rau nici ce a ramas din ea ... cu conditia sa nu mai scada ..... 
|
 |
|
Uite asta ca Matel asteptam toti sa vina pesti in acvariu ...... si numa nu mai vin .....
|
 |
|
Nu stiu daca faci teste de Fe, NO3, si PO4 . Sint foarte importante intr un acvariu ca al tau , unde ai multe plante si e bine sa dozezi si micro si macro sa nu te trezesti cu carente mare la plante .
Eu am tripartite si din ce am observat este o mare mare mincatoare de fosfati. De exemplu saptamina trecuta dozam o anumita cantitate de NPK. Am facut teste saptamina asta si am vazut ca trebuie sa dublez doza de fertilizant ca sa am aceleasi valori in masa apei. Si asta de la o saptamina la alta.
|
 |
|
Acvariul ala arata ok. Poate iti vor recomanda colegii si alt model.
1. nu stiu exact ce model ar merge , poate un aquael.
2. nu ai nevoie de piatra de aer, e suficienta valurirea apei la suprafata.
3. As recomanda 4-5 bucati de tanichtis albonubes si cam atit
4...
5. Daca pui plante e recomandat sa ai lumina artificiala . Linga geam te va ajuta doar sa te umpli de alge.
5. In nici un caz nu pui pestii de la inceput . Daca nu ai rabdare cu ciclarea renunta la hobby ul asta. 
|
 |
|
Inseamna ca ai inceput bine !
|
 |
|
Ce înseamna o copie de apistograma?
|
 |
|
Daca plantele au inceput sa creasca poti linistit sa l aprinzi si al doilea. Nu stiu exact cind ai startat acvariul dar eu de exemplu dupa prima saptamina incep sa fertilizez usor si micro si macro, iar din a treia saptamina cresc usor dozele.Unul din cele mai importante lucruri din ce am observat eu care tine algele departe este fertilizarea constanta fara fluctuatii .
Tripartita e intradevar o planta foarte faina , si mie imi place.
|
 |
|
Nu te stresa. Important ca lumina sa nu mearga mai mult de 6- 6,5 ore in primele saptamini . Poti incepe si fertilizare usoara cu micro . Foarte important cu fertilizarea sa incepi usor si sa pastrezi constant aditia de fertilizant. Cu tripartite nu te agita , in curind o sa te sperii cit de des va trebui sa tunzi la ea . Spor!
|
 |
|
Aici sunt destul de atenti asa. Te întreab? ce acvariu ai, ce pesti etc... Cind mi am cumparat platy aproape m au obligat sa cumpar si spirulina desi le am zis ca am hrana uscata variata plus congelata.
|
 |
|
Iti recomand ca atunci cind mergi in concediu sa iei si pisica . 
|
 |
|
Ai in acvariu o varietate de " gurami " care mie mi place la greu . Zi mi te rog cit de dificil e sa l mentii . am vrut sa iau citiva anul trecut de la un petshop de aici si tipu m a intrebat ce experienta am cu pestii astia . Si i am zis ca nu am si nu a vrut sa mi vinda ....
|
 |
|
BBogdan wrote:Foarte fain setup-ul Gabi ! ;)
Iar plantele arata intr-un mare fel , sanatoase si curate.
P.S. te-am urmarit pe barrreport
Bogdan apreciez ca ti place si setupu si plantele .
Skija deocmadata totul e foarte ok legat de plante. Ar trebui sa tund rotala ca deja a ajuns pina sus la luciul apei.
Tare s curios cum vor evolua, daca o sa reusesc sa le mentin asa ( in special staurogyne ) . O parte din staurogyne nu sint in sol fertil , vedem cum vor merge mai departe ..... o sa incerc sa le tin din fertilizarea micro si macro .
Pestii astia de i am acum imi plac la nebunie, nu mi dau seama cum de nu am tinut pina acu specia asta .
|
 |
|
Io de abia astept momentu ala cind o sa pui poze cu pesti in el. 
|
 |
|
Poate isi vor da si alti colegi mai cu experienta parerea legat de canistre . Eu optez cum am zis pentru ecco pro. Mi se pare ca are mai multe avantaje in fata modelului clasic.
|
 |
|
....
[/img] 
|
 |
|
....
[/img] 
|
 |
|
Senzatia mea este ca ciclarea s a incheiat , am avut 2 zile in care am avut un film bacterian foarte dens la suprafata si o mizga alburie pe geam. Au disparut de la sine. Plantele cresc, moss ul are muguri peste tot , eleocharisul deja se intinde peste tot , apa este foarte clara .
Dozez macro si micro cam o treime din doza normala.
[/img]
|
 |
|
Pai eu am acum eccopro 300 deci nu sint interesat de amorsarea la eheim clasic.
Imi ia maxim 1 minut sa dau cu vaselina pe garnitura din jurul capacului. Pentru chestia asta nu as renunta la un eccopro in favoarea unui clasic. Ti am zis am avut si clasic si nu mi a placut deloc .Mi se pare mult mai practic eccopro. Dar na tine de gusturi . 
|
 |
|