Message |
|
Daca piesele din acvariu sunt din cupru sau aliaj de-al lui atunci de acolo vine problema
|
 |
|
Mai rau atunci cand se retrag in colturi ferite , intre pietre si nu mai mananca cu apetit si daca insisti mananca asa in doru leli -atunci trebuie vazut ce le deranjeaza : apa/ hrana necorespunzatoare, pesti stresanti -mai ales clowni (cand anemona e prea mica pentru ei) ea anunta din timp ca nu-i merge bine, depinde de noi daca ne putem da seama si sa indreptam lucrurile
|
 |
|
Eu treaba asta cu fund -sticla armata cu metal nu am mai auzit-o , in opinia mea datorita retelei metalice din ea sticla e mai expusa la fisuri sub sarcina pentru ca acolo sunt tensiuni acumulate(candva am lucrat in sticlarie dar poate s-au mai perfectionat ), da e rezistenta ca un tot cand o folosesti la balustrade,pereti despartitori sau asa ceva practic reteaua acea ajuta sa nu se imprastie la soc....dar se poate ca ma insel , dupa asocierea de plante africane cu sudamericane nu va fi biotop dar natur acvarium ii poti spune , in rest nu mai comentez ca am impresia ca te plictisim , spor
|
 |
|
kushman wrote:Si...la urma urmei, minimul de latime recomandat de voi, avand in vedere conditiile?
50 cm, asa minim ,iar din inaltime ai putea reduce la 60 , la un acvariu bine dimensionat inaltimea e bine sa fie egala cu latimea , dar cel mai bine e cand e inferioara acesteia , panorama o ofera profunzimea(latimea) acvariului nu inaltimea exagerata a acestuia
|
 |
|
Despre purigen pot sa-ti spun sa nu te astepti la minuni , un fel de frectie la picior de lemn , intr-un sistem cu nitrati ridicati (asa cum am incercat eu acu cativa ani) nu face nici o branza , eu consider ca te poti lipsi linistit de el . Skimmer bun(nu Aqua Medic), curenti ,piatra vie , apa osmoza ,lumina buna , sare buna (nu :Aqua Medic , Sera astea merg la fish only ), substrat granulatie mica de la 2 mm descrescand ,reactor de phosfati -cu Rowaphos de exemplu , bacterii ,teste bune(nu Tetra,Sera,JBL) SI RABDARE CU CICLAREA SI CU POPULAREA, cam astea fiind un must heave
|
 |
|
Multumesc Koala,am vazut ca au la Pepika, o sa comand una sa vedem..
|
 |
|
Nu sunt multumit de flow-ul din bazin si caut o pompa care sa faca ceva valuri -bazin 360 l (120x50x60), ma gandeam la Jebao WP-40 ce parere aveti ?
|
 |
|
Din cate vad din pacate faci si tu parte din marea masa a celor care isi prezinta bazinul cer sfaturi dar fac tot ca ei "adica vrem schimbare dar sa nu se schimbe nimic" (sau cam asa ceva) ,inteleg ca momentan nu poti face /lua un bazin mai mare e ok, dar ca " ne inghesuim in continuare" adica iti spune lumea ca daca vrei sa te bucuri de reusita depunerii DE ICRE (oua la pasari ,insecte)scapa de colisa si de celalalt scalar : ai loc putin, ia bataie, sustrage perechea de la depunere si ingrijire ...tu optezi in continuare ca situatia sa ramana asa cum e acum, e in regula in fond e bazinul tau dar atunci nu mai cere sfaturi ca butonam degeaba pierdem vremea , desi crede-ma asa cum spune si Koala spectacolul pe care il ofera perechea care are grija de icre si apoi de pui (ii plimba prin bazin dupa hrana etc) nu se compare cu a avea 4 pesti prin acvariu care se deranjeaza reciproc ,numai bine .
|
 |
|
Schubi spune ca face figura asta o data pe saptamana dupa ce stinge lumina la o ora parca..
|
 |
|
Subscriu la cele spuse de Koala tipul asta de bazin LCD e total aiurea , nu merge niciodata bine , in timp am avut cativa clienti care au vrut turtituri din astea, am incercat sa-i conving de absuditatea dimensiunilor ,cei care au facut asa cum au gandit ei s-au chinuit cativa ani sau mai putin daca nu i-au tinut nervii si punga , nemaivorbind ce aiurea e pentru pesti , schimbul de gaze e cu totul neadecvat intr-un bazin asa ingust -de aici probleme iar ca sa intervii nu ajungi /incapi etc....
|
 |
|
Mie imi place asa salbatic , la dimensiunile astea generoase :l=93 ai loc de multe
|
 |
|
koala wrote:Salutare!
O sa ai "scandal" cu cel de-al 3-lea scalar, care va fi alergat si fugarit in mod constant... iti recomand sa-l dai cuiva.
E oricum in plus acolo mai ales ca (virgula) chiar daca depunerea (de icre ) asta va fi o nereusita vor veni multe dupa ea asa ca respectivul va avea viata grea, unde mai pui ca ii deranjeaza pe parinti , lasa doar perechea care in timp va invata sa aiba grija de ponte si o se te bucure cu spectacolul cresterii puiutilor
|
 |
|
Acum nu ma pot pronunta in mod special pentru acest tip de firefish si la timpul prezent ,dar in perioada 2006-2009 cand aduceam pestii din Ungaria (e drept de la importator direct,acum m-am uitat pe liste) pe un firefish mai mult de 15 euro nu dadeam ,un imperator adult-70 de eu. dar in medie angel fish erau in jur de 50 de euro(am adus vre-o 5 feluri) ,la pestii de talie mica/medie pretul era in jur de 25-30 eu. Cel mai scump peste a fost 96 de euro pentru ca era mai rar. Trebuie sa specific ca la acest importator pestiii nu erau carantinizati (adica daca pestii soseau cu o zi inainte si aveai noroc sa fii acolo ai tai erau), lucru care iarasi se adauga la pret de catre vanzatori
|
 |
|
Hm , mari preturile la voi
|
 |
|
Salut, bine ai venit , probabil stii ca daca mai cresc va trebui sa faci rost de un bazin mai mare , deocamdata merge , e bine ca ai inceput cu bazin steril , vezi daca vrei sa ai pesti frumosi si sa creasca bine : schimburi partiale zilnic , aspiri resturile de hrana (hranesti de 4-5 ori pe zi cat consuma in 5 minute ) si complectezi cu apa buna merge si de la retea direct dar ca sa nu ai surprize neplacute las-o sa stea peste noapte sa apuce clorul gazoz sa iasa din ea ca sa nu faca embolie pestii. Schimburile undeva intre 20 si 40% asta ca sa-ti pastrezi parametrii optimi , merge si mai mult dar depinde de locatia fiecaruia si ce fel de apa are . Spor in continuare si sa-i vedem mari .
P.S. Legat de burete daca gasesti unul ceva mai mare nu strica : mai mult de colonizat pt bacterii- cred ca stii il speli doar in apa scoasa din acvariu
|
 |
|
Pai o racai in afara acvariului intr-o galeata...ceva vas cu apa si urmezi restul procedurii
|
 |
|
Pai radacina(una sau mai multe) pune-o in acvariu asa vor avea si ascunzatori
|
 |
|
D.Sabrina wrote:Nu am zis ca am cumparat acvariul sau ca l-am cumparat cu pesti cu tot. Acvariul l-am primit de la cineva. A 2-a zi am cumparat nisip si am pus apa si l-am lasat 2 zile asa fara pesti. Apoi am pus pestii. Primii au fost carasii cu rechinasii, dupa restul.
Ciclare inseamna aproximativ o luna dar cateodata mai mult ,tu pari sa-ti sustii teoriile cu incapatanarea inconstientei ; renunta la atitudinea asta si vei avea de castigat ,asculta si incearca sa urmezi ce ti-au spus colegii, in primul rand la substratul colorat si plante de plastic ,corabii- totul e un kitsch -adica o manea acvaristica , citeste si forumul la rubricile dedicate si reia totul de la zero .. daca vrei sa faci acvaristica ,daca nu spor pe mai departe
PS na ca am luat-o si eu dupa ceilalti am resuscitat decedatul
|
 |
|
In primul rand sunt foarte sensibili , am ingrijit si eu si nu unul, toti din soiul asta de fund numiti generic bamboo,rezista (cel putin cazurile care le stiu) cateva luni nu stiu nici un caz care sa atinga anul , conteaza mult filtrarea trebuie o apa de Foarte buna calitate , iar faptul ca au o hranire specializata :crustacee si probabil moluste face dificila acomodarea lor . Un timp pare totul in regula : se obisnuesc sa manance la mana apoi le scade apetitul si intr-o zi doua gata s-au dus. Asa cum am spus cred ca problema mare vine de la hrana dar tinerea lor in ape cu valori din astea de compromis gen : NO3 10-50 si phosfati nu merge , spun asta pentru ca lumea ii tine de obicei in fish only unde calitatea apei e mai lejera
|
 |
|
viulian wrote:Nu stiu daca este atat de greu, am avut si eu acvariu de 54L ...
El vorbeste de un acvariu de 180l... , eu am facut o mutare a unui acvariu de 390 l capacitate, cu substratul si plantele lasate in el , apa scoasa (200 l) in doua butoaie, camionul la scara ; am carat la acvariul ala cati oameni am incaput pe langa el (substratul avea vre-o 50 kg cand era in sac initial,ud nu stiu cat a cantarit) dar i-am indoit pe carausi , operatiunea de transport cu camionul a fost pe distanta scurta vre-o 8 km deci s-a derulat repede si nu a dus la deciclare cred ca toata povestea transport cu instalare si umplere a fost cel mult trei ore ,depinde la tine de distanta si cat de repede va miscati
|
 |
|