Message |
|
Eu aici sunt putin nelamurit cum le poti creste sansele puilor de ramirezii impreuna cu severumii -sa le devina masa eventual ; daca sta tatal cu ei inca ai sanse sa-i si creasca, cel putin daca ai rabdare cateva depuneri lasate cu parintii dupa un timp invata
|
 |
|
Cu McDonalds delta se refera la mancare nesanatoasa junkfood si legat de Mc are dreptate , cu omleta nu stu ce sa spun facuta la bain marin merita incercata daca esti dispus sa faci experimente pe pestii tai si sa vezi in timp efectele, dar la microunde in opinia mea chiar ca devine junkfood
|
 |
|
Bine punctat , discusii crescuti de noi cu tot felul de minuni de origine terestra sunt mai mari (cu mult ) si cu forma mai buna (rotunda) decat confratii lor salbatici a caror dieta principala ~ 60% e detritus vegetal
|
 |
|
Humbert wrote:pai nu, eu ziceam ca din cauza siporaxului NU imi mai mor ramirezii  )
De acord cu tine ca ar putea fi ocauza (buna)siporaxul , recomandarea pentru apa la ramirezi fiind, cel putin in mediul lor e de 0 amoniu/ amoniac si nitrati iar ph intre 5 si 6 ; calitate slaba a apei cred eu ca principala cauza a mortalitatii ridicate a lor din acvariile comunitare -cati dintre noi o monitorizeaza cu adevarat ? Si nu cu teste de doi lei cu banda de hartie ,ci sa fie cu reactivi gen Salifert. Anca scuze ca ti-am cam incarcat topicul
|
 |
|
Da si eu am tinut ramirezii cu discusi(din necunostiinta de cauza) dar nu au avut viata prea lunga- cateva luni, in schimb separat a fost altceva : reprodus ,serii de pui ; de curiozitate voi de cat timp i-ati combinat cu discusi /scalari ?
|
 |
|
Humbert wrote:apisto sau ramirezi se potrivesc, dupa mine, ca sunt tot din amazon
Putin inexact : ramirezi nu e chiar din Amazon desi asa e incetatenita ideea, provine din regiunea bazinului Orinoco si anume din acele llanos : campii inundate aflate in Venezuela si Columbia cu un climat foarte stabil cu sezoane umede regulate si temperaturi constante calde : 27-30 grade Celsius . Contrar conceptului general nu e un peste pentru bazine comunitare si in nici un caz nu e bine cu alte ciclide mari in acvariu cu care nu poate concura la hrana si care ii provoaca o stare de stres continuu , deci nici pentru bazine cu discusi de care in mediul natural sunt la distante mari
|
 |
|
Salut, bine ai venit , foarte bine venita oferta legata de regiunile centrala si sud-americana intrucat doresc sa fac cate un bazin biotop din cele doua zone iar informatiile gasite sunt sarace
|
 |
|
ciprian wrote:Nu cred ca am nici o sansa,..
Am o groaza de balauri in acvariu, si toti rapitori,...
:
In primul rand "rapitori" pentru ei ar deveni proprii parinti , icrele sau larvele se scot (eclozeaza noaptea ,daca au inceput un timp vor depune aprox. saptamanal) le poti aspira la fascicul de lanterna inainte de inot,poti pune un recipient acrilic sau de plasa deasa, in partea superioara a displayului care sa comunice cu apa din bazin (preaplin sau plasa) asa ai rezolva cu calitatea apei care intr-un bazin mic e o problema, partea mai dificila :hranitul cu rotiferi la inceput 5-6 zile ca dupa treci pe artemia
|
 |
|
Inca un bazin deosebit de frumos si pozele
|
 |
|
Un rostratus asa "educat" si adaptat -rara avis- e achizitie valoroasa la casa(bazinu) omului ,asta mai face si ceva bun comparat cu un/o Suri- par example .
|
 |
|
um02122 wrote: ca nu-s multi care pun stelute mancatoare de corali in acvarii cu corali
Eu stiu pe unul ...da nu-l spun
|
 |
|
Filtrele wet and dry sunt demult depasite , erau la moda prin 2005 , cum ti s-a spus mai sus nu fac mare branza iar echipamentele Aqua Medic nu-si justifica deloc preturile ,orice pompa sau skimmer chinezesc (Jebao ,Bubble Magus)sunt mult mai fiabile si eficiente ..iar pretul nu incape comparatie , Blue Tower 1000(cred ca asa -i spunea) am folosit in 2005 : greoi accesul cand trebuie sa intervii si trebuie pentru ca in cateva luni (5-6)echipamentele vezi -pompe si pompite sunt varza cel putin cele de atunci asa ca asculta sfaturile colegilor de mai inainte si salveaza-ti banii si nervii
|
 |
|
Dan wrote:
as ascunde mancarea lui Botticelli undeva unde sa nu stie Suri de ea  ca ramane pisica nehranita pe urma.
[/quote
Iar dupa mancare il poti ascunde pe Botticelli , apoi Suridzila va evada in oras...
|
 |
|
Cioata si eu o laud, arata tare bine, abia astept s-o vad pusa in valoare .
|
 |
|
Atunci s-o puna in sump sau refugiu si impaca si capra si varza
|
 |
|
La cata paguba ti-a facut , si-o sa mai faca , eu as incerca sa vad daca stie sa faca ca stelutele ninja (suriken) adica sa zboare si i-as face vant , sunt atatea stele de mare care sunt reef safe chiar daca nu chiar asa colorate si alea sunt interesante si nu ard la punga
|
 |
|
... deci e posibil un base jump executat de Herr Mitcrab  , mai arata-i imprejurimile de pe balcon , intreaba-l de rau de inaltime ,daca vrea sa fie donator de organe... poate  mai lasa de la el
|
 |
|
Un bazin pe gustul meu , asa cum a spus si Koala totul pare natural nimic fortat
|
 |
|
Legat de intrebarea ta de mai sus de unde silicati :din apa noastra "potabila" si nitrati si alte bucurii
|
 |
|
Gabriel wrote:Domnilor,
Cati dintre cei cu bubble algae dozati Red Sea Reef Energy A+B???
Am dat intamplator peste un topic pe un forum strainez unde mai multi sustineau ca le-au aparut bubble algae dupa ce au dozat zilnic o perioada Reef Energy.
Eu dozez asa ceva de vre-un an jumate si nu am avut bubble nici de samanta , chiar am luat ceva corali care la baza aveau (normal ca i-am curatat) -nici un semn ca ar reaparea
|
 |
|