[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
eu nu pot sa spun decat de 2 ori bravo. Un bravo pentru tine...comentariile deja le-au facut colegii nostrii, si un bravo pentru cei care l-au criticat. De ce al doilea bravo? pentruca au fost critici pertinente, non agresive, au fost sfaturi pe care luciano le-a catalogat drept sfaturi, nu hai sa radem de un incepator, si a actionat in consecinta. Eu astept in continuare de la luciano sa isi puna semnatura pe acvariul lui, pentruca fiecare acvariu are personalitatea stapanului sau. In alte cuvinte asculta-i pe toti, pune in balanta sfaturile, dar fa cum ti se pare ca este in concordanta cu gusturile tale. Totul este sa redam naturii farmecul si frumusetea ei. Bafta mai departe!
daca iti e greu cu pozele macar incepe cu intrebarile, dar pentru asta dechide un topic separat. Aici doar ne prezentam.

Bine ai venit !
incet incet vei intelege ca un colt din natura, inseamna natura cu tot ce implica ea flora si fauna. Catre asta incercam unii dintre noi sa ne indreptam. Eu de cele mai multe ori cand vad un acvariu cu flori artificiale si multe alte "infrumusetari" imi aduc aminte de imaginea lacurilor sau a raurilor in care se arunca cutii de bere, peturi si alte cele si plutesc pe acolo. Eliminand toate aceste plastice din acvariul tau o sa vezi ca ii dai viata. Atunci o sa te bucuri cu adevarat si o sa ai asa cum iti doresti tu un colt de relaxare. Ma bucur pentru tine ca vrei sa faci loc frumosului in viata ta si sper sa ne relaxezi si pe noi privind acvariul tau. Cu cele mai bune ganduri ti-am scris cele de mai sus
sa stii ca adancimea acvariului ii va da frumusete. De regula apare efectul de lupa cand te uiti in el si latimea de 50 se va vedea cam ca la 30 poate mai putin. Cu cat latimea e mai mare cu atat e mai frumos. Asta daca ai spatiu suficient. Si inca un sfat: cand decizi lungimea trebuie sa te gandesti la ce lumina vei pune. Dimensiunile lampii sau a neoanelor dau si dimensiunea acvariului. La lungimea neaonelor daca te decizi la aceasta varianta se adauga cam 6-10 cm pentru socluri si fire.
la mine e acvariul mic si nu prea are unde sa se ascunda. Dar azi dimineata betta al meu era bine mersi. I-au disparut cam jumatate din pete si are chef de mancare si joaca. O sa-l mai studiez azi si daca asta e cauza( curentul) o sa-l mut la pui. Puii sunt suficienti de mari ca sa nu fie mancati de el.
viulian wrote:Cum adica a ajuns cam ca al meu ? sper ca doar letargic, nu si cu coada franjurata samd ?

Al meu sta in acvariu cu filtru intern (dat pe minim) si mai mult in zonele fara curent. Insa coada ii creste inceeeet inceeet (dar e vizibil progresul) insa ochiul nu se face mai mic - insa nici nu s-a albit la loc. Azi a mancat vreo 3 blood-worms - i-am dat cu penseta.

un ochi umflat, fara pofta de mancare si cu pete decolorate pe el. Aripile in schimb sunt intregi. De cand l-am pus separat( adica in alt borcan fara curent) mananca si vine la suprafata apei, ceea ce dincolo nu se mai intampla. O sa-i urmaresc evolutia
sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate cu betta si curentul din acvariu. Eu am cumparat un eheim intern 2008. Isi face treaba foarte bine, dar curentul de apa este cred eu prea puternic. La 2-3 zile de la introducerea filtrului, betta al meu a ajuns cam ca al tau. Acum l-am separat si mi se pare ca se simte mult mai bine. E posibil ca betta sa fie mai sensibili la curent. O sa te tin la curent cu evolutia sau involutia
bine ai venit. Ia joaca-te tu putin cu datele tale in tabelul asta si vezi ce iti iese http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Hdaniel wrote:ma intereseaza acvariu+ stand + lampa + filtru ce pret ceri ca pachet astept pmsau tel 0744558309 Daniel

lampa e vanduta , dar a uitat sa spuna. Am cumparat-o eu
de gustibus non disputandum. Vad ca tot cu nano esti indiferent de directia in care mergi. Daca te cunosteam acum 30 de ani iti inmanam cravata rosie pentru pionierat. Bravo tie! Sunt complet afon in reef asa ca nu pot decat sa iti urez succes si sa iti urmaresc pasii. Bafta!!!
poate fi o bataie teritoriala
uite un clip care mie mi-a placut foarte mult http://www.thegreenmachineonline.com/articles/news/the-making-natures-chaos-hd-video asta asa ca o alta idee despre acvarii
deocamdata singura obiectie pe care o am, este ca in Grand Canyon sa ascunzi pe cat poti ustensilele acvaristice din acvariu.
pot sa spun: tipic grecesc. Sincer nu stiu daca imi place sau nu. Este avangardist si traditionalist in acelasi timp. O imagine noua cu care trebuie sa ma obisnuiesc
io nu pricep nimic din ce spuneti voi aici de indice de elasticitate, de presiuni si alte cele ca is mai de la tara. Da lamuriti-ma si pe mine cu un aspect: de ce cand inot la mine in iaz, oricat as inota in lung si lat nu am nici o problema, si cand ma scufund( ca iazul la noi are vreo 10 m) ma dor urechile de numai pot. O fi ceva legat de adancime sau am eu timpanele mai slabe? Stii ca soramea imi tipa cam mult in ureche cand eram mic si poate deaia. Poate unul din domniile voastre ma lumineaza si pe mine
bine ai venit. Sa stii ca mie mi-au reinviat pasiunile acvaristice dupa ce am facut scufundari intre insulele Greciei. Flora de acolo, pestii care te ciupeau de picioare sau veneau curiosi la tine au deschis din nou in viata mea pasiunea acvaristica. Dar cel mai important lucru pentru mine a fost faptul ca si sotia mea a indragit acvaristica atat de mult, incat acum ma impinge sa facem un acvariu mare mare. Asadar bine ai venit printre noi!
viulian wrote:Imi pare rau ca intreb si de un altfel de foarfece in acest topic, dar daca tot se schimba informatii, m-ar interesa daca exista o foarfeca la 90 de grade - ceva de genul celei de aici: http://www.easternbaytrading.com/candle_wick_trimmer.html dar in loc de botul acela rotund specific lumanarii, sa aiba bot normal de foarfeca.

Pentru ca e un chin sa tund HC-ul in acvariul de 8L, nici macar cu un forfecel nu pot sa tin orizontal in apa, fiindca nu am loc de buturuga . Asa daca as veni de sus cumva, ar fi ideal.

uite aici http://www.med-shop.ro/instrumentar-oftalmologie/foarfece.html modelul Foarfeca Wecker / RY-37-950 dar stii cum e: placerea costa
Amnesia wrote:
@ Scorpionul - interesanta ideea cu site-ul de accesorii medicale (chirurgicale). Iar preturile... vorba ta.. sunt inbatabile. Tu ai comandat de la ei? Mi s-a parut interesanta Foarfeca Metzenbaum / RY-13-250 cea de 25 cm (curbata si boanta). Se pare ca e facuta de o firma Japoneza.
A mai folosit cineva astfel de foarfeca? Ar fi vreo diferenta intre una chirugicala si una facuta pentru domeniul acvaristic?

nu am cumparat pentruca inca nu am avut ocazia sa folosesc. Diferenta majora intre foarfecele medicale si cele acvaristice e ca in medicina ai foarte multe modele de unde poti sa iti alegi, pe cand modelul acvaristic e restrans. Daca ai curiozitatea sa intrii pe mai multe specialitati din link-ul pe care ti l-am trimis o sa gasesti multe modele si forme. Iti alegi ce crezi ca ti se potriveste si cumperi. Vezi ca preturile incep de la 9-10 ron si urca pana la 35 ron la foarfecele de 25 cm. Ma gandesc ca totusi fiind facute pentru domeniu medical inoxul poate fi de calitate superoara. Dar nu e musai sa te opresti pe site-ul asta. Cauta orice site medical si poate vei gasi si alte lucruri interesante. O a doua diferenta este pretul la care am vazut foarfecele, iar aici comentariile sunt de prisos. Pentruca totusi Ploiestiul e departe de tine, incearca la un Tehnicomedicale la tine in oras, sau chiar la farmacii. O alta idee este o relatie de un medic veterinar sau medic uman. Toti au in dotari astfel de foarfece. Ceea ce pot sa iti spun sigur, e ca eu din domeniul medical o sa-mi cumpar foarfeca si penseta din cele trei motive: calitate, diversitate si preturi. Si inca un lucru: daca in acvaristica nimeni nu poate acuza ca foarfeca nu e de calitate si/sau rugineste( eu inca nu am auzit pe nimeni sa spuna ca i-a ruginit foarfeca, dar nu se stie), in medicina chiar nu se pot juca cu asa ceva ca iese un scandal monstru.

videoclipul e superb, chiar merita vazut. Bravo @viulian
incearca aici http://www.med-shop.ro/index.php/categorii/paginare/311/5 sau orice alt sait de instrumente medicale. Gasesti orice dimensiune, forma, iar preturile sunt imbatabile

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: