| Message |
|
|
OK, poti privi lucrurile din perspectiva pozitiva : ai avut citeva cumpene da' ai scapat.
Oricum, nu esti singurul. In armata am incasat un colt de piine in plin ochi. Nu am vazut cu el 3 saptamini.
S-a refacut foarte greu. Si acum, iarna, cind este alb in jur, vad cicatricea, in forma unui scorpion. Ultima data
oftalmologul m-a intrebat de ce nu am facut atunci citeva sedinte reparatorii cu laser! Glumea, laser in '86?!
Asadar, vezi daca nu exista o metoda de refacere mai sigura. Eu nu as sta asa. Va fi mai greu mai tirziu daca
acolo ramin sechele. Poate suna putin cinic dar carasi mai gasesti, ochi sanatos ... mai greu!
|
 |
|
|
Porcu wrote:Cred ca pentru concurs ar fi bine ca poza s-o faci cu doua tuburi cu lumina rece. Mie imi place mai mult asa, cu o tenta mai calda dar cred ca-s unicul care are astfel de preferinte  .
Nu, nu esti unicul
Exista o cerinta anume pentru pozele destinate RAC d.p.d.v. al luminii?
Adica, este o regula sau o cutuma?
|
 |
|
|
|
Cite zile are bazinul?
|
 |
|
|
payti wrote:pfffffff, nici eu nu stiu, am scapat sticluta cred, sau am aasat pe piatra si apoi am scapat o ... oricum, am incercat s o prind si din aer a sarit o picatura  asa raid s a intamlat ca nici nu mi am dat seama
super naspa, mi s a lipit ochiul ... mi l am dezlipit apoi, dar a ramas lipici e ochi ... mi l au curatat cu un ac, la microscop, dar acum cred ca mai is alte bube ... azi mi a facut si o injectie in ochi, mi a sarit si un vas de sange, deci is mai rau  dar nu mai am ochiul bandajat si vad mai bine cu 2
legat de pesti, eu cred ca s a ranit, is prea multe pietre acolo pt el ... mai gadeam acum sa l donez, dar acum cine mi l ia cu buba
Regula numarul 1 (de la GabiC citire) : foloseste gel, nu solutie! Astfel ai o masa de adeziv, nu o pelicula.
Regula numarul 2 (de la mine citire) : cind atasezi moss pe radacini sau pietre, aseaza itii moss-ul pe suport apoi pui gel la punctul de lipire si il presezi cu luerul tubului, care este facut
dintr-un plastic neaderent.
Oricum, urita experienta, sper sa nu ai probleme. Insa, acvaristica cere multe sacrificii!
Legat de caras, mai curind de la substrat i se trage (daca s-a ranit si nu cumva e o infectie) pentru ca ei sunt obisnuiti sa barboteze substratul.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos, Gabi. Pacat ca nu cred ca este timp pentru RAC. Desi ... poate ma insel.
|
 |
|
|
... si o opinie din partea cealalta!
Din care nu am inteles care este forma prin care plantele asimileaza carbonul, dar, asta e!
http://www.acvariu.ro/prezentare-dennerle-carbo-elixier-carbo-booster
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Foarte tare ... numai piatra si plante. Sunt curios cum va evolua.
|
 |
|
|
bogdancornea wrote:Ma bucur ca am discutat despre toate si orice , oricum o sa apelez la tine , cand va veni vremea sa imi cumpar pestiiii
Pestii sunt strict o preferinta personala. Insa in 50 de litri eu nu as pune specii mari. Regula este urmatoarea : vrei sa ai un acvariu plantat, cu decoruri frumoase
pe care sa le pui in valoare prin pesti sau vrei sa ai citeva roci si plante care sa fie fundal pentru pesti. Depinde ce vrei sa privesti si ce-ti place. Mie imi plac acvariile
plantate intens si populate cu vietuitoare mici, de tot felul.
|
 |
|
|
bogdancornea wrote:Vreau sa te intreb inca ceva , Mini Siporax afecteaza cu ceva pestii daca este pus in compartimentul respectiv si astupat de un rondel de burete ?
Mediile pentru filtrare biologica nu afecteaza pestii! In acvariul de 100 de litri am pus Matrix pe post de substrat, undeva intr-un colt, din ce mi-a ramas dupa ce am umplut filtru.
Arata foarte interesant.
|
 |
|
|
|
Nu am crescut Guppy dar din ce am inteles de la alti colegi (poate intervin si ei) nu ar fi cea mai indicata specie.
Eu as vedea mai multi creveti (Amano, RCS, ...) si 10-15 neoni verzi (sunt foarte frumosi) sau Amandae ...
Sunt mici, nu sunt pretentiosi si nici nu genereaza o mare incarcatura organica in acvariu.
|
 |
|
|
|
Cred ca intelegi ca este doar o chestiune temporara si ca nu-ti va permite sa ai prea multe vietuitoare prin acvariu.
Asadar, atentie la populare si la hranire, dupa ce termini cu ciclarea.
|
 |
|
|
|
Cum ai reusit, frate, sa-ti pui glue in ochi?! Ai lipit moss-ul cu degetele?
|
 |
|
|
|
Daca cilindrul este bine delimitat, nu-ti mai trebuie sac. Doar un "dop" de burete care sa protejeze pompa.
|
 |
|
|
|
Posibil dar trebuie sa pastrezi o rondea de burete sus, in capul pompei.
|
 |
|
|
|
Poti incerca sa umpli recipientul de plastic cum am spus mai sus. Nu stiu daca merge fara suportul acela din mijloc, trebuie sa vezi la fata locului.
|
 |
|
|
Cu un mic efort ... faceai o treaba mult mai buna.
https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-2211-classic-150-9216
Bine ar fi ca, pe viitor, la orice solutie te gindesti, sa postezi intii aici.
|
 |
|
|
|
Cred ca da, o sa te chinui putin pina nimeresti exact cantitatea dar ar trebui sa mearga.
Cit ai dat pe filtru?
|
 |
|
|
|
Mini Siporax, Dennerle Nano Bio, Seachem Purigen ... ceva mai marunt, ca sa poti pune o cantitate mai mare in cele doua spatii in care stau buretii si
sa poata fi si modelat (fiind in saculeti) pe acel profil. Eu am intr-un nano de 20 de litri Dennerle si este OK. Indiferent de produs, sa-l speli foarte bine
inainte sa-l introduci in filtru, ca sa elimini praful dintre particule si sa folosesti saculeti cu ochiuri fine.
PS Asta pina iti permiti un filtru extern, evident. Asta ar fi cea mai buna solutie.
|
 |
|
|