| Message |
|
|
|
Pai tubul are rolul sa forteze circuitul apei sa fie pe exteriorul tubului de sus in jos si dupa aia iesirea prin tub in sus. In felul asta bulele de CO2 trebuie sa fie purtate de curent in jos. In felul asta se forteaza dizolvarea...
Diametrul tubului se ia dupa ce cumperi filtrul si masori la interior ce tub iti trebuie.
|
 |
|
|
Extraordinara chestia asta cu memoria... mai ales ca vorbim de o perioada mare de timp. Super tare.
Filmarea si bineinteles pestanii sunt superbi. Fotografiile sunt frumoase, dar adevarata frumusete a pestilor o vezi in film, miscandu-se si "socializand" 
|
 |
|
|
stefanp wrote:Sunt curios ce iese in noul setup
Garantez ca vor iesi in continuare multe bule de oxigen
Frumos Alex 
|
 |
|
|
|
De cand s-a inventat si raspandit prea-plinul Bean-animal s-a rezolvat zgomotul cel mai mare al unui sump clasic - cel facut de scurgerea apei din bazin. Mai este zgomotul pompei dar cu ceva banuti este rezolvat si asta si zgomotul facut de trecerea apei peste sicane care are rezolvare simpla. Umiditatea se rezolva prin acoperirea sumpului (care reduce si din zgomot)... La bazine de apa dulce se poate acoperi total.
Mai sunt si alte lucruri la care trebuie sa ne gandim cand trecem la sump (reglaje de debite, pompe mai pretentioase, automatizare, etc) dar nu este locul aici...
|
 |
|
|
|
Este greu sa dai sfaturi in astfel de cazuri pentru ca nu stim unde/cine iti taie geamul. Um vazut geam de 10 taiat perfect dar am vazut si "galme" de 3-4mm si era toata lungimea numai valuri. Un taietura valurita va face sa scada rezistenta lipiturii, va intra mult silicon, etc... Sticla de 8mm este taiata bine cam de toti geamgii.
Eu la lungimea aia as face fund dublu sau macar o dublare cu fasii.
|
 |
|
|
Nu recomand sa se bage nimic in corpul filtrului  In centrul filtrului se introduce o teava care are inaltimea pana aproape de fundul paharului filtrului. Orice introduci in filtru va duce la o acumulare de mizerie ceea ce va duce la colmatare si deci la scaderea debitului fara sa aduca un aport la filtrare.
Cauta postul in care colegul Bitanu descria solutia constructiva si te vei lamuri...
|
 |
|
|
|
Cred ca ai calculat gresit volumul de apa "de rezerva". Cand vine apa de sus toate bazinele vor avea acelasi nivel de apa => in bazinul din dreapta va rezulta un volum de rezerva mai mare decat in bazinul din stanga... Mai jos am pus o schema in care cu albastru este apa in functionare normala si cu verde volumul de rezerva.
Decat sa imbraci in pal rama metalica mai bine le imbraci in polistiren de 10mm (sau saltea de neopren) lipit. Problema se va pune la miscarile laterale care vor induce tensiuni in legatura in U dintre bazine.
|
 |
|
|
sa pastrezi doar un sertar cu burete si toate celelalte le umpli cu siporax 
|
 |
|
|
Dupa marimea bazinului sa deducem  ca ai neoane de 80W daca ai tubuti T5?  Daca da, 2x80w=160W la 255l net este cam putin. Daca ai tuburi T8 situatia este mai rea 2x58W=116w... Asta pentru un acvariu plantat.
11 ore de iluminat este cam mult. Iluminatul mai indelungat nu compenseaza puterea mai mica a iluminatului.
Filtrarea intr-adevar este foarte slaba.
Substratul se aspira mai rar. Schimbul de apa este la limita de jos (daca prin deductie  ai galeti de 10l ar fi 70l/saptamana => sub 30%. Cred ca ai luat in calcul si completarea de apa de la aspirarea substratului.
EL Carbo face doar o aditie de carbon.
Asa cum spuneam, algele apar din cauza unor dezechilibre. Daca vei pune la sectiunea alge si niste poze mai detaliate cu ce ai tu pe acolo poate le dam de cap...
|
 |
|
|
|
Melci multi == mancare multa
Alge == dezechilibre
Spune mai multe date despre bazin, iluminat, filtrare, fertilizare, intretinere (schimb apa - cat/cand, sifonare substrat...) etc. Ai facut teste sau nu...
|
 |
|
|
|
Daca pentru furtun de 16/22 ai racorduri de 3/4" si pentru furtun de 12/16 ai racorduri de 1/2" pierderea de debit este mica (pierderea echivalenta a 3 coturi puse pe traseu).
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:Cand imi vine Siporaxul , ce sertar sa inlocuiesc? Unul cu burete ori cel cu inele ceramice chinezesti ?
2 cu bureti si cel cu inele 
|
 |
|
|
Arata foarte bine.
Cand mai faci filmari incearca sa fixezi camera cu un trepied sau sa te sprijini de ceva
|
 |
|
|
|
Frumos. Relaxant. O bucatica superba de natura.
|
 |
|
|
koala wrote:Bah, mi-e frica de preaplin-urile alea... mai curand as da gauri si as mufa bazinele intre ele cu o bucata de teava.
O sa ai controler super smecher si senzori de nivel
Daca mufezi cu teava cum a propus Dan ar trebui mai intai sa vezi ce pompa vei pune si dupa ce sti debitul ei stabilesti diametrul tevii.
|
 |
|
|
|
Matrixul nu merge pus in saculeti?
Legatura dintre bazine cel mai usor este sa o faci cu niste prea-plinuri un pic simplificate (din cele pe care le-a facut si descris foarte bine Dragos). Ar trebui sa fie dotate cu o pompa mica care sa scoata aerul care s-ar putea acumula sus.
|
 |
|
|
|
Userul djheaven va sta pe bara o perioada pentru ca a ignorat in mod repetat regulamentele si atentionarile Administratorilor.
|
 |
|
|
skija wrote:Doresc sa reduc din output deorece presiunea apei este prea mare si imi stropeste inclusiv neoanele din capacul acvariului. O solutie ar mai fi zic eu sa mai dau niste gauri in teava in care imi curge apa in acvariu .
Nu mai pune dopul de la capatul spray-bar-ului sau chiar scoate-l de tot 
|
 |
|
|
|
Aveam impresia ca latimea aia este de 20cm... Ar merge totusi si pe 10cm sa faci un bazin cu material filtrant. ar fi o sectiune de ~30(h)x10(l)cm prin care sa treaca apa iar lungimea pare de ~110cm. Daca peretele il faci cu prindere pe magnet ai acces berechet...
Mai jos ti-am pus o schita in care sa vezi cum este treaba cu teava si nivelul... In stanga ai situatia cu doua bazine si in dreapta echivalentul cu perete despartitor intr-un singur sump. Nivelul in sectiunea din dreapta poate sa fie oricat de mare, de la sub nivelul partii din stanga pana la acelasi nivel...
|
 |
|
|
|
Partea din mijloc retrasa se poate acoperi astfel incat sa poti utiliza si spatiul acela ingust? Acolo ar putea fi pus un sump a carui volum s-ar putea sa aiba un volum mai mare decat cel de 400x400. Chiar si la un volum egal dispunerea pe lung avantajeaza filtrarea si aranjarea unui sump. Daca vei face un sump patrat (stanga sau dreapta) si un sump lung pe mijloc iti ramane un compartiment liber...
|
 |
|
|