| Message |
|
|
wowowow...deci exista posibilitatea ca cineva sa o fi aruncat la wc si sa fi iesit apoi miraculos la suprafata,supravietuind sistemului de tevaraie,si etc ?  Greu de...imaginat..
|
 |
|
|
hahahahahahaha mor de ras  Cica:"Up and down the walls it seems like they are playing with their reflections" Prea tare faza.Insa stinsei si becu,sa se calmeze,ca la pestii agitati merge,insa tot asa face.Bine,monitorul pcului e aprins,dar nu cred ca reflectia are vreo treaba si pe lumina de la monitor....
Da,deci se pare ca ii mai trebuie parteneri de joaca.Oricum,faza cu reflectia ma sparse de ras,nu credeam ca pestii astia sunt in stare de asa ceva.Am vazut la oscari,green terror si alti americani mari astfel de comportament,dar la cory nu ma asteptam.
Deci dupa ce stinsei becu',in decurs a 5 minute,observai ca nu urca si coboara decat in partea luminata a acvariului,spre marginea cu monitorul,nedepasind sfertul luminat.Deci neintrand in celelalte parti neluminate ale acvariului,atat teoretic cat si practic,confirma faptul ca se joaca cu reflexia  Faching shoching  Ma stresai mai tare eu ca el.Mai are momente cand coboara,scurma putin in substrat,sta,apoi iar urca coboara...Bine ca o lamuriram si pe asta.Mersi ENORM de ajutor,nu stiu de ce nu ma batu si pe mine capu sa dau in google
|
 |
|
|
|
Da,pai din ce citii acolo,se pare ca nu e nici de la phul apei,nici stresat de alti pesti nu e,si nici din cauza spatiului.Ci doar se simte singur.Trebuie sa ii mai iau prieteni de joaca,dar inca o zi si o noapte tinuti in acel bazin din petshop plin de mancare pe fundul acvariului in stadiu de descompunere,cu filtrare de la bolborositoare,mi-e ca iau vreunu bolnav cum ai patit tu si mor toti.Il las asa deocamdata,nu e fatal.Intr-adevar,nu se simte relaxat,dar sper ca se va obisnui,pana cand gasesc o sursa mai sigura de pesti,sau pana la urmatorul transport de pesti.
|
 |
|
|
|
da,insa ma indoiesc ca acolo a crescut.Frate,eu la 6 ani luam pisici acasa,le indopam cu mancare,si apoi le ascundeam prin casa,sa le tin.Apoi eram fortat sa le duc de unde le-am gasit,si mergeam fara stres,doar cu parere de rau ca le dau.Deci orice varsta ai avea,sunt sigur ca ai un helesteu,balta,campie cu ceva rau,sau un deal ceva unde sa nu se afle trafic si unde sa isi duca traiul cu bune si cu rele.E bucuresti,ce mama naibii ?!
|
 |
|
|
Inca face asa,parca e nebun,si faptul ca e albino,i se vad operculii putin inrositi si faptul ca respira greu de la atata alergat.Nu ma impacientez prea tare,dar de obicei o fac la orice urma de ceva iesit din monotonie.Si nu e singurul cory din acvariu,mai e unul Corydoras Paleatus(crezui ca e salt n pepper,dar ma inselai).insa acesta e calm,scurma substratul, e absolut normal.Am si eu cory dintotdeauna,si ce ma nelinisteste e ca asta albino fu ok,la fel ca si celalalt,dar pe la 9-9 si ceva,incepu sa faca ca disperatu,si inca o face.Comportamentul asta ma asteptam sa il primesc de la kuhli,cu unii din trecut am patit asa 2 zile,insa la cory niciodata 
|
 |
|
|
Am avut eu,inca mai am.Sincer,nu am vazut imbunatatiri.Dar asta deoarece am Jbl 6 in 1 ca si tine  ) plm..
|
 |
|
|
Cory cel albino incepu sa dea ture de sus in jos de mai bine de jumatate de ora.Ma gandii ca nu ii convine ph-ul apei,dar imi amintii ca toata ziua fu cuminte,la fel ca ceilalti.Ma gandii ca nu ii convine temperatura,insa toata ziua pe canicula fu cuminte,acu pe seara incepu sa o ia razna.Cred ca e de la faptul ca ramase singurul albino din acvariu.In petshop,erau vreo 10 hoplo,25 de albino,2 salt n pepper+ 1 pe jumatate mancat,6 kuhli,xipho cred ca 30 si molly vreo 10.Intr-un acvariu de 30l
Mi-e frica sa recitesc.Asa ceva....
|
 |
|
|
|
Nu.Daca ai de-alea de care tre' sa le aprinzi,totusi arde doar unu pe rand.Dar cred ca ai de-alea cu lichid in borcan,deci nu
|
 |
|
|
Da,urarea aceasta este  Eu lucrez 24 cu 48,si bebe mic si aici  Deci stiu ce zici si cu "considerentele" 
|
 |
|
|
+1 Blue
as trece si eu pe marin,dar numai daca as avea banii tai :p
|
 |
|
|
hehe,mersi ocean de intelegere,EXACT asa se intampla la mine in oras,dar nu cu discusi ca nu aduc asa ceva,ci cu restul.Cu toti de fapt.Cu foarte mare teama dar cu speranta imensa,achizitionai:
-Acel botia histrionica 4 cm de care vorbeam
-1 cory salt n peper 3cm
-1 cory albino 3 cm
-2 kuhli loach dungati(galben cu negru)
Incepura sa dispara si din "plasele" de cuiburi ale melcilor,daca mai sunt 5 pe tot acvariul.Ieri erau 30  )))
Din fericire totusi pt melci,mai sunt si cativa micuti evadati,gata sa creasca  sper ca nu o sa ii manance pe toti.
Pestii sunt extrem de activi,cory umbla dupa mancare,kuhli nu mai sunt agitati,si dragutul de botia curios ca atunci cand l-am vazut,nu e sperios,doar daca pun mana pe el se misca putin,in rest isi vede de treaba,ma misc normal prin fata acvariului si prin el,nu am nicio problema
Era sa uit,mai luai si un filtru de rahat,dar zisei sa faca ceva "turatie" pe la mijlocul acvariului,cu minim de buget: un Resun SP 900L.
Nu il recomand,intrucat plasticele din el vibreaza enorm de tare,si trebui sa improvizez ceva cu burete sa amortizeze vibratiile.Am in el un burete din acela negru,niste bile hexagonale gen siporax,si o cutiuta plina de carbon.In cel cascada,am exact aceeasi configuratie,deci sper sa fie destul deocamdata pt ce pesti sunt si ce vor fi.urmeaza ceva pesti gen filigera sau red nose,dar asta pe viitor,sa vad si cum fac fata filtrele.
|
 |
|
|
|
Se pare ca se numeste botia histrionica si mi se pare a fi super dragut
|
 |
|
|
Hmm...Placerea de a hrani e de nestapanit chiar si pt noi,dar...repet si eu"e bun la casa omului"
Uite,daca ai avea unul,nu ar mai trebui sa iti faci griji ca taica-tu da ori prea multa mancare,ori ii scapa tot borcanu in apa(ca faza cu solnita de sare),ori uita si etc.Sti o treaba 
|
 |
|
|
|
Acvariul nu e suprapopulat,insa trebuie sa sti ca filtrul acela e mai mult de plimbat apa.O plimba bine,dar nu prea are cum filtra.Mai adauga unu' cascada,daca nu ai bani de extern,dar cu prima ocazia asigura un minimum de extern,in orice buget te incadrezi,altfel o sa mai ai pierderi cat de curand.Nu le da multa mancare(am inteles ca nu o faci) si mai ales nu le da fulgi.E ok sa le dai din cand in cand si fulgi in caz ca ai,dar doar ca sa "mixezi"mancarea,sa nu le dai doar un fel,sau e bine daca ai avea din aia verde cu spirulina in ea.La fertilizanti nu ma prea pricep,nu cred ca supradozezi,acum depinde si de plante,cate si ce ai.Cred ca problema tine de chimia apei,nu ai deloc filtrare chimica.NU stiu cum faci schimburile,dar ar trebui cat mai dese,avand in vedere ca ai doar un mic intern
|
 |
|
|
mini melcii mei au un "bobitz"in spate  ))))) am curatat geamul din fata,si au mai ramas inca 3 pline de "mini bobitze" PLUS ca au depus peste tot,radacina e plina.Si nici mancare nu le-am dat decat in primele 4 zile,de 2 ori(mai precis odata la 2 zile,de 2 ori).Le-a priit,nu gluma  M-am uitat in petshop de ceva rontaitor de melci,si am vazut un botia singur singurel printre multi multi cory albino si multi hoplo toti pui.Saracutul era singurel.Acum am o nelamurire.M-am uitat pe net,si am vazut ca se numeste botia histrionica.M-am super indragostit de el.Ma gandesc EXTREM DE TARE sa il iau maine cu prima ocazie.Pret: 20 de lei  O sa il iau caci vreau neaparat sa il salvez.Restul de acvarii,fiecare aveau cate un peste sau mai multi bolnavi sau pe duca in ele,dar am intrebat si in acest acvariu,transportul venise de cateva zile.Chit ca il iau bolnav,il iau sa il salvez.Era atat de elegant si curios,peste tot,nu era agitat,nu avea niciun fel de problema "vizuala",si cu cat sta mai mult,cu atat risca sa se imbolnaveasca mai tare si sa il iau bolnav sau sa nu il mai iau deloc,sa ii cante popa
Uitati,cum sa nu te indragostesti de asa ceva ?

|
 |
|
|
|
Nu ne-ai zis de filtrare,cand ai pus apa in acvariu,ce vietati mai sunt deci astfel nu stim ce sa iti zicem.Da,am vazut cu totii probabil acest comportament.De obicei,ia si el pauze si face toane,insa nu 24 de ore.Deci ar fi cam spre rau o prima veste.CHiar putin intemeiata,tinand cont de faptul ca nu mananca,si se retrage mereu in acelasi loc.
|
 |
|
|
+2 
|
 |
|
|
pfff mie nu imi place ca are plante,tie nu iti place ca are radacini...  vorba aia: Plm...
|
 |
|
|
auzii,auzii ;)
Ti-as lauda si tie acvariul,faye,dar ai prea multe plante si nu ma lasa orgoliu' 
|
 |
|
|
|
Mi-i imaginez acum,invartindu-se in jurul axei.Ai zis ca sunt intr-un acvariu de 20....AM unul de 25,si...2 scalari acolo...ai ai ai...saracutii.Bine ca au avutnorocul de a da peste cineva ca tine.Ape limpezi
|
 |
|
|
|
|