[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Da, eu de exmplu am facut 3 ani electronica(din pacate doamna a ) si am renuntat, eu aveam schema in fata si lista de cumparaturi, ma duceam si imi cumparam piesele apoi cand ma duceam la ora imi luam piesele, imi faceam placuta(s-o ia naiba de clorura feerica, ca ma enerva asteptatul ) si imi ieseau montajele, dar sa explic cum le-am facut nu stiam, le faceam sa fie facute, daca gasesc vreun montaj pun o poza sa v-a amuzati, dupa ce am intrerupt electronica datorita decesului profesoarei, faceam si eu cate ceva, gen becuri de 1-2-3-4-5 w legate la transformatoare well, tin minte cum plecam de la meditatii si voiam sa ma intorc pe jos "sa merg cu prietenii prin oras" dar eu mergeam la Dioda sa cumpar tot felul de prostioare.
Am inteles!
Multumesc foarte mult!
3 canale pentru inceput, pe un canal lampa mea de la marin de 45 w (9albastre si 6 albe china), un led de 5w cree pe un canal pentru lampa de la un acvariu mic, 4-5 leduri chinezesti pe un canal separat pentru acvariul de apa dulce al lui frate meu.
Daca ar merge doar 2 canale pe ce surse am tin lampa de la marin pe un canal si ledul de 5 w cu lampa de 4-5 leduri de 3 w pe un alt canal.
Daca nu merge asa as putea sa pun ledul de 5w impreuna cu lampa mea pe un ldd 1000, si las acvariul lui frate meu fara controller ca nu e cine stie ce.
Am inteles, as pune 2 ldd-uri de 1000 si unul de 700, asa mi-a recomandat shubi(el imi face placa cu ldd), asa ar rezista sursa mea, pentru inceput as tine lampa mea de 45 w china pe ldd-ul de 1000, lampa de la acvariul fratelui meu care nu e inca facut dar tot leduri chinao sa fie (12w) si pe cel de 700 un led cree de 5w xp pentru lampa de la acvariul mic.
Daca nu ar tine sursa mea, as putea sa o inseriez cu o sursa de 45 sau 48 (nu stiu cat are) de 700 mA?
Masurati V, nu?
Cred ca imi ajunge sursa, am 1300mA, 48w, adevarat ca imi ajunge?
Arata bine sumpul dupa parerea mea, cam pe la ce pret te-a ajuns acvariul pana acum, ca vreau sa imi fac si eu unul cu dimensiuni similare si vreau sa stiu la ce sa ma astept?
Bine, vorbim!
Hai la saratele!!!
Daca mai aveti gsp o sa vreau si eu ( vreau sa imi tapetez geamul din spate cu gsp.
Vad mai e ce zice tata, ma lasa sa imi schimb ledurile sau nu, oricum cu controllerul si ldd-urile e deacord (ca o sa pot folosi controllerul la ala mare, dar el inca mu stie ca la ala mare o sa vreau controller acvariu.ro full!
Am renuntat la lampa ati in favoare unei lampi led cu leduri cree, dimata de coralux storm x pentru inceput iar mai apoi cu un controller full marca acvariu.ro.
Blue14 wrote:Pana la urma cred o sa schimb si ledurile, o sa pun 9 leduri cree xt de 5w, 3 white, 3 blue, 3 royal blue, controllerul va avea 4 canale, pe ldd-uri 1000h (monolightul pe 350, un led blue royal).
Cu aceasta configuratie pot sa folosesc sursa existenta ca si alimentator pentru ldd sau trebuie una cu mai multi mA?
Daca e sa imi trebuiasca alta sursa raman la un canal plus monolight pus pe o sursa nondimabila diy.
Ldd-urile pot sa le folosesc la inceput si fara controller?

Asa e mai corect !
Ca daca as face-o cu 4 ldd-uri ar fi 3350 Ma.
Oricum o sa incep cel mai probabil cu ldd-uri si controller cu lampa pe care o am si posibil trec la cree (daca totul merge bine, ca acum strang bani si ii pastrez pentru bazinul mare si raman cu leduri China).
Pana la urma o sa schimb si ledurile, o sa pun 9 leduri cree xt de 5w, 3 white, 3 blue, 3 royal blue, controllerul va avea 4 canale, pe ldd-uri 1000h (monolightul pe 350, un led blue royal).
Cu aceasta configuratie pot sa folosesc sursa existenta ca si alimentator pentru ldd sau trebuie una cu mai multi mA?
Daca e sa imi trebuiasca alta sursa raman la un canal plus monolight pus pe o sursa nondimabila diy.
Ldd-urile pot sa le folosesc la inceput si fara controller?
Super!
Am inteles, multumesc pentru informatii!
Trec pe ldd, sursa mea are 0.1-1.3 A, are in interior o rotita ce se roteste in functie de cati mA vreau, acum e data la 700( asta fiind dimarea la 100%, cand alimentez ldd-urile 1000 la ea pot sa las tot 700 sau e mai bine sa o pun la maxim sau la 1000 mA (1A)?
As fi schimbat si ledurile cu cree dar nu are rost sa mai dau 400-500 lei pe o lampa de la un acvariu pe care il desfintez la vara deoarece fac upgrade si daca e sa imi iau de la inceput lampa led vreau cree ( nu sunt sigur daca sa imi fac lampa led sau sa imi iau lampa ati, oricum controllerul Storm x chiar daca nu il folosesc in bazin il dolosesc in standul acvariului si la monolight).
Frumos!, place la baiatu!!!
Mi-am gasit un controller Coralux storm x si intreb si eu, daca nu pun ldd, merge acest convertor si la storm x http://coralux.net/?wpsc-product=storm-10v-converter ?
Dupa ce scap de nenorocirile astea de aiptasii trec pe dimare pwn, cu ldd, ma gandesc sa bag si niste leduri violet in lampa, are rost, odata cu dimarea va veni si un controller cu touch cu senzori de temperatura, poate o sa ii pun si o sonda de salinitate, ph, vedem.......

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: