[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Acum poti baga CO2, pana cand ajungi la un verde deschis pe test

Dupa trei saptamani, poti sa incepi sa populezi usurel.
Vezi ca JBL-ul are produse doar pentru fertilizarea cu microelemente.
Vad ca JBL deja folosesti, impreuna cu tmp.

Poti merge in continuare pe JBL pt micro si Easy Life pt macro.
Nu vreau sa invart cutitul in rana, dar ce spuneam eu mai pe la inceputul topicului?
Te intrebam de ce vrei sa schimbi niste fertilizanti siguri si buni (Easy Life), cu niste fertilizanti facuti in casa, ce nu iti asigura nimeni ca primesti exact ce scrie acolo? Cu atat mai mult cu cat acvariul tau mergea foarte bine...

Se poate sa fie o carenta de potasiu (gaurile din frunze). Nu stiu ce sa zic de carenta de magneziu...ce duritate are apa?
Sfatul meu ar fi sa treci din nou la gama Easy Life.
Alea 865 sunt bune
Poti pune unul cu lumina alba (865) si unul cu lumina calda (galbena, 830).
Bine ai venit Cristi!
Asteptam sa deschizi jurnale cu acvariile tale
Ok, deci daca am hotarat ca e schimbul saptamanal, atunci renunta la ideea spalatului total.
Schimba apa in procent de 30-40%, apa trebuie sa stea in prealabil intr-un recipient neacoperit.

Pentru curatarea substratului poti folosi asa ceva: http://pepika.ro/aspirator-sera-gravel-washer-rotund-DV8560--p179678.html (sau cel in forma triunghiulara)
Se aspira usor suprafata substratului, nu se intra in adancime.
Butterfly-ul nici eu n-am reusit sa o induplec.
Momente cand mergea bine, momente cand mergea rau. Ce-i drept nici n-am stat de capul ei foarte intens.
Poate pe viitor.
Cum se comporta baza plantelor la tine?
E o vegetatie abundenta, nu prea ajunge lumina la baza, din ce vad eu.

E nevoie sa replantezi?
Pai stati sa vedem intai ce inseamna curatat?
Te referi la curatenia saptamanala?
Care este metoda ta? Si de ce zici ca nu functioneaza?

Daca te referi la curatatul saptamanal, atunci sa scoti si sa speli tot, NU este o solutie!
Poti incerca sa bricolezi capacul cu becuri economice tip PL.
Poti lua doua becuri de 15W, 6500K. Aprinzi intai unul si dupa ce treci de ciclare si pe al doilea.
Data fiind lungimea acvariului tau e clar ca ai nevoie de neoane de 54W.
Tinand cont de volum, eu as face instalatia cu 6 neoane, ca sa fie acolo, chiar daca nu vrei multe plante, poate vei vrea pe viitor.

Deci fa instalatia asa si vei pune doar 3 neoane la inceput.
Insa fii atent ca vei avea nevoie de mai multe balasturi, sa poti aprinde doar 3 din cele 6.
In mod normal ti-as fi zis 3 balasturi sa poti aprinde cate doua neoane. Daca vrei insa sa aprinzi doar 3 initial, atunci vei avea nevoie de doua balasturi 2x54W (care sa aprinda cate doua neoane) si doua balasturi de 1x54W (sa aprinda doar un neon).

Nu te zgarci foarte tare la balasturi, sunt importante. Nu lua chinezarii, cumpara Osram. (la marbotrade au preturi mai bune)
Imi place cum arata
Un singur amendament. As muta tufa ai din spate, caci fiind fix pe mijloc imparte cumva vizual acvariul in doua. Pune-o mai intr-o parte un pic.

@Cashgrab: Trage o fuga si pe la sectiunea "Despre noi".
Intr-adevar nu e staghorn cu siguranta.
Daca doar in moss e, eu l-as arunca cu totul, ca sa fiu sigur.

Ancamarketing wrote:se pare ca plantele curatate mecanic nu mai sunt atacte de diatome

Asta e bine.

Ancamarketing wrote:Sa le scot sa le curat si pe astea?

Da, curata ce mai este de curatat.
S-ar putea sa fi pierdut totusi parvula ...
Sa ai spor la frezat
Ai renuntat la bolovani sau i-au acoperit plantele?
Bine ai venit pe forum!
Si te rog sa treci si pe la sectiunea "Despre noi"
Rezolvat cu mutarea topicului
Bine ai venit!

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: