[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Humbert, inseamna ca nu au fost prezentate toate datele subiectului de studiu/discutie. Eu am inteles ca singura diferenta intre ele este prezenta sau absenta plantelor. Daca este asa, eu spun ca nu trebuie sa apara alge. De aceea am introdus factorul "peste" care in general difera intre acvariile plantate de cele neplantate.
Aleopatia - nu poate fi un fenomen generalizat. Din cate stiu eu sunt doar cateva interferente demonstrate si in mod clar s-ar fi raspandit vestea ca exista o planta care "inhiba" algele.

Oricum, pana nu se fac teste clare putem doar spune: "eu cred", "parerea mea este", "mie mi se pare"
Nu sunt convins ca daca mentii intr-un acvariu neplantat aceste valori macro/micro elemente apar alge. Cred ca la acvariu neplantat in ecuatie ai uitat sa adaugi si pestii care in cazul respectiv pot fi cateva kile de africani sau cine stie ce ciclide mari... Aici este marea diferenta.
Parerea mea.
Cel mai sigur indicator sunt plantele si algele asa ca stati cu ochii mari la acvariu nu doar la peisaj ci si la cele mai mici amanunte - o pata pe geam, un firicel pe o frunza in bataia jetului de apa, un manunchi de puf pe pietre...
Dar si testele ne da o indicatie asupra nivelului sau tendintei (de scadere sau urcare a concentratiei deZZZ)
Fosfatii ii poti mari cu substante de la Easy Life.
Cum ai rezolvat cu lipirea o-ring-ului de care vorbeam?
petrutz2003 wrote:In primul rand voi schimba lumina, insuficienta actual.

Asta e bine... doar daca actionezi pe toate planurile. Doar lumina nu ajunge.
petrutz2003 wrote:
Testele care le-am facut arata o carenta de potasiu sau nu sunt relevante, nu stiu daca sa folosesc Easy Life Kalium sau nu
Imi voi face timp sa repet si testele la apa. In afara de testele facute de mine la apa, mai sunt relevante si alte teste?

De unde ai tras concluzia din teste ca este o carenta de potasiu? Testele tale sunt:
KH = 13-14
PH = 7,1
PO4 = 0,5
NO3 = 20

Mie testele astea imi arata un dezechilibru fosfati nitrati si atat. Recomandarea mea este sa mai scazi concentratia de nitrati pe la 10-15ppm si sa cresti fosfatii la 1ppm. mai multe detalii despre raportul de aur intre fosfati si nitrati (Redfied ratio) gasesti aici: Redfield ratio
Asta nu o sa o realizezi cu solutii All in One care au un raport standard intre componente... Stefan are dreptate in privinta potasiului referitor strict la fertilizantul utilizat de tine.
Gaura din frunza prezentata in prima poza nu ma convinge ca este o carenta de potasiu. Un simptom al deficientei indelungate la fosfati la plantele cu crestere lenta este aparitia la frunzele batrane a unor gauri putrezite pe margini si pete ingalbenite smilie Tot din aceiasi poza se observa in schimb alge pe marginea frunzelor ceea ce indica in primul rand un dezechilibru in acvariul tau.
Cand nu poti sa te decizi ce sa cumperi mai intai priveste lucrurile din alta perspectiva: ce contribuie la "sanatatea" generala a acvariului mai mult si mai substantial. Din punctul asta de vedere se observa ca pe primul loc este canistra
Bine ai venit!
Intreaba la sectiunea potrivita si ti se va raspunde
"apreciarea" pe care o acorda copii din cand in cand acvariului este un factor de risc care trebuie luat in calcul la proiectarea acvariului
dragos_georg wrote:@koala ..septemrbie 2004 ....sa-ti traiasca fetita care ii domnisoara acum

Koala e mancat. Mai are putin si va sta cu poza aia in mana, langa acvariu asteptand sa vina "domnisoara" de la bal cu "handralaul"
Nu mai pune polistirenul.
Cred ca este blocat plutitorul cu ceva. Partea plutitoare trebuie sa se ridice singura daca o impingi in jos. Reglezi usor debitul pana incepe sa traga pe sus si se lasa in jos plutitorul singur din cauza debitului. Daca trage pea tare de sus poate sa traga inclusiv aer, daca trage prea mult pe partea de jos plutitorul se ridica si apa nu mai trece prin gratar.
Da asta este. Da-i drumul.
Si eu am incercat o multitudine de robineti pentru reglaj fin la instalatia "la picatura". Singurul robinet de care sunt multumit de peste 10 ani este robinetul pentru vasul de toaleta, dar doar cele care sunt cu ventilul pe con. Ca sa le deosebesti de cele cu ventilul plat te uiti pe iesirea robinetului si se vede scaunul si ventilul conic...
Mai jos ai o poza cu instalatia care are si reductorul de presiune gardena urmat de robinetul de colt pentru bazin de toaleta cu care fac reglajul fin.
In niciun grafic dat de tine nu este 420nm Sunt zone in care toleranta la spectru este mare fara o deosebire dar in zona aia o schimbare mica ne scoate din schema. Ti-am si dat ca exemplu ca sunt led-uri cu 415nm care sunt UV.
Trebuie sa vezi ce spectru au led-urile actuale deoarece lumina alba are tot spectrul cu unele zone mai accentuate. In functie de tipul luminii albe (lumina calda, rece, neutra) si de producatorul led-ului si CRT vezi ce spectre trebuie sa accentuezi. Nu avem cum sa te ajutam fara sa avem niste informatii nimime. Asa in general, da, graficele date de tine sunt de referinta... Dar cine spune cu ce LED-uri si in ce proportie realizezi acele spectre de lumina. Aici producatorii de lampi cu LED-uri isi dau doctorate si fac studii de ani de zile si tot nu au reusit sa standardizeze ceva. O sa vezi ca unii au combinatii de LED-uri Cree cu Osram sau alti producatori si serii de produse care nu se gasesc in comert, doar doar se apropie de ce s-a realizat cu tuburile de neon la plantate.
ai PM, altfel pe site www.pepika.ro
Eu zic sa chemi pe cineva care a mai facut asa ceva de multe ori si stie sa se uite la ce ai tu acolo. Nu stim cum au foast afectate celelalte lipituri cand a cedat laterala... Vorbeste eventual cu Dan de la Pepika.
Desfacut, curatat si lipit din nou.
Atat timp cat amoniacul il ai zero si nitritii nu cresc peste acel 0.05ppm este bine (indiferent ce vietuitoare ai in acvariu) inseamna ca masina de tocat inghite amoniac si scoate nitrati iar printre masele ii mai raman nemestecati niste urme de nitriti
DanX wrote: si sa schimb LED-urile banale care sunt acum in ele, cu unele speciale, facute cu dedicatie pt plante, in spectru de aproximativ 420 si 620 nm. Insa o sa dau pe LED-uri mai mult decat am dat pe proiectoare..

- 420 nm din cate stiu eu este un hyper violet (mai ai un pic si pe la 415 este deja UV) - nu prea au spectrul in zona de interes a plantelor...
- 620 nm este spre Orange/red - la limita de spectru
Daca vrei sa schimbi doar unele led-uri pentru a imbunatati spectrul ar trebui sa cauti mai intai sa vezi ce led-uri ai si ce spectru ar trebui accentuat care ar trebui sa fie din zonele: Red/deep red/hyper red; Blue/deep blue...
vedeti ca o sa va iasa testele naspa din cauza caldurii ofcorse
O sa va trimit un PM cu datele de cont pentru bani si tie Ricardo datele de firma.

M-am uitat acum si: 1 USD = 3.2864 RON

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: