| Message |
|
|
|
Cel mai bine este sa iei pesti de la crescatori.Ti-l recomand cu caldura pe Dan din Iasi.Daca vrei iti pot da un link pe PM ca sa vezi ce specii are.
In privinta plantelor si eu iti recomand tot rubrica"Vanzari".
|
 |
|
|
|
Salut.De ce nu incerci o specie de banc mai activa?
Pe mine ma fascineaza rummy nouse tetra(am un banc de 25 de bucati si parca as mai lua 10) dar si razborele sunt foarte interesante din punct de vedere al comportamentului.Daca totusi mergi pe neoni,ia neoni rosii.
|
 |
|
|
|
Salut.Ai grija la anubias.Vand ca le-ai plantat in substrat...anubiasul se leaga pe lemne de obicei.Daca il lasi in substrat oi sa ii putrezeasca radacinile.
Vad ca ai lumina bunicica.De ce nu mai bagi plante?Acum la inceput incearca cabomba,rotala,egeria,elodeea,moss etc.
Mai ai ceva de lucru la acvariu dar vad ca esti pe drumul cel bun.
Numai bine!
|
 |
|
|
|
Buna.Da-ne te rog mai multe detalii despre bazin,valori,filtrare etc.
Daca are probleme de innot,nu este din cauza faptului ca are icre...
|
 |
|
|
|
Eu nu cred ca nu poti sa ii dai,eu cred ca nu vrei.Daca ai vrea sa ii dai ai gasi.Macar daca ai posta un anunt...
O sa iti para rau dupa ei pentru ca nu cred ca vor rezista intr-un acvariu atat de mic si neciclat.Iti reamintesc ca scalarul este un peste destul de sensibil.
|
 |
|
|
|
Pai si de ce nu ii donezi la unul dintre cele doua magazine sau de ce nu postezi pe forum?Sunt sigur ca cineva ii va lua...
|
 |
|
|
|
Nu exista magazine de acvaristica in Alba Iulia?
|
 |
|
|
|
Are catalos.Ia legatura cu el sau iti pot da numarul lui.
|
 |
|
|
|
Pai la primele doua ti s-a raspuns de doua ori.
La a treia intrebare iti poate raspunde google printr-o tastare:biotop amazon
Acum ai mai editat o data primul post si ai mai pus 2 intrebari.
La prima ti-am raspuns putin mai devreme(scalarii nu ii poti tine in 80 l.Mai bine mergi pe ramirezi,cory si o specie de banc)
Plantele iti poti da seama imediat daca au alge.Cel mai bine este sa iei de aici,de pe forum si le ceri poze inainte.
|
 |
|
|
|
Pana nu ne spui si ce dimensiuni are acvariul putem sa ne dam noi cu parerea pana maine.
Carasii nu au ce cauta acolo.Sunt pesti de apa rece.
Scalarii sunt pesti care se fac destul de mari si au nevoie de un acvariu de peste 150 l.
Cu xipho nu are rost sa te complici.
Combinatia scalari+ramirezi+cory este una buna.
Si eu sunt de parere ca ar fi mai bine sa dai pestii si sa faci ciclarea cum trebuie deoarece acesti pesti sunt destul de sensibili.
Numai bine!
L.E.:Nici sa nu te gandesti sa cresti scalari in 80 l.
Mai bine ai merge pe o pereche de ramirezi+6-7 cory + 15 neoni/rasbore/rummynouse etc.
|
 |
|
|
|
Salut.Acea rubrica este moderata de admini.Dureaza cateva ore din momentul in care il postezi pana cand este aprobat.Ai rabdare.
|
 |
|
|
|
Nu te complica sa iti faci capcaul la firme.Gasesti multe perosane care lucreaza la fel de bine capacele dar la un pret de 2-3 mai mic.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit printre noi.Nu iti face griji ca nimeni nu s-a nascut invatat.Cand ma gandesc ce gafe si ce intrebari stupide puneam prin vara  si uite unde am ajuns acum.
Asteptam si niste detalii legate de acvariul tau,poate si niste poze
P.S.:Ai citit "Ciclul azotului" si Ghidul incepatorului"?
Spor la documentat!
|
 |
|
|
|
Salut.
1.Depinde de puterea lor.De exemplu cele de 15 w au pana in 44 cm.
2.Nu ai de ce sa iti faci griji in privinta asta.Esti sigur ca cel de 89,5 intra?Gandeste-te ca trebuie sa ii pui si capete...
Iti sugerez sa mergi pe neoanele de la Aqua Medic,Plant Grow si Reff White.Au la 39 de w la 85 cm lungime.La acvariul tau ti-ar trebui 3 neoane.
Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
E posibil sa ai ceva probleme cu geamul din laterala dreapta cu algele din cauza razelor solare care vad ca bat direct in acvariu.
Spor in continuare cu proiectul!
|
 |
|
|
|
Salut.E musai sa pui un fundal pe spate(iti recomand negru) si sa rezolvi cat mai repede cu luminca ca sa poti pune plante mai multe.
Succes cu noul acvariu.Numai bine!
|
 |
|
|
 In poze arata divin.Se poate sa arate si mai bine in realitate?
Felicitari.Unul dintre cele mai reusite setup-uri de pe acest forum.
|
 |
|
|
|
Aoleu ce de greseli ai putut sa faci in acvariul asta.Sa o luam cu inceputul:
Pestii:
-vad acolo un cory.Corydoras sunt pesti care se tin in grupuri de minim 4-5 exemplare,nu cate unul
-scalarul este un peste care ajunge la dimensiuni mari.Nu are ce sa caute in acvariul tau si nici pus cu pestii de acolo.Cu botia,hoplo si rechinul este aceeasi problema
Nisipul:
Din cate vad eu este multicolor.Nu arata deloc natural.
Toate chestile din plastic(mai ales acel vapor) sunt(dupa parerea mea si nu numai) kitch.
Fa-le un bine pestilor si da o mare parte din ei.Nu are rost sa ii chinui in acel acvariu.In locul tau as ramane cu 10 neoni si 5 cory.
Sunt multe de spus.Ai foarte multe de citit si de invatat.Incepe cu "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului".
Numai bine!
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit printre noi.Asteptam acel topic insotit si de poze si cu mai multe detalii despre acvariu.
Numai bine!
|
 |
|
|
|
Nu.Temperatura este constanta la 26 de grade,27 atunci cand merg toate neoanele.
|
 |
|
|