| Message |
|
|
cum piatra imi pare imposibil de scos fara daune majore sfatul meu e : doua maini in bazin una cu o penseta , una cu un bisturiu, apucat polipul cu penseta , taiat de la radacina , scos din bazin.. nu mai multi de 2-3 pe zi (sper ca nu se inmultesc in ritmul asta) si suplimentat cu carbune activ.. obligatoriu parerea mea sa poti manusi ( d-alea de vacute ) spor
felicitari pt frag, (cum a zis cineva mai devreme  ) sa-ti cresca mare si sanatos !!!
|
 |
|
|
|
Salutari domnu, bine ai venit. Bazinul arata fain si coralii sunt super. Da si tu te rog ceva detalii despre aditii. Multam
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Eu raspund mai cu intarziere  .. oricum dc-ul ala de 12k e ok , daca e prea puternic poti sa-i mai tai din putere . eu am dc6000 de care sunt foarte multumit , atat din punct de vedere al zgomotului cat si al flow-ului, Mihai are de 12k si Lucian(luc777) de 9k parca. Oricum astia de la jebao au dau lovitura cu pompele aste pe 24v cat si cu pompele de valuri wp . Asteptam poze cu acvariu lipit.spor
L.E. :
koala wrote:...si eu insist sa faci, 'reaku, BeanAnimalu' asa cum treba: cu 3 tevi!!!
.. si eu  mai bine sa fie si sa n-ai nevoie de ea decat ...
|
 |
|
|
m-as baga si eu cu :
10 nassarius http://www.extremecorals.de/en/tiere/invertebrates/schnecken/nassarius-reticulatus-10-set/a-1167/
ar mai fi si ceva acani dar astia in functie de cand se da comanda si ce mai este pe stoc .. oricum nu prea curand avand in vedere vremea 
|
 |
|
|
|
suna bine ,totusi gandeste-te la intarituri serioase la 80l si 60h cu 12mm grosime .. daca pui la recirculare o pompa de 12k/h ,ce skimmer o sa folosesti? pompa de la skimmer tre sa fie tot una d-aia cred eu ... ce faci cu tuburi de 80w , iti raman cam 25cm pe fiecre capat ; si la 60h nu prea poti sa o ridici f mult ca sa lumineze si pe capete. parerea mea sa te orientezi catre tuburi de 39w , cred ca gasesti si drosere dimabile 2x39w. as pune 2 astfel de drosere macar pt prima si ultima linie care sa iti faca rasarit si apus( in schimb daca optezi pt 39 in locul celor de 80 costurile se vor dubla cand schimbi neoanele)..in rest ...spor
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:Dragos, am si eu o intrebare. Skimmere mai normale nu se pot face? Adica pentru volume mai mici, asa, pana in 200 de litri. 
Salut , in cazul skimmerelor mici fara injector nu cred ca se merita din punct de vedere financiar sa incerci sa faci asa ceva . Doar pt palmares banuiesc ca se pot face dar cred ca pretul va fi mult mai mare . Au aparut de ceva vreme skimmere conice cu pompe la 24v care nu sar de 270$-280$ cu transport inclus care cred ca fac fata cu brio la 200l:
http://www.fish-street.com/coral_box_dc_curve_skimmer_d700?category_id=126
http://www.reefshops.com/mc-180-internal-protein-skimmer-450l-needlewheel-variable-speed.html
spor
Dragos hai cu filmuletul cu monstru creat
|
 |
|
|
Subscriu ;Folosesc cam de jumatate de an si la mine in bazin am noaptea 8,15-8,20 , ziua 8,30-8,40 ..fara intersorb noaptea scadea sub 8, acum cand scade schimb cei 2 litri si isi revine . Cam tarziu dar multam pt idee 
|
 |
|
|
O idee : daca tot te pui pe munca sa spargi pietrele sa iti faci decor de ce nu iti faci si masti pt pompele de valuri sa nu se mai vada ? Mare grija sa nu intre pesti mai mici in spatele lor si sa la faci mobile ca sa poti spala pompele din cand in cand.. ceva in genul astora : tunze nanostream rock
spor
|
 |
|
|
|
Felicitari domnu' pt proiect.. ma bucur ca ai renuntat la ganduru negre cu apa dulce: p .. felicitari si colegilor de pe forum pt ampla mobilizare; daca cauti pompe de valuri noi aia de pe fish-street au bagat variata 2 a wp40... totusi o intrebare: nu o sa-ti ramana prea putina piatrain care sa se ascunda pestii?
spor
|
 |
|
|
|
Nu prea merge.. la 180x55x55 sticla de 12 fara intarituri face o burta de vreo 4 mm(spun asta din experienta) ..soo sticla de 19mm sau intaritoare
spor
|
 |
|
|
luc7777 wrote:
Gabriel wrote:Salutare tuturor!
Am reusit pana la urma sa cumpar un exemplar de tomentosus. L-am primit aseara si dupa 45 de minute de aclimatizare a avut o scurta perioada de dezorientare [normal din moment
ce a calatorit ieri non stop din Spania pana ala Constanta].
Intrebare! Ciuguleste de pe geam, de prin gorgonie dar nu l-am vazut sa muste vreo aiptasie si am PADURI intregi. Trece pe langa ele ca si cum nici nu ar fi.
De la Radu am inteles ca la el a inceput imediat sa le manance. Din moment ce au trecut 12 ore si el ciuguleste dumnezeu stie ce am vreo sansa sa dea
de gustul aiptasiilor sau trebuie sa ma cam resemnez? si sa mai cumpar inca unul?
Multumesc.
Bine ca la tine nu este stresat, la mine l-a luat in primire Sixline-ul si este cam buimac...., de mancat aiptasia nu ma astept in starea care este.
Asteapta si tu cateva zile, oricum nu o sa vezi cum le decimeaza pe toate in 5min.
asa ca si la tine l-a luat in primire sixline-ul?  ) .. ti-am zis ca asa va fi ; oricum incearca sa hranesti mai abundent zilele astea ca sa prinda si tomentosus-ul tau ceva si poate ii mai trece si sixline-ului .. in cateva zile se vor ignora reciproc .. si chiar daca nu papa aiptasi nu te stresa .. dupa ce prinde putere si nu mai e haituit de alti pesti crede-ma ca va gusta usor usor ... spor
seara buna in continuare
roni
|
 |
|
|
fain bazin domnu Shubi... in poza 27 vad niste zoasi cu fusta galbena ?  .. cat despre peste , urata creatura  .... am si eu unul in bazin si am fost uimit cat de repede poate inota cu alea 2 aripioare . isi schimba coloritul des ?
spor
|
 |
|
|
LA MULTI ANI !!! Primul update pe anu asta ..cu poze de anu trecut  .. de ieri
buretele meu tocmai si-a mai tras niste gauri pe lateral
dupa ce am curatat si eu geamurile , am vazut ca am mai multe generatii de turbo
si coltul meu preferat din bazin:
Inca un wp-25 e pe drum ca sa creasca drept pe viitor.. acum au luat-o oarecum spre dreapta.
|
 |
|
|
|
Cum zice titlul : cumpar balast electronic dimabil 2x39w sau 2x 54w. Multumesc.
|
 |
|
|
Ce folositi pt a intensifica culorile sps?
Aici e un exemplu:
" ..shows four specimens of the same species, Acropora millepora, in which different chromoproteins prevail:
The Acropora millepora specimens with different prevailing chromoproteins: (A) low concentration of chromoproteins, the color of zooxanthellae dominates; (B) green fluorescent proteins; (C) red fluorescent proteins; (D) non-fluorescent chromoproteins. Image courtesy of Dr. C. D'Angelo and Dr. J. Wiedenmann, University of Southampton, UK, Coral Magazine, Nov./Dec. 2011"
sursa : http://www.advancedaquarist.com/2012/10/aafeature (dadu-i peste el cand citeam de lumina  ) )
Ca variante ar fi Ultra Power Trace de la Fauna Marin. Este un produs de tip ABC care este special pt culori. Ar mai fi ABC-ul de la Grotech dar acela nu garanteaza intensificarea culorilor, si ar mai fi si ABCD-ul de la Red Sea care pare ceva mai complex...
Astept si parerile voastre 
|
 |
|
|
Tomentosus recomand si eu pt aiptasii.. dar cum ai noroc ; al meu a ras un acan rosu , de verde nu vrea sa se atinca si ciugule frecvent din xenia ( metoda buna de a tine xenia sub control) . de alti corali soft , sps sau lps, nu s-a atins si il am de ceva luni . Daca il bagi cam greu cu scosul , am incercat sa-l scot dupa ce mi-a papat acanul , dar pt un peste fara prea multe inotatoare se misca surprinzator de repede 
|
 |
|
|
reefer wrote:
Scurt off : se inteleg scopas-ul cu yellow-ul ?
n-au nici o treaba .. trec unu pe langa altu linisti ,pana le dau mancare si fiecare se infoaie mai mult . in rest nu se alearga , doar cateva minute pe zi de intimidare sunt suficiente 
|
 |
|
|